Otvoreno pismo predsjedniku HRS-a s pozivom na ostavku

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Otvoreno pismo predsjedniku HRS-a s pozivom na ostavku

Postby 9a2jg » Sat Jul 09, 2022 7:22 am

https://www.hamradio.hr/download/ZAPISNIK_2_2022.pdf

Čuvena dalmatinska poslovica da mater ne vadi sisu dok dite ne zaplače, se i ovaj put potvrdila. Dobili smo skraćeni zapisnik u kojemu više ne piše, nego što piše...

Saznajemo da će tajnica dobiti jubilarnu nagradu za 15 godina "rada" u HRS-u. Ne znam, bi li plaka, ili se smija... ?

Uvijeno nam govore da je tandem Ulip - Milin spremio prijedloge izmjena zakona o RA komunikacijama, ali pojedinosti kriju, ko zmija noge ! Naravno, kad im je okidač za taj muving bio zamatanje nelegalnih aktivnosti članova remote - grupe, od izdavanja dozvola za rad, do naplaćivanja usluga. Znači, nije narečenom dvojcu na umu dobrobit RA pokreta u Hrvatskoj, nego pokušaj legaliziranja onih radnji koje su nelegalne u cijelom svijetu !

Daju nam i do znanja da je, tobože, inflacija pojela masu sredstava za YOTA2022. Točno sam i to predvidio, jer kad se to ovako, zapisnički, konstatira, slijedi rebalans, i "neophodna pomoć" donatora, čitaj poznatog dobrotvora i mecene, koji će se dogovoriti sam sa sobom. U taj nedostatak para se divno uklapa čoporativni posjet F-hafenu, koji uopće nije bio predviđen u financijskom i programskom planu HRS-a za 2022.g. Kad je bal, nek je maskenbal !

Izmjene pravilnika o pozivnim oznakama su trebali spremiti Mark i Puki, ali nisu. Zato se sada zadužuje samo Puki. Kojega nisam NIKADA čuo na bandovima, ni vidio njegovu QSL-ku. A tamo sam "samo" od 1965.g.

O čemu govoriti kad o nekim stvarima odlučuje IO, u kojemu ih pola ne radi na bandovima, niti ima QSL-ku, a oni koji je imaju, ne šalju ?

Ima još, pomalo...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Jul 10, 2022 7:58 am

Rođendan Nikole Tesle, dan hrvatskih radioamatera, nitko da stavi išta na HRS web naslovnicu, od onih koji bi to trebali staviti po savjesti, funkciji i naobrazbi, do onoga koji za to svaki mjesec bere peneze !

Ali, njih peru druge problematike, remote, DMR, YOTA, di organizirati idući izlet, i kako isplatiti jubilarnu "nagradu" tajnici...

Predsjedniče HRS-a može te biti sramota, za ovu ponovljenu sramotu ! Zadnji put ste mu krivotvorili datum rođenja, sad ste ga zaboravili. Jadni naš Tesla, tko te dijeli kao najviše priznanje HRS-a, a do tebe ne drži ni pet lipa...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Jul 10, 2022 1:49 pm

Kakav Tesla? Pa oni su pametniji od njega. :lol:
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Jul 11, 2022 6:27 am

Ni Dan poslije, ništa ! Nazvao bi ih idiotima, ali, bojim se, uvrijediti ću idiote, jednostavno, nemam riječi.
Ali, time su pokazali hrvatskoj, i svjetskoj, javnosti svoje pravo lice, koliko stvarno drže do jednog velikana, građanina svijeta, i oca mnogih izuma na kojima se temelji i naš hobi.
Sramota je mala riječ za njih.
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Jul 15, 2022 4:54 pm

https://www.hamradio.hr/forum/index.php ... g74993#new

Svaka čast Mati, Hrvoju i inim, nažalost malobrojnim, koji su se okuražili napisati istinu, koju ja, Djani, Reni, ili pokojni Vincek nismo mogli, jer nam je, protuzakonito zapriječeno pisanje na HRS forumu.

Mato istinito navodi neke opore činjenice, ali, bez namjere da se busam u prsa, ne naziva cijelu tragikomediju svojim pravim imenom - kriminal.
Puno prije Mate, i ikog u RH sam usmeno i pismeno tražio pravdu i pravicu u HAKOM-u, nisam je dobio, a ni satisfakciju ! Nisu to duševne boli, nego duševno zadovoljstvo da nismo dozvolili okaljanost jedne od preostalih djevičanskih oaza hobija !
Izgubili smo, zbog kriminalnih radnji vodstva HRS-a, i tzv. "elitista" koji su promovirali, i promoviraju privatnu tvrtku, koja je prekršila mnogo toga, hrvatskih propisa i zakona, a nije (do sada) odgovarala za ništa.

Kriminalne radnje su dokazane u postupcima za izdavanje dozvola za rad, potpomognute djelovanjem Stručne službe HRS-a, kao aktivnog pomagača u svemu, a naročito u stvaranju privida zakonitog postupanja u nezakonitim radnjama.

Akteri se promoviraju, u članove org. odbora YOTA 2022, članove ispitnih komisija za "A" razred, slijedeće je, valjda Faust Vrančić, ili barem NIkola Tesla, ako se sjete kad mu je rođendan ?

Varanje hrvatske države se isplati, to je poruka koju šalje vodstvo HRS-a, Stručna služba, samozvani elitisti, i privatna tvrtka.
Interesantno, ti isti tvrde da (uspješno ! ) odgajaju nove operatore, s obzirom na iznijeto, možemo zamisliti na što će ti mladci sličiti, ne svojom krivnjom.

Na ordinarne gluposti što ih riše pametni Martin se neću ni obazirati, ta on je u službi, i na platnom spisku vladajućih, on piše po diktatu. Drug Laureat i Ulip pišu što im je rečeno, pare će doći poslije. Osvjedočili smo se o tome, više puta.

Znakovito je kako se drug Ulip angažirao s tolikom strašću da se izbace neophodne stvari iz Pravilnika ; nije bio tako žustar kad se donosio Zakon, pa radioamatera tamo nema, ali CB-a ima ! Znamo da je pokojni Krešo njima pisao elaborat, ali znamo i da taj isti Ulip , po tom pitanju, nije pisao NIŠTA. Zato nas nema u zakonu, jer oni koji su se samoinstalirali kao časnici za vezu, kako s državnim organima, tako i s međunarodnim, nisu makli ni mali prst, kad je trebalo. Pokojni Vincek mi je to sve natenane pričao.
I on , i Krešo, pokojni, i ja ću Bogu na istinu, kad mi dođe vrijeme, ali se ne bojim svjedočiti istinu, i za istinu.

Da zaključim, i dopunim Matu, iako bi se mogla napisati manja knjiga, ovaj kriminalni proces je počeo s vladavinom Pilata, na kraju njegovog mandata su se vidjele konture te njihove kriminalne konstrukcije, koja je najviše napredovala u 2020. , kad je bio period bezvlašća, a drug Laureat se trsio da, bez obzira na kriminalne kompromise, stremljenja i napore, dođe na vlast. Nakon dolaska, učinio je sve da minimalizira sve protekle kriminalne aktivnosti, i osobno je sačinio pakt s vragom, koji proždire ovaj naš , nekada lijepi, hobi.

P.S. Nije nevažno da 90% ovih aktera u ovim kriminalnim aferama nije bio ni dana u obrani Hrvatske. Baš kao i na onom spisku za ispitivače. Jadna mladosti, zašto si ginula... ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Jul 16, 2022 8:53 am

Zvalo me nekoliko ljudi, na temu Matina pisanja, vele, dobro je, i točno, no promašen naslov. Zašto ? Jer znakovi koje je HRS prodao Amerima nisu imaginarni, nego stvarni ! Upravo na tom tragu sam ja pisao, godinama, o rasprodaji identiteta, kako hrvatske države, tako i hrvatskih radioamatera. Jer, da je dotičnim osobama samo do javljanja sa remote stanice smještene u Hrvatskoj, tko im je smetao da koriste 9A/ američki znak ? Ali, tu počima igranje identitetom, najčešće se "identificiraju" sa drugim, ili trećim znakom, a ne onim pravim, izvornim. Znači, u svakoj od država, gdje su dobili (ili kupili) znak, su fake. Zašto je to tako, ja slutim, i nazirem odgovore, ali nemam materijalnih dokaza za čvrsto pisanje o tome na ovom forumu. Što se priča u kuloarima, svi znamo sve.
Istina je , voda duboka.

Kad san jedan put inpicava Emira da mu je Buzim plaća put na KiM, on se uvatija na baketinu, i zle volje mi odbrusio : Nisi ti Koki blesav, znaš ti, predobro, koji su išli na putni nalog, i tuđe peneze, i za tuđe interese, na KiM, i obavljali šporki posal, za njih.

Zato ja nisan nikad ni dobija neke QSL-ke, koje san posla direkt, od Martijeve, nadalje... Ista bratija, isto ponašanje, dirigirano.
Svi odgovori na (opravdana) Matina i Hrvojeva pitanja se nalaze u gore navedenom izvoru.
Pametnom dosta.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Jul 16, 2022 9:00 pm

HRS ne izdaje dozvole. HRS daje potvrde o pozivnim oznakama, tj generira pozivne oznake, HAKOM izdaje dozvole.
Pitanje je tko treba provjeriti boravak/prebivalište? HAKOM kao državna agencija ili HRS kao udruga građana?
Stranci koji su dobili dozvole za rad dobili su ih od HAKOM-a i vrijede 5 godina tako da nisu UNLIS.

Osoba koja je postala predsjednikom, s manje od trećine valjanih glasova članstva, i koja ne predstavlja članstvo, HRS, nažalost da, na papiru, gura prst u oko svekolikom članstvu.
Cijela psina, ima kriminalne elemente, u kojima i on ima svoje prste, a on docira članstvu, isto kao da je članstvo udruženje retarda .
Stranci su dobili dozvole za rad na bazi svjesno i namjerno krivotvorenih podataka, koji su išli preko Stručne službe na HAKOM.
Kolo nije dugačko, ima glavu i rep, kolovođu i plesače. Glava glavi, pleća harambaši, a fukara more i rebara...

Ja sam druga Milina prijavio i prije 40 godina, zbog nezakonitih radnji, kažnjivih po ondašnjem KZ SFRJ, znači , podastro sam dokaze da je kriminalac. Moja prijava nije išla dalje od kancelarije, i ladice pisaćeg stola tajnika Žike. Kako naglo osviješteni, novokomponirani, Hrvati tvrde, od devedesetih, da je Žika bija KOS-ovac, UDBA-š, Pančevac, Nišlija, neka čitatelji sami zaključe tko je tko u tom igrokazu.

Svako tijelo , ne samo u RH, nego u SVAKOJ uređenoj zemlji, s vladavinom prava, kada utvrdi da je neka dozvola izdana na bazi pogrešnih podataka, istu stavlja van snage, trenutačno, po dobijenom saznanju, i dokazu.

Ako se utvrdi da su aplikanti to radili svjesno i namjerno, onda to državno tijelo s time upoznaje nadležno DO, koje dalje provodi izvide, istragu, i uvodi i ostala državna tijela u postupak, po potrebi.

Da zaključimo ovo : ČIM JE DOKAZANO DA SU SVJESNO LAŽIRALI PODATKE, TA DOZVOLA VIŠE NE VRIJEDI, A ONI SU KRIMOSI !

Stoga predsjedniče manje od trećine članova, oni JESU UNLIS-i, ma što ti govorio, i vršio advokaturu za njih.

Segment remote stanica je posebno pitanje, koje obuhvaća više ministarstava, stoga bez međuresorne suradnje neće moći to raspetljati. Ali, privatna tvrtka je sama, urbi et orbi, podastrla dokaze protiv sebe, pa je nitko ne mora optuživati, pa ni ja.
Pustićemo da institucije odrade svoj posao.

Na kraju, ali ne i zadnje, svatko tko zagovara kriminalce, ili je i sam, ili nije bolji od njih. Povijest zadnjih 43 godine, sva saznanja i dokazi koji su evidentni, mi daju za pravo da ovako govorim. Jednom kriminalac, vazda kriminalac.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Jul 17, 2022 11:20 am

Aha, ***Ako***! Odakle ti ideja (da ne kažem dokaz!) da stranci o kojima govoriš
koriste oznake bez dozvole? Pazi, javno iznošenje neistina, namjerno ili ne, je kleveta.

Pametni Martine, nitko nikad nije rekao da stranci rade bez dozvole, nego da su neki od njih došli do dozvole na nezakonit način. Čim je to utvrđeno, automatski su UNLIS, u svakoj zemlji na svijetu, pa i u Hrvatskoj. Zašto nije "proradio" automatizam u nekim državnim strukturama, mi znamo, ali nećemo ovdje pisati.
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Jul 18, 2022 12:55 pm

Zove me jedan gospar iz Dubrovnika, veli, Koki , molim te ko boga da mi ne spominješ ime, dakle, da ti pričam...
Zar ti ne vidiš da kolo vode ovih par našijeh, iz Konavala, kako u HRS-u, tako i u HAKOM-u ? Vode tako lijepo, da je i nama, u Gradu muka. Ali eto, naši su, pa mučimo. Pozorno pratimo šta pišete, vi slobodarski umovi, i naše su misli i stremljenja s vama. Samo naprijed !
Neću komentirati, samo ću nadopuniti, vladar iz sjene je svojedobno odabrao študenta, zemljaka, koji se vratio u Dubrovnik, veliča 9A1A, remote, Amere... Baš me čudi... ;) Tako su se i komunjare osiguravale da se ideja i vatrica ne ugasi... :(

A sve je u Gradu počelo s američkom visokom školom za turizam, nipodaštavanje hrvatskih ekonomskih i turističkih fakulteta, sve do pojave RIT-a ovih dana. Između toga, označavanje poginulog ministra Browna, ne mi ga da je rahmetli Džemal Bijedić ?
Princip je poznat, nađi najslabiju kariku, tutni nešto love, a oni će tamburat na prigodne znakove, malo iz Mokošice, malo sa Meja.

Sve veliki Rvati, ali nitko od njih nije radio u čast i slavu jednog Zadre, Babića, Matijaša, jer im i nisu bili suborci, i za njihovu slavu i pamćenje niko ne daje lovu...
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Jul 18, 2022 4:34 pm

To je ekipa iz one trećine stanovništva o kojoj je davno govorio pok.Franjo Tuđman.
9a6r

PreviousNext

Return to PHRK