Ja sam domaćim tupanima, koji trenutno obnašaju vlast reka da imamo najljepšu šetnicu u Dalmaciji, a da smo je pretvorili u seoski vašar. Nutkao sam ih da pođu i pogledaju opatijski lungomare, nigdje ni jednog štanda , ikoje vrste, nigdje kioska, đinđi, drangulija, i jeftinih kineskih PVC igračaka. Naravno da me nisu poslušali, jer onda ne bi mogli opravdati puste službene puteve po Europi. A u Opatiju se može poć, zavrtit, uvjerit u istinitost mojih riječi, i doć doma, sve u 24 ure.
Nešto drugo je u pitanju. U ovakvom odnosu snaga, nije najmoćnija osoba Općine načelnik, nego predsjednik Povjerenstva za dodjelu lokacija i koncesija na pomorskom dobru Općine !
On vedri i oblači, tu se vrti lova, i na stolu, i ispod stola, od svota te zaboli glava, a što više lokacija, to više "pregovora", i "mušterija", capisci ? I, shodno tome, u svakoj bračkoj općini, dalo vuku da janjce čuva ! Pametnima dosta.
P.S. Moji lokalni silnici samo još nisu bili na Azurnoj obali, i u Rusiji. Razlog je jednostavan, na obje lokacije su beskonačni lungomare, uz more, ili uz rijeku, nigdje vašara (taštine) !
To te ja pitam.