by 9a2jg » Sat Sep 26, 2020 7:47 am
U vunenim vremenima osobito se treba čuvati samozvanih Mesija.
U zadnjih godinu dana sam imao dvije ponude, neovisnu jednu od druge, da mi šalju MOJE karte, koje stignu na biro. Podrazumijeva se da moje karte tamo leže, a te osobe će mi učiniti uslugu, i poslati mi ih. Obje ponude sam otklonio, s istim obrazloženjem, jer sam ja tu uslugu već platio ! Ne želim biti ikom obavezan za unaprijed plaćenu uslugu. Jedna ponuda je bila verbalna, druga pismena, čuvam je za nevjerne Tome.
Prije neki dan me zove čovjek iz baroknog grada na sjeveru Hrvatske, veli, "jel' ti znaš Koki da iz 9A QSL biroa nisu odlazile outgoing QSL -ke u svijet, od početka 2018.g. ? " Odgovorih mu da ne znam, ali sam se naslušao istovjetnih informacija, kako iz zemlje, tako i iz inozemstva. Znači, od kada "vješaju" Marinkova "izviješća" o "poslanim" kartama u bijeli svijet, otprilike od tada i jest zastoj ? Usprkos tvrdnji Hrleta da, citiram, "od kada se i pišu izviješća je krenulo nabolje" !!!
Kako bi, svaki put, kad bih pisao na predsjednika HRS-a, o Marinkovu neradu, meni odgovarao Marinko, utvrdio sam da oni rade u paru, dva tijela, jedna misao.
Bliže se izbori, skupština, Pilat se ponovo kandidira, sada je mobilizirao ono zeru svojih istomišljenika, da nešto sortiraju i pošalju "onima dolje, koji se vječno bune". Pretpostavljam da je mobilizirao one koji su tvrdili, i tvrde, da je Marinko radio dobro ?
Dok je drug Laureat bio u IO HRS-a, figurirao je kao samozvani predstavnik Dalmacije, po vlastitoj želji. Nismo se u njegovim mandatima nauživali primljenih karata. Zato jer je bio muk, ja mučim na tvoje pizdarije i nemoralne radnje, ti mučiš na moje.
E sada, ispada, u mandatu Jerka, da su u Zagrebu, "neki dobri ljudi u HRS-u" koji nama u Dalmaciju šalju, svojom dobrotom, NAŠE QSL-ke !
Istina je sasvim drugačija. Te osobe koje su odvajale karte, i stavile u veliku kartonsku kutiju, su radile uslugu Pilatu, i kliki oko njega, onima koji i dalje tvrde da je Marinko radio odlično, a stanovita brda QSL-ki, u D-12, Vatrogasnoj postaji, Brdovcu, Jarunu, ili privatnoj kući, to je nanijela Sava...
Ameri kažu da ništa nije skupo kao besplatan ručak. To je točno. Izaći će to Dalmaciji na grlo, neće proći dugo.
Ali to nije sve ! Kako to da je paket stiga u bratski gradski radio klub, k tomu još i državotvoran ? Odgovor je pred nosom, stvar je u VES-u !
I sada, ja bi njima trebao biti zahvalan što dobijam SVOJE karte, čije sam hendlanje već jednom platio, i čiju uslugu ovakve vrste nisam ni tražio !
Oni, očito, jesu, jer nije taj paket otposlat bez dogovora, zna se koga.
Mi svi, samovoljnim tumačenjem Pravilnika o članarini, Stručne službe, plaćamo uslugu QSL-iranja unaprijed. Zna se kome se plaća unaprijed, a Vlado ?
Stari hotel Bonavia, poviše Autobusne stanice...
Znači, ja moran bit zahvalan, neovisno o unaprijed plaćenoj usluzi, onima koji su me špijunirali u bivšem sistemu, slali izviješća o meni, i na kraju, dali ruke da se pokrade vlastiti radio klub ?
Zaista, Ennio Morricone bi trebao skladati mnogo potresniju glazbu za kultni film Dobar, loš, zao... Ona, postojeća, je prevaziđena .
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja