Mani pulite

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Mani pulite

Postby 9a2jg » Wed Jul 08, 2026 7:14 am

Ali, bitno da još ima pljuvačke, toga ne fali, godinama....

Podsjetio bih, vrlog Adama, da je član IO-a, u mandatu predsjednika, pod kojim su završila izbacivanja nepoćudnih elemenata sa HRS foruma. Retorika koja se tada upotrebljavala, očito se urezala u možđane istomišljenika, pa je rabe i dan danas.
Kako god idemo dalje, sve se više profilira grupa istomišljenika, koja hara HRS-om, uz pomoć vanjskih elemenata. 6KX je to lijepo opisao u svom postu o WRTC-u.
Mi, koji mislimo svojom glavom, smo to sve znali i prije, do u tančine-

Sretno 6KX-u na WRTC-u, a članovima IO-a da dragi bog prosvitli pamet, ako je do njega...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Jul 09, 2026 6:33 am

Znači, pomažu stranci. Poslužit ću se njihovim uzrečicama ; ništa nije tako skupo kao besplatan ručak, i, poturica gori od Turčina.
Hvala SAD-u, i PP Njegošu, a i I. Mažuranić je zeru pomoga ! ;)
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Jul 11, 2026 8:34 am

https://www.index.hr/shopping/clanak/vo ... shopping_d
Oli ćemo sad, nakon bidnih Švaba, i megalomanskih HRS projekata, morat davat lemozinu i za posjetitelje ULTRA-e ? Da in sve daš, bilo bi in malo...
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Jul 28, 2026 7:43 am

Gledam onaj pusti sterilni forum, ako ne pišu oni uz vlast, koji se samohvale, skoro da nitko drugi i ne piše. Dva tjedna bez poštenog posta. Uvrgli se podobni u zaposlenice Stručne službe ! ;)

Par riječi o IOTA natjecanju. Koliko se HRS "stara" o jadranskoj orijentaciji, na koju se svi listom kunu, od JBT, do danas, zorno se vidi iz učešća u tom natjecanju.
Divna prigoda da se radi dosta otoka (sa strujom), odaziv hrvatskih postaja, po onom što sam slušao, mizeran. Potvrđuje se ono što sam govorio na skupštini 2016.g. , ne bih ni dan danas promijenio ni zareza ! Štono kaže naš narod, "prominilo se korito, prajci ostali isti" ! U IOCA program HRS ne ulaže ništa, kako materijalnih, tako i nematerijalnih sredstava. Jedva su (do)čekali da na čelo stave svog čovjeka, sad su im sve linije Agitpropa širom otvorene za propagandu po njihovoj mjeri.
U mislima mi se neizbježno vraća poslovica, prikladna za usporedbu, iz 2. svj. rata, kad su Crnogorci vikali : Naprijed drugovi, ja za vama !

Uz najbolju volju, nisam uspio dozvati u pamet ijednu stvar koju su oni izmislili, pa čak i ono stupidno gađanje podmornica, to sam osobno radio u prva četiri razreda pučke škole, prije nego što sam zagazio u ovaj divni hobi.
Znači, D-12/3 u ništa, te imade nula punata !
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Sep 11, 2026 10:22 am

https://www.hamradio.hr/zrf-2026/
Sutra je ZRF na Jarunu. Rekli bi ljudi, svak neka za svoje pare radi šta hoće. Samo, ovo se godinama, već 3 desetljeća održava od društvenih para, koje ZARS i HRS dobiju od države. Svi oni stave ovu manifestaciju u plan i program rada, da dobiju "širinu" i peneze, iz istog osnova, na tri mjesta. A zavirite u srž, jad i bijeda, pokušavaju se baviti onime što im je država još devedesetih rekla da na njih ne računaju, i da to nije njihov posao.
Baš kao i ZV, pregazilo ih je vrijeme.

Pažljivo čitam, o HRS-u i QSL-birou, ni riječi. Slijede misli, pretočene u djela, Velikog vođe, da se, citiram, "treba okrenuti drugim oblicima potvrđivanja!" Dođem ti ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Sep 12, 2026 6:05 am

Ma kako to dragi bog uvik providi onima koji viruju u njega. U Zagrebu, znači i na Jarunu, umjerena temperatura, i umjerena tremuntana, sjeverac koji pomaže dedekima da bolje vide radio furdu, koju samo premeću po rukama, željni razgovora, a ne furde, koje imaju na pretek i doma, ionako im žena stalno ronza da to sve pobaca.

A sadržaj, što kaže naš narod, kad nema cure, dobra je i baba.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Oct 04, 2026 9:59 pm

Pozdrav svima !
Otvaram ovu temu jer me zanima vaše iskreno mišljenje:
Treba li nam doista organizacija ovakvog natjecanja i jesmo li spremni za to?
Volio bih da prodiskutiramo
73
9A0R
ZAC

Pravo pitanje. Ja znam odgovor, a zna ga i svaki pošteni čovjek koji živi od svoje plaće ili penzije.
Nema više pokojnog Vinceka, da ga, pod policijskim rotirkama, vode po noći iz Pregrade u Zagreb, da im progura kandidaturu za YOTA-u u Karlovcu !
Jer i onda, struktura HZTK nije vjerovala ovim istim likovima, ali njemu jest.

Zato su i krili da su kandidirali HRS, a objava na istarskom hotelskom dokoličarenju je sprdanje s svim poštenim radioamaterima u RH.

Oni oće organizaciju WRTC-a, a u jednom Kupu Jadrana, 24 postaje s Jadrana, a pola od tih klubova ima jednog do tri člana, operatori, pretežito penzioneri.

Pametnome, dosta.
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Oct 05, 2026 2:22 pm

Misao i okvir posta su mi, najranije bili u glavi, ali sam se dvoumio, da li da ga stavim pod ovaj topic, ili Politika na Balkanu. Tiče se oba, pa će štioci odlučiti sami.

Dakle dođem jutos u 7 sati u trgovinu jednog poznatog lanca (ne smijem mu navesti ime, da me ne tuži ;) ) , i s vrata pitan Indijca za pultom da mi da kil kruva. On jadan vrti očima, on ne govori rvaski, ja ne govorin sanskrt, i kako ćemo se razumit. Kako su mu prsti stalno letili prema škancijama, ja se tek tada obadan, na škanciji nijednog kruva, nijedne bublice, nema baškotini, ni krušnih mrvica ! Pitan ga ja : Šta je reć ; nije, more bit, doša kombi ? On se smije, progovorija rvaski : Neće doći, gazda ne plaća nabavu.
I onda se meni, ka profesoru Baltazaru, upali žarulja, iznad templa, i u pamet mi dođu svi napisi po portalima u zadnjih misec i po dana. Predstečaj, ili stečaj, znači da se dugo nisu platili dobavljači, koji sad više ne šalju robu.
Viđao sam ja to i u devedesetima, samo ovo je malo više, troppo lušo.

Preinvestirali su se, rekli bi penzići na šentadi. Ta riječ veže trgovački lanac i WRTC 2030. Grlom u jagode. Platiće neko. A šta ćemo sa onima koje su njihovi postupci zavili u crno ? Papala maca ?

Ima još, pomalo. Ako je priša umrit, nije ukopat.
9a2jg

Previous

Return to PHRK