Eto, Skusptina je prosla, navodno IO i predsjednik vise ne postoje i sto se dogodilo?
Ja sam predlagao da se IO HRS-a produzi mandat da se to privede kraju (Skupstina je navodno rekla NE), a na kraju je ispalo slijedece:
- HRS vise ne funkcionira?
- sve sto potpisuje predjsjednik nema vise (diplome, placanja, ..itd) jer nema predsjednika i nema tko to potpisati?
- IO ne postoji pa ne moze donijeti ni odluku o visni clanarine za iducu godinu?
- Skupstina ce po sadasnjem Poslovniku biti u sijecnju ili veljaci 2021.g.?
- treba mijenjati Poslovnik koji donosi Skupstina, a ona ce biti - ne zna se kada jer jos nema ni zapisnika od ove Skupstine?
- Strucna sluzba HRS-a je bez nadzora dok se ne uspostavi IO, predsjednik, NO i sve ostalo?
- nemam pojma kako ce na to reagirati HZTK? Hoce li doznaciti proracunska sredstva ili ce cekati nove izbore jer mi (HRS) u stvari za sada ne postojimo?
Zakljucak:
Prebrzo i bez previse razmisljanja se islo u promjene?
Mark
E moj Stjepane, ne želeći biti prost, moram konstatirati da se ti čudiš događajima ko pura dreku ! Svi su vidili i očekivali neizbježno, samo ti ne ?
Nijedna ti rečenica ne valja, evo mog komentara :
- HRS funkcionira
- predsjednik je sve potpisao, od plaće do božićnice, pa čitali smo to
- u pravu ne postoji vakum, dok se ne donese nova odluka, vrijedi stara
- nevažno je kada će biti skupština, jedino je važno da je inicijatori promjena dobro pripreme, i to što prije
- isti ljudi trebaju, zajedno s Stručnom službom inicirati i predložiti zastupnicima izmjene Poslovnika
- zar je do sada bilo nadzora ? Pamtim riječi pok. Kreše, i živućeg Pukija, nitko od njih je nije kontrolirao
- najmanje važno je kako će reagirati HZTK, sve dok vlada demokracija, idu demokratski i na zakonu osnovani procesi, oni su svjesni da će imati novu-staru članicu
Sad ću ja malo mojih razmišljanja. Običan čovjek, član HRS-a ne brine za Stjepanove brige. Taj mali čovjek, kakav sam i sam, hoće i želi uređen Savez, otvoren, transparentan, bez amoralnih i nezakonitih odluka, kakvih smo se nagledali od 2003. do studenog 2020.g.
Malome čovjeku je sve jasno, onome koji misli da je velik, ili to pretendira, on zamata probleme u maglu, a živio je s njima zadnja dva i po desetljeća !
Ja ću reći direktno, ono što Stjepan ne želi reći, on "plače" umjesto one dvije uhljebnice, jer je njima PRESTAO radni odnos. Novi Savez donosi novi Statut, radi novi ustroj i nove profile zaposlenih, onih po ugovoru, i volontera. O tome pišem već mjesec dana, i onaj koji to treba shvatiti, shvatio je.
Riječ dvije i o dinamici predvidivih budućih događanja. Tko kaže da se sve potrebno ne može dogoditi do zadnjeg dana ove godine ? I HRS, baš kao i svaki radio klub, ili Savez klubova, ima svog likvidatora, za očekivati je da on neće mrdnuti malim prstom ako je uvjeren da je sve u tranziciji, i u kontinuitetu, s predvidivim datumom završetka procesa.
I , za sada, samo par riječi o sintagmi "prebrzo i bez razmišljanja". Dragi Stjepane, to je tipično razmišljanje i izričaj onoga koji bi htio održati status quo, i kojemu je uvijek "prerano i prebrzo". Početak poniranja kalifornijskog rasjeda je počeo puno prije Pilata, baš onda kada su pok. Krešo i Mate digli ruke !
Uslijedile su fašističke metode, perfidni prijeki sudovi za zaprečavanje javne i slobodomisleće riječi, pa samo budala nije očekivao ovakav kraj !
Svi koji su slobodno mislili ste izbacili sa foruma ! Izbacili ste jednoga Denisa Vinceka, a besramno ste ga koristili u Pilatovom mandatu, kao da se ništa nije dogodilo !!! Ima još, glede toga, a u svezi Emirove smrti, ali o tome ću opširno u petak, s dozvolom aktera. Postoji samo jedna riječ : SRAMOTA !
Držite nas u neznanju, a pozivam vas, koji glumite vlast, na sučeljavanje znanja, zvanja i sposobnosti, na "našoj" strani će biti samo "izopćeni" ! To bi bilo za vas kombinacija Mohačkog i Kosovskog polja. Daleko od toga da smo mi "izabrani" i najpametniji, ta ima ih u HRS-u na stotine mlađih, boljih i visprenijih. Oni imaju "samo" jednu manu, klasičnu hrvatsku šutnju. A dokle god oni, kao kritična masa, šute, vi se kočoperite vladanjem, u kojemu se nemate čime podičiti.
Stoga, prijateljski, bar otiđite sa scene dostojanstveno, s ljudskim dignitetom, kad već niste tako vladali. Pametnome, dosta.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja