Članarina, harač, nužno zlo, ili nešto četvrto... ?

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Članarina, harač, nužno zlo, ili nešto četvrto... ?

Postby 9a2jg » Mon Apr 03, 2017 7:12 am

Tražili smo spisak članova, s plaćenom članarinom HRS-u. Da li ćemo dobiti, to ćemo vidjeti. Idemo dalje...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Apr 03, 2017 7:50 am

Samo se ti nadaj.To se zove optimizam. :D
Ne buš jela Gabrijela. ;)

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Apr 03, 2017 9:25 am

Znan ja da vi svi mislite da san ja maka, ali, nisan. Ako očeš nešto postić, onda moraš ić po PS-u, ili što Englezi kažu [i]by book.[/i] Nema druge, jer te poslije balkanski mufljuzi vataju na formu, a ti bi o sadržaju !
Tako se škapulavaju cilo vrime, u neovisnoj Hrvatskoj. Ufamo se da neće još dugo...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Apr 03, 2017 9:59 am

Sigurno ti je poznato da je drug Valter kojeg su zvali Tito(koji je zapravo Ložin dvojnik)zaheba i W.Churchilla.Naime 1943 on je posla svoje ljude,njih 12 da vide oće li dat potporu njegovom partizanskom ili četničkom Draže Mihajlovića,s kojim su do tada surađivali i radi kralja Petra u Londonu.I Tito je uspija dobit ne samo moralnu već i veliku materijalno-tehničku pomoć od Saveznika.Ali jednog dana odleti Tito sa zrakoplovom sa piste na Visu(a da koje će) :D u Englezima nepoznatom pravcu.Nije ga bilo oko 5-6 dana.Kad se vratija nije reka di je bija.Kod druga Brke,naravno,kojemu je obeća da će u Jugi nakon rata bit komunističko uređenje ali i "tampon"zona između Rusa i Zapada.A tada starom Winstonu je 1943 obeća obrnuto! Tek nakon završetka rata 1948 imamo "famozno"Titovo NE ! Koja patka. :D
Eto i jebene Engleze se da ponekad zahebat a znamo što su i kakvi su.Crvene kmere,antikriste još niko nije zajeba! :x
Pa ti idi po PS-u . ;)

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Apr 05, 2017 9:01 am

Već san pisa ovu kratku, i istinitu, štoriju, ali, Fata je Fata, a dvaput je dvaput.

Kad san navigava, ka mali o'kužine, došli mi u Rijeku. Odma su me stariji mornari odveli na kurbe, u hotel Bonavia. Svitovali su me : "Odma , čin ulizeš, stavi šolde na kantunal, nije važno očeš li jebat, ili nečeš, u kurbe se uvik unaprid plaća".
50 godina poslin, vrtin film u glavi, sve je to tako, samo kurba pošteno odradi svoj dil posla. Profesionalno.

Preko 95% članstva plati članarinu HRS-u do 31. ožujka tekuće godine. Osim povremenih usluga QSL biroa, ne dobije ništa. Od materijala za skupštinu, nadalje. A kupili se novi kompjuteri, programi, pisači iznajmljuje se fotokopirka, papiri se troše...

Jednom drug Goran napisa za tajnicu da je profesionalka. Ne bi reka da je to istina. Profesionalka odradi svoj posao profesionalno. U D-12 je jedino profesionalan iznos mjesečne plaće, i ništa više.
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Apr 06, 2017 9:51 pm

Interesantno, ko nije ništa klupskoga odnija doma, je platija članarinu. Oni koji "čuvaju" klupsko, ili oni koji su to odnili doma bez pitanja, ili oni koji su to jednostavno ukrali, nisu.
Klupski uređaj doma, deset godina, direktna ušteda 5 do 9 tisuća kuna. Ta osoba je svaki misec "dobila" 70 kuna, i tako deset godina. Usprkos tome, "teško" joj je dati 50 kuna klubu, i 100 kuna HRS-u. Jedan put na godinu !

Uvik imaju "alternativu", otić u drugi gradski klub.
Već viđeno.
Igraju na kartu da čelnici bratskih gradskih klubova ne komuniciraju, i ne izmjenjuju (loša) iskustva.

Činjenice da nas gradski klub (više) ne zove na skupštine ih samo kuraži u toj raboti. Tako nam i treba, kad smo ih pomagali dok im je bilo najteže.
Pomogni sirotu na svoju sramotu.
9a2jg

Postby 9a6r » Fri Apr 07, 2017 7:59 am

Mlađarija ti to doli i nezna.Stariji,recimo sad već bivši pridsidnik drug Z.Mikulka bi se ev.moga sitit.Ako ga pamćenje još služi.Jer godine idu.... ;)
A G.S. je čujem bila dosta kratka.Ka i broj članova. :D

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Fri Apr 07, 2017 3:55 pm

Ne naslađujen se ja šta su tanki, kako s članovima, tako i sa skupštinom. Jer pametni i mudri ljudi grade mostove, ne spaljuju ih iza sebe.

Ne jednom sam pisao kako je predsjednik Velat obigrava oko nas, zdravog tkiva, da mu pomognemo progurat društvenu valoriziranost jednog vojnog radio kluba.
Respektirao je povijest, jer, prije radio kluba Marjan su tri neslavno propali. Pomogli smo mu, a on nam je opet zabio kajlu, s PPS-om u Lori, u kojemu ni iz njegovoga, ni iz moga kluba radioamateri nisu imali pristup. Nešto kao Dom tehnike na Jarunu, ili Zvjezdano selo. I on , pizda, umisto da je uočija da je to jedan od razloga zašto grad Split i ljubitelji Narodne tehnike, prije njega, nisu prihvaćali išta s predznakom vojno, on je držao stranu poslodavcu, JNA.

Di su puste zajedničke skupštine, akademije, samo što nisu recitirali kumrovečki dečeci, dodjele priznanja, ordenja, Tesla, i Kidriča, bez obzira što drug Goran javno laže da ga nije primija.

Pisao sam kako mi se javio, poslije skupštine, 9A3EME,član IO HRS-a, da ćemo se nać, klubovi, zajedno, poraditi na suradnji... Kako onda, tako sada.
Proradila osovina Gomilica-Supetar-Split, dva uzdanička i jedan "državotvorni" klub, ko to more sorit ? Samo, bez duše, bez obraza, i bez srama.
Dostatno za radit sa 9A21RBM , bez obzira šta piše na dozvoli za rad, i ko je odgovorni operator. Ovo je zemlja di se sve može, i smije, samo ako si podoban.
Jedino što me muči jest činjenica da su neki podobni i u socijalizmu, i u neovisnoj RH. E, tu prestaje razum.
U svakom zlu, i neko dobro, dozvola vridi samo do Uskrsa.
9a2jg

Postby 9a6r » Fri Apr 07, 2017 4:20 pm

Sve si dobro napisa.Jedino me čudi ovo iz predzadnje rečenice.Kako ti to nije jasno? Meni je kristalno jasno.Ali neću o tome ovdje.Ne smin kazat. ;)
Ma znaš i ti samo se nisi obada. :D

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Fri Apr 07, 2017 4:28 pm

.
Kako ti to nije jasno?

Meni je JASNO, ali mi ne ide u glavu. Kakva je to država di su "najpodobniji" podobni iz bivšeg sustava ? Samo čekan da ih počmu šavat po svitu, ka u SFRJ.
Čak i drug Goran ima njihov spisak, i di su bili po preporuci i putnom nalogu SSOJ-e, i još ponekog organa. Nije mu tribalo kopat po arhivi SRH-e.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK