by 9a2jg » Tue Sep 15, 2020 9:36 am
Danas, kad bi triba feštat godišnjicu ulaska u hrvatsku RA organizaciju, pun sam gorčine i gnjeva.
Prije 40 dana moj prešidente od kluba, i prijatelj , Marijan , produžio dozvolu kod Hakoma, on-line, po uputstvu, bez ikakvog problema, nitko ne traži potvrdu položenog razreda ni prijedlog pozivne oznake.
Prije 15 dana zatražio sam za suprugu produženje dozvole za rad, traže potvrdu o položenom razredu i prijedlog pozivne oznake !
Prije 10 dana zatražio naš član, prijatelj i ratni drug, Mišo produženje svoje dozvole, opet HAKOM traži isto ?
Prvo što mi je prošlo kroz glavu, braćo mila, da li smo svi pred zakonom isti ? Očigledno, nismo. U telefonskom razgovoru s ženskom osobom u HAKOM-u (ne znam koja je, ja sam se predstavio, ona nije), utvrdio sam , po njenim riječima, da oni NEMAJU spisak prethodno izdatih dozvola, s podacima sa istih ! Zvuči suludo, ali kad ona tako kaže, valjda jest ? I zaludu ja nju uvjeravam, da netko ima znak 38 godina, da ga nije mijenjao i ne namjerava, da netko ima A klasu, i da je udario u plafon, i da se tu ništa ne mijenja, ona ostaje neumoljiva, traži papir od HRS-a !
Tek tu, sada, nastaje cirkus ! Službenica HRS-a, po imenu Marija, meni "objašnjava" da moje supruge nema u evidenciji plaćenih članarina HRS-u za ovu godinu, te da takva "usluga" za nečlanove košta 300 kuna !!!!!!!!
Ja joj pokušavam objasniti da u SVAKOJ organizaciji NT u Hrvatskoj možeš platiti članarinu krovnom Savezu do zadnjeg radnog dana u kalendarskoj godini.
Uzalud, jer oni misle da mogu tim komadom papira ucjenjivati člana da plati kada oni misle da treba platiti ! Nastupaju s pozicije sile, jer im je HAKOM dao tu ovlast. Međutim, jadni, ne znaju da nemaju pravo s time nikoga ucjenjivati, što je ovdje notoran slučaj !
Moja supruga plaća članarinu klubu, zadnjih 40 godina. Zadnjih nekoliko godina, zaista, ne plaća HRS-u, jer od njega ne dobiva ništa, naime, sad već bivši QSL manager joj je samovoljno prestao slati njezine QSL-ke sa 9A QSL biroa !
Kako su predsjednik HRS-a i bivši QSL manager slizani, do daske, nije mi teško pretpostaviti, u cijeloj ovoj ujdurmi, odakle vjetar puše, i ko radi metež, i muti vodu, samo da bi ostalo što manje onih koji misle svojom glavom, u RA organizaciji. Iza svega stoji Pilat. On i jest odgovorna osoba, iako njegovu odgovornost nismo imali prilike upoznati zadnje 4 godine, njegovog tobožnjeg predsjednikovanja...
Ukratko, ni Mišo, ni Magdalena još nisu dobili nove dozvole za rad, a kad će, ne zna ni Đekna. Dvoje ljudi , jedna stara žena, i jedan dragovoljac DR-a, čekaju od SVOJE države da im da komad papira, od države za koju su se borili, svaki na svoj način.
Oni koji ovo sve koče, se sigurno nisu borili za neovisnu Hrvatsku.
E moj Šime, zašto si ti, uzalud, vika na predizbornom skupu u Kaštelima, prije 30 godina : Hrvatska lisnica u hrvatskom džepu !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja