Ko je jamija, jamija...

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Ko je jamija, jamija...

Postby 9a2jg » Mon Feb 09, 2015 10:27 pm

I nije da ja tu prigovaram Martinu, veli se treba prvenstveno počistiti pred svojim vratima. Primjedba se prvenstveno odnosi na moje klubske lancmane koji vode na 9a dxcc listi a kod kuće nemaju KV stanicu. Sve to jeste donekle njihov rad (kao klupskog op), ali, ako se mene pita, kićenje tuđim perjem.... No svakom na volju, kako tko voli, neka izvoli...

Kako priča počme od K1N, a završi na tuđim uređajima i opremi, a svome guštu, i svom DXCC-u !

A dal si ih ih i kupio ? Pa ako i jesi, nisu tvoje kod tebe doma (apropos, znam mnoge koji klupsku stanicu kupljenu za klupsku lovu koriste doma - al to je problem njihovog kluba).

Alkar Zvone u sridu, te ima tri punta.

Lopov je onaj koji krade, i onaj koji drži vreću. Lopov je onaj koji je odnija klubski uređaj doma, bez ijednog pratećeg dokumenta, potpisanog od odgovorne osobe kluba, a po odluci IO-a.
Lopov je i onaj koji je privatizirao klupsku lokaciju, i uređaje, jedan kroz jedan. Taj je klincima iz kluba ukrao i operatorsku budućnost.

Mi smo, iz našeg kluba , ispratili u drugi gradski klub, nekoliko naših članova, koji su sa sobom odnijeli UKRADENE radiouređaje, lineare, mečboksove, nema šta nisu. Da ironija bude kompletna, jedan od njih je NJIMA maznija jednogodišnju članarinu članova kluba (moj bivši radni kolega). Ništa se oni nisu naučili iz povjesti, od prebjega nikada ništa ne dobiješ, samo postojeće razvodniš.

Diskutanti na HRS forumu nisu shvatili zašto Martin brani trule stavove o imovini kluba, njenom ispravnom korištenju, i šta je legalno, a šta moralno ? Pa, zato što sam ja nekidan napisa, i potpisa se da mu ženska odradi najnoviju aktivaciju 9AFF-101.
To je ono o čemu Kefa piše, samo apostrofira DXCC. Kefa lud, Kefa budala. A nije. Samo , kao i ja, živi u jednom vremenu koje više nema iste društvene vrijednosti, kao kad smo počimali bavljenje ovim hobijem, prije pola stoljeća.

I zato ga razumijem kada piše da mu je na zidu samo DXCC, a da je ostale spalio. Sve velike događaje u povijesti su pratili veliki ljudi i veliki događaji. Od Nerona i Rima, do Gumenog i QSL-ki.
Evo sad nešto i Marinko prijeti da će Goginim stopama. Teško da će uspit, jer još nije zabilježeno da broj postola 43 ulazi u 46 ! Ali, i cura rodi dite, a muža nema.

I okorjeli DX-er svakodnevno samospotira sebe, sa klupskog znaka. Sve je išlo u tri pizde materine.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a7zz » Tue Feb 10, 2015 11:04 am

Ajde dobro,moram malo stati i na stranu pametnoga Martina.Ako i odradi nešto "sa strane" ipak to odradi sa svojom opremom.Što tek reći za onoga mufljuza koji se čak hvali da je dobio dozvolu od HAKOM-a a da nije u njoj naveo uređaj jer ga ni nema.Zaboravio sam mu znak,a nije vrijedan da vrtim zbog takvih po ranijim postovima jer ni nije radioamater,on je k...c obični.Eto takvi su na DXCC listi,iako mislim da taj nije visoko,sigurno nije ,dovoljno je vidjeti njegove pisanije i jasno je da takav tip nema puno zajedničkoga sa odrađivanjem veza.A o odrađivanju za drugoga več i mala djeca znaju,osobno sam čuo više puta kako se sa Jaruna rade veze za neke iz Splita!!!!!Da da drugovi,ovo nije izmišljeno,prepoznaće se i jedni i drugi (govorim namjerno u množini).Neznam za zadnje vrijeme pa ne bih htio griješiti ali prije X godina to je bilo 100%.Ali vidim da je sve više onih koji shvačaju da se ipak radi o totalno nebitnim stvarima,kao što sam i sam shvatio.Zbog toga mi ne pada na pamet sjediti satima za stanicom,u klubu,jer jedino još od tamo odradim pokoji kontest,SAMO ZA KLUB,za sebe ne!I to je više zbog ljudi i druženja nego zbog toga što me interesira.Od kuće je ZERO več više od godine,opremu sam rasprodao,ostala još samo jedna antena,i to dajem za sitnu lovu samo da se riješim svih tragova ovoga dosadnoga i po zdravlje lošega hobija.U prirodu,pecanje,vožnja biciklom,uzgoj ptica.....to je to.jebeš 59! A da gledam po krovu svaki dan i gledam što će bura napraviti od antena ne pada mi na pamet.Mirno spavam!Reni moj to zna,nekada sam znao i sam,zajebano skroz,je li tako Renko?
9a7zz

Postby 9a2jg » Tue Feb 10, 2015 11:32 am

A o odrađivanju za drugoga več i mala djeca znaju,osobno sam čuo više puta kako se sa Jaruna rade veze za neke iz Splita!!!!!

Pođi pa vidi koje stanice iz Splita i okolice ga imaju na 160 i 80 m, ne triba dalje ić !
Aj, ća, dva manje za javljanje !

Pisao sam o ovome pod drugim topicom, pa da se ne ponavljam ; društvene pare, društveni uređaj, društvena lokacija, privatno korištenje, uz naplatu strancima.
A domaći ne mogu doći ni na puškomet. Ne samo članovi kluba - politički i moralni neistomišljenici, nego Hrvati i stanovnici Hrvatske.

Jer su narečeni "drugovi" to sve zavili u debeli celofan "društvenog" , uz obilatu pomoć HZTK i ZTK, a u konačnici, od prvog dana korištenja služe kao privatni uređaji i oprema, i privatne lokacije !

Uzeo bih primjer Zvjezdanog sela, gdje smo(sam) radili bezbroj udarničkih sati i dana, da bi se sada time kurčili "neki novi klinci", i sebi nabijali priznanja, novce, i društveni status (ali, samo među svojim HZTK istomišljenicima).

Ista je stvar sa nacionalnim (to bi, valjda, trebalo biti stupanj iznad društvenog?) lokacijama, od Jaruna, do Kraljevice. Zašto građanin Hrvatske, radioamater, ne smije doći na Jarun ili u NCTK u Kraljevicu, odraditi ekspediciju koja mu fali, na društvenim sredstvima, društvenoj lokaciji, i spavati u (nezakonitim)apartmanima koje zaposlenici HZTK koriste za ljetovanje ?

Svaki milje nastoji iskoristiti MTS-a na način da svojim stupovima, podanicima i potrčkalima, da mrvice, a on koristi na kamione. Tako je funkcionirao sustav u DDR-u, Rumunjskoj, Bugarskoj.
Šute mali, od kada ono Varaun stoluje u D-12, a.....?
Ma kako se sve poklopilo.
I krug se zatvorio.

Nastavak slijedi.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Tue Feb 10, 2015 11:21 pm

Nije mi jasno kako su ovu Buretinu preživile? Ljudi moji lako za žice ali da ste vidili šta radi od yagica..sad mi je žaj što nisam snimio mali video zapis od dvi minute.Plesale si Rock and Roll.Sve sam to gleda sa ceste 50-tak metara udaljenosti.Udari Bure su me i na cesti gurali!155km/h mireno na Marjanu.Jamačno nije najjači koji je bio.Prije 10 godina bilo je 170.Sićam se na mojoj lokaciji i tih Orkana 70-tih i 80-tih god.ali sad je to srićom rjeđe.Tada su na krovu bile manje antene i uvik je bilo štete.Samo da napomenem da ni orkansko Jugo nije "za bacit",HI.

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Feb 11, 2015 7:52 am

Preživila je i DX3B na krovu zgrade gdje je bio 1AKL. Dobro je montirana, a vide pinku zaruzinavile, tako da je lupeži (šta su odnili i uređaje) nisu mogli razvidat i odnit. Stup od bima isto stoji, a znan i di je rotator, za kojega san bija nabavija i rezervne ležaje, balinjere, i nosače istih, iz SAD-a. Tribalo bi ić sa dektivon, i ovlaštenin osoban, ka svojedobno za repetitor po Foru...
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Feb 12, 2015 11:04 am

Realno,ekonomski gledano,

ipak je jeftinije NE biti član nikakvog radiokluba,niti HRS.

31,12.2015,istiće mi dozvola.4 godine mi traje HAKOM dozvola,4 godine plaćam 100kn + 50kn klubu.

HRS u moram platiti 500kn za potvrdu o pozivnom.
Ušteda 100 kn i ne kraju nemaš brige:
Sve legalno,
a repetitore (ovo malo što radi i pitanje dokle bude) ne koristiš iz principa.

Ja sam u biti član RK,moj klub je član HRS,a tehnički ništa ne mogu niti promjeniti jer me sada nitko sa svim mojim dozvolama ne doživljava.

Ovo je napisa 7KXP, a ovako razmišlja 90% licenciranih radioamatera. 500 kuna je HARAČ, koji su nam nametnuli vlastodršci iz D-12 !
Potvrde o dodijeljenom znaku treba vratiti u HAKOM, i da ne košta ništa, jednom kad dobiješ znak, on ti je do smrti, i još 10 g. iza toga se ne dodjeljuje nikome.

Ka i puno stvari, iz socijalizma, samo je trebalo preslikati rješenje iz tog "nenarodnog režima" , i svim bi RA bilo bolje i jeftinije.

Ali, nije u tome stvar ! Savez bi onda (ka šta i je) posta sam sebi svrha, ne bi ostalo deset posto od sadašnjih članova ! Ostali bi samo uzdanički klubovi tj. oni koji muzu sustav.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Feb 15, 2015 5:53 pm

U centru Zagreba društveni prostor za udruge, najam 105 kuna, u centru Splita 418 kuna. Ne javljaju se oni Spasitelji i Mesije koji su obećavali brda i doline. Već viđeno i slušano, od istih osoba.
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Feb 17, 2015 7:25 am

Da, radio sam ih sa klupske postaje, financirane od nekolicine entuzijasta. :o

Patriče moj, to je u redu.
Samo, šta kad je stanica, baš kao i lokacija, s kompletnom opremom, kupljena društvenim novcem, na kopljima parola o čovjekoljublju i otvorenosti Hrvatskoj i svijetu, a uzurpira je , doslovce, par ljudi ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Feb 21, 2015 8:09 pm

Opet ću reći, prilika za one koji si ne mogu priuštiti uređaj kao što sam ja bio (srećom da sada mogu i sada jesam)... nema je, a znam jako puno dobrih radioamatera i dragih ljudi koji su bili u istoj situaciji kao ja.
Zlouporabe bilo kakve vrste ne podržavam... a Ugovore koje spominješ, ja ne vidim ljude koji bi preuzeli te pozicije ili bili odgovorni da ih mijenjaju i bili bolji... kako ćemo doći do njih? Ja rješenje trenutno ne vidim, a suodgovornost vidim u svima nama, bez obzira što ti misliš...

Ovo mora da je Uzdaničin vikend, dostojno je zamijenio Martina & Co.
Znači, da rezimiramo, oni koji su klub pretvorili u samoposlugu i kasicu prasicu su "dobri radioamateri i dragi ljudi".
Druga rečenica je bit filozofije vladajućih, i čelnika uzdaničkih klubova " nema boljih, i svi smo krivi za stanje u kojem smo" !
Ako je i od Uzdanice, previše je.
Ovo ne bi pas s maslom pojeo.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Feb 22, 2015 8:38 am

Prije su mladi učili od starih. Sada je, izgleda, obrnuto. Eto, ja od Uzdanice naučih da se uzurpatori (da ne rečem kradljivci) klupske imovine, zovu "neki dragi ljudi" !
A ko ti je drag, ako ne onaj istih, ili sličnih, sklonosti ?
Pametnima dosta.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK