Postoji više kuteva gledanja, nabrojit ću samo neke.
Financijski, ako su sve platili iz svog džepa, moja, tvoja, i ičija diskusija je mlaćenje prazne slame. Ako je i jedna kuna društvenog novca, moralna je i zakonska obveza , urbi et orbi, prikazati spisak troškova, i spisak prihoda. Na kraju krajeva, sami su, svojom rukom, napisali riječ MOSTLY, znači , zagrabilo se i u tuđe kese, HRS-a, HZTK, ZTK,grada Splita, županije SD, saznat ćemo mi, s vremenskom zadrškom, kao i uvijek.
Je li ti sad jasan pakleni plan doživotnog predsjednika i Laureata, da izboksaju u ZTK Split i županijskoj skupštini, da su na papiru samo tri kluba, umjesto 6 ? Manje više ista količina love se dili na 3, a ne na 6 ! To, šta ova tri ne postižu, ni iz daleka, rezultate na bandovima, kao ona tri koji ne vuku lovu, to onog koji daje lovu ne zanima. Njemu karta kanta, a na njoj ovi nadrobe pun kamion laži, falsifikata i pogrešno prikazanih "uspjeha".
Drugi je aspekt koga oni predstavljaju. Ja tvrdim, samo sebe, jer se tako i ponašaju. No ne sumnjam , kad su išli okolo skupljat lemozinu, da im usta nisu bila puna Hrvatske.
I ne samo Hrvatske, nego i Hajduka, ništa im nije sveto ! Pitaj samozvanog doajena, nek ti nabroji bilo koju jedanajstoricu Hajduka, od 1963.g. , do danas, ja ću se obisit na srid Rive. Znači, cilj opravdava sredstvo, zakleli bi se oni i Budi, samo ako će dat love.
Treći je aspekt, utrti put. Imali su dobar (rđav, zao...) primjer u ekspediciji Pazinjana na Vanuatu, što ga ne bi slijedili ?
U IO sjedi Uzdanica, nema obraza (ako on to ima?) dignut ruku protiv, kad su njemu(a) dali retroaktivno ? A di su Lufthansine avionske karte za Brazil ?
Četvrti, i za sada, zadnji aspekt je pitanje postignuća cilja. Pažljivo sam pročitao sve što su napisali PRIJE ekspedicije, kao ciljeve. Vidio sam, i čuo, što su postigli. Puuuuuno manje od zacrtanog. Osim toga, ljudi su se sprdali s njima, i razapinjali ih, zbog lošeg i neadekvatnog rada sa DIGI mode. Ako tvrde, da su predstavljali Hrvatsku, onda su je, po ovim pisanjima, osramotili.
No, ja ne sudim, niti to pokušavam, samo slušam i čitam. Sve piše.
Ukratko, banjičarskim jezikom rečeno, nije odrađena PRIPREMA. A ni u ANALIZI se nisu istakli skromnošću i samokritički.
Dapače, već pričaju o nekoj novoj ekspediciji. To nam daje razloga za zabrinutost, jer ukazuje na vrlo vjerojatnu mogućnost da su našli kravu muzaru, kojoj ne moraju podastrijeti iskren i točan izvještaj.
Uostalom, od druga Laureata smo se nagledali toliko falših izvještaja, u neovišnoj RH, da normalnom čovjeku dođe na povraćanje.