Kako smo glasali

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Kako smo glasali

Postby 9a2jg » Mon Jan 04, 2021 2:31 pm

Kome treba 5 dana za objavu rezultata glasanja ? Možda rezultati ne pašu vrhuški ? Kako god okrenu, vraćamo se na početak.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Jan 04, 2021 4:49 pm

Dok dite ne počme plakat, mater ne vadi sisu. Tako je to bilo i prije rata. No oni dobro znaju da ovo objavljeno izviješće ne valja 5 lipa bez ovjerenog zapisnika. A piše ga i ovjerava onaj koji je u sukobu interesa !
Mene muče druge stvari. U "samo" 15-ak dana, lista klubova "opuzla" za 7, sa 79, na 72 !
Ali, to nije sve ! na ovoj, "novoj" listi, čak 24 kluba nije glasalo (!), a još 3 zastupnika iz klubova pripuštenih glasanju, nije iskoristilo svoje pravo !

I onda, dođe pitanje svih pitanja : Da li klubovi koji su apstinirali kod glasanja nisu bili pripušteni glasanju ? Da li su bili pripušteni glasanju, ali im je netko diskretno "šapnuo" da ne glasaju ? Ili, treća, sreća, nisu glasali svojom voljom ?

Bez pravih informacija, svako iznošenje hipoteza je mlaćenje prazne slame, no ja bih tipovao na kombinaciju broj 2. Je li tako Mate ? Sve izliči crno blato...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Jan 05, 2021 9:21 am

Šta više gledan rezultate glasanja, sve me više vata muka. RK Ozalj nije glasa, valjda ego bivšem predsjedniku nije dozvolio ? U bratskom gradskom klubu Marjan isto ! Jere, ja san glasa za te, ali uša je Puki, za kojega su glasali ilegalci, a kontrolu i ovjeru zapisnika vrši ona šta je kod njega prošla na ispitu sa 100 % ! Capisci ?

Glasali su zato oni "zastupnici" klubova gdje ima 2 (hrvatski, latinica, velika štampana slova, DVIJE) članarine ! Od Pazina, preko Vele luke, do RK OiV. E, tu sam vas čeko...
Sinoć su me zvali iz dva kluba kojima je (opravdano) bilo zapriječeno glasanje. Oni kažu, jedini nam je "crimen" što nismo poslali izviješće Uredu državne uprave u svom gradu.
Pa nastavljaju, ne žalimo se, krivi smo što se toga tiče, ali ovi klubovi sa 0, 1, 2 i 3 člana su karikature klubova, i ismijavanje slova zakona, ta tamo zakonitost ne stanuje !

Nisam likovao, jer o tome pišem već 5 godina, nitko ne trza. Vladajući ne trzaju, jer je to NJIHOVA biračka baza, sigurni glasovi. Ta to vam je kao da u kući imate nevjernu suprugu, ne otpuštate je, iako znate istinu, jer imate male, sitne, ljudske koristi, oboje...

U TRI kluba gdje je prijavljeno dva člana, najmanje jednom to NIJE matični klub ! Ali, Pilat nije trzao 4 godine na moje ukazivanje na to kršenje zakona.
A što ćemo s klubom koji u "normalnim" godinama prikazuje nula članova, a onda u godini koja se konta kao bazna, skoči na 8 ! I slučajno uvijek glasaju za vladajuće, ma tko oni bili.

I, za sada, na kraju, nikoga u HRS vrhu nije sramota što je na početku godine, po službenim podacima HRS-a, bilo 90 klubova, a na kraju 72 ? Zaista veliki uspjeh bivše garniture.
Od ova 72, da je striktno poštovanje Zakona o udrugama, odmah bi se brisalo desetak, ne prvi pogled. A da je zagrabiti malo dubinski, kuku lele...
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Jan 08, 2021 6:37 pm

9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Feb 06, 2021 6:28 pm

Krajem prošle godine, na PRVOM elektronskom glasanju, dok je još Pilat bio predsjednik, zastupnici NISU dozvolili da vladajući imaju tehnički mandat do kraja lipnja 2021. Falila su im "samo" 2 glasa.
Učinio sam analizu onih koji su glasali ZA takvu lakrdiju, koja se, srećom, nije dogodila. Od 41 glasa za taj sramotan prijedlog, 12 ih je bilo iz Zagreba, a po dva iz Bjelovara, Dubrovnika, Karlovca i Rijeke. Ostalo su poznati "žetončići". I ni to im , bogu fala, nije bilo dostatno.
No, interesantno, svi zagrebački klubovi listom su bili ZA. Ispada da baš svima u metropoli odgovara nered koji je bio očit u Pilatovoj vladavini ! Sada, kada su otkrivene mnoge tajne, od pozivnih znakova, do dozvola za rad, i mnogim prstićima i rukama u pekmezu, neke su stvari mnogo jasnije.

Jedno mi je nejasno, Pilat dao novce RK Zagreb, bez osnova, svi članovi IO-a i NO-a to potvrdili i posvjedočili, i - nikome ništa ! Ispada da je dobro kršiti zakon, jer to može donijeti samo korist !?
Koliko je RK Zagreb "zahvalan" svjedoči i izjava 3MR-a koji je javno napisao da su mu njihovi zahtjevi za podstanarstvom neprihvatljivi, 1.000 kuna neto mjesečno ! Zar ona čuvena uzrečica ne kaže: Pomozi sirotu na svoju sramotu ! Bar članovi CBM-a to znaju, vazda smo ih pomagali, do 91', sada nas ne poznaju ! Bolje da je tako. Ne pada snijeg da pokrije zemlju...
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Feb 10, 2021 2:05 pm

Javljaju mi se zastupnici, od Dalja do Umaga. Vele što i ja, nitko nije vidio potpisane i ovjerene zapisnike o izvršenim glasanjima. Statut HRS-a i pravilnici ne poznaju i ne priznaju vanjsku tvrtku.
Ko je nadzirao vladajuće, aktere muljanja ? Po koji put su dali vuku da čuva janjce ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Feb 11, 2021 7:01 am

No drugovi, nije sve tako crno. Ima i pozitivnih primjera. ;) Osoba X ima matični klub Y, zastupnik u skupštini HRS-a je kluba Z, a u Zimskom kupu je radio za klub Omega. Njemu je HRS omogućio da konzumira glasačko pravo u klubu koji mu nije matični (sa sveukupno DVA člana, uključujući njega!), ali ga on nije iskoristio ! Ljukava ljisica.
Još je jedan takvi primjer, na zadnjim izborima. Sve ovo znaju u HRS-u, ali su, izgleda, svjesno kršili zakon, valjda, zbog "viših interesa" ?
9a2jg

Previous

Return to PHRK