Dragovoljci u ratu i miru

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Dragovoljci u ratu i miru

Postby 9a2jg » Mon May 29, 2017 6:29 am

Očeš reć, doajeni, koji su sad (već odavno) na pukovničkoj penziji ?
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Mon May 29, 2017 7:50 am

Malo ih se dragovoljno javilo gledajući u postocima na vojno osposobljene u onim danima,mjesecima.
A ostali su dignuti,mobilizirani da bijeli papirić.Ne 91 nego 95!
Ali to nije sve.Nije mi namjera bacat ti sol na ranu ali gledaj.A vidi tega ća je posta satnik sa 180000 kn nagrade ća je sidija u Centru a rat gleda iz fotelje na TV ili netko ko je iša na prvu crtu pa i dignut na bili papirić.Znači to je ništa drugo do moralno-politička podobnost,čitaj štela.
I sigurno ima jako dobru mirovinu a znan odprilike i koliku.Veća je od tvoje.A mlađi je od tebe i manje staža od tebe.A ti imaš oko 3000,to si sam reka.
Znači nekome je rat bija brat a najgore su prošli oni naši momci ća su poginuli za ovu udbašku tvorevinu i naravno trajni invalidi.U prosjeku svaki dan ih po 5-6 umire! Za koga,za šta :?: Ja sam sada portir,nemam 3000 kn, sa činom iz one vojske VEĆIM od tega nazovi satnika,jer ga on nije iz one vojske ima i sad uživa u mirovini a relativno još mlad komunjara.Kome su poklonili mirovine u mrskim im ustaškim kunama,muka me uvati.Ne zaboravi,Hrvatsku nisu htjeli.JA JESAN ! Znači da zaključimo.Oni koji neovisnu Hrvatsku državu NISU HTJELI njih se nagradilo.A mi koji smo je stvarali nama burza rada(to sam više puta okusija).Pa se jebaji nalazit poslove.Pa ti pošteno reci jeli ovo banana ili država?
E ali ja san bija dobar dok san in triba a vjernik rimokatolik uz to još osvješteni Hrvat njima nikako ne paše.Mogli su mi pomoć ali nisu tili. Dobro ti znaš o čemu ja pričam.Eto ih tamo što dalje od mene u kako ti kažeš pukovničkim penzijama. :?
Neću više,puno je i ovoliko ovako rano.

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Mon May 29, 2017 10:37 am

Ono što svakog dragovoljca, pa i mene, najviše smeta je činjenica da se sve te trećepozivce sada naziva hrvatskim braniteljima ! Oni su se jednostavno MORALI odazvati na poziv, jer im je to bila ZAKONSKA OBVEZA, a ne zato što vole Hrvatsku !
Isti je zakon bija u SFRJ i u neovisnoj RH, vojno sposobna muška osoba, koja je liječnički zdrava, i sposobna za vojnu službu se MORA odazvati na mobilizacijski poziv, za neodazivanje je bila zapriječena kazna zatvora od jedne do 10 godina !
Dok san sta u Spinutu, ima san prijatelja, porijeklom iz Žrnova na Korčuli. Od tamo ih se masu iselilo u Australiju, i, povratno, donili Jehove u Dalmaciju i Jugoslaviju. Pod njihovim utjecajem on je odbio primit oružje i položit zakletvu, odleža je 3 godine u zatvoru.

Imamo mi , velikih Hrvata u Splitu i okolici, koji su bili najglasniji po šankovima, i kućnim zabavama, koji Bruno Bušić, oni su bili "veći" i od njega !!! No, kad su dobili mob poziv, kad ih je obuklo, kad su vidili kapsile s mrtvim suborcima koji se vraćaju sa Južnog bojišta, odjedanput su prominili ploču, odma se javljali na "lekarsku", priko noći postali NESPOSOBNI za odradit svoju građansku dužnost !

Između ostalih, ti i takvi su ti i potpisivali onu peticiju protiv mene ! Ja san in oprostija, no da li oni, kojima je smjena na Kozjaku, i ladanje gori, bija jedini doprinos Domovinskom ratu, mirno spavaju ?
Priča li sinu da je on krvarija, i spava na dva šatorska krila, ili na normalnu vojničku postelju, u suho, svaku večer, na Kozjaku, ili u Balkanskoj, priko puta Higijenskog zavoda, ili doma !

Ti su isti nivo ka i oni u Supetar, koji je SVAKU večer spava doma. On 6 iljad kuna ja tri ! To je njemu da njegov YUTEL, i njegova dalekovidnica.

Neću više, sutra je Dan UDBA-e.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue May 30, 2017 11:50 am

Među potpisnicima su i oni koji nisu nikome plaćali porez, a najmanje RH, u koju se kunu ! Moš mislit .
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed May 31, 2017 6:53 pm

http://dubrovacki.slobodnadalmacija.hr/ ... -crne-gore

Kad ga nijesu skroz porušili, i sagradili "još ljepši i stariji", samo ga i mogu stavljati na reklame kao "svoj" !

Nečeš, razbojniče !
9a2jg

Postby 9a6r » Wed May 31, 2017 8:32 pm

A Dubrovački vrtovi sunca prodani kineskoj korporaciji HNA ! BRAVO :o

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Jun 01, 2017 7:14 am

Imali su sudbinu nekad najljepšeg kompleksa u Jugoslaviji, Haludova na Krku. Prodaja nije dobra, bez daljnjega, ali ako je time zaustavljena daljnja devastacija, onda je od dva zla izabrano manje.

Inače, moje mišljenje znaš, da imamo dovoljno sposobnih, stručnih i školovanih ljudi da sami gospodarimo svojim resursima. No, ponavlja se sindrom Sunčanog Hvara, gdje sam , prvog dana realizacije tog, navodno za RH dobrog, javno privatnog partnerstva, prorekao što će biti.
Nisam falija ni zareza. Od cijepanja, prodaje pojedinačnih cjelina, lošeg vođenja, do svođenja uloge domicilnog stanovništva na nekoliko sobarica i čistačica.

To su odlučivali oni domaći "veliki" možđani koji su završili američku management školu u Dubrovniku, šta su je Ameri instalirali nakon pogibije Ronalda Browna, čiju smrt neki dubrovački radioamateri svake godine više obilježavaju nego smrti svih zaslužnih Hrvata zajedno !
Ne moram, valjda, napominjati da se nisu ni osvrnuli na 800 godina dolaska Dominikanaca u dalmatinske gradove Zadar, Split i Dubrovnik.
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Jun 01, 2017 8:22 am

Sve ovo šta si reka bi tribalo u neke korice uvest pa in dilit da čitaju mada živimo u informatičkom dobu pa se ljudi sve manje knjige hvataju.
Ja se dobro sićam svega što si za Sunčani Hvar onda govorija.
Ja poštivam svačiji život pa i pok.gosp.Browna i neka oni obilježavaju njegovu pogibiju,nemam ništa protiv.Ali u tom zrakoplovu je bilo još ljudi.Jeli njih isto spominju?Ako jesu onda OK.
Dominikanci su vrlo važni za Hrvate samo to malo ko zna osim svećenstva i vjerničkog puka.Ima i jedan mog prezimena koji je došao na otok Pašman.Davno bilo.
Na Braču smo tek od 1700 i neke.Prije nego što su Američani podigli Revoluciju(tako oni nazivaju borbu za neovisnost).
AKO SE NE VRATIMO NA PRAVI PUT NAJEBALI SMO !
O toj temi isključivo u 4 oka. ;)

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Jun 01, 2017 1:17 pm

Puno toga je za u 4 oka , zato ja ovdje ne pišem ni 1 % od onog što znam.
Situacija je opterećena izborima, jer, kako se u Splitu HDZ grči da ga osvoji, tako se u Bolu i u Milni komunjare bore svim silama i metodama da osvoje i zadrže vlast. Računica je jednostavna, ako ti tvoj pouzdanik nije na čelu općine, neće ništa kapnit ni Partiji. Samo slijedi trag novca, dobit češ sve odgovore.

Ovdje su u Bolu dica (unuci mi mogu bit ! ) sami prokljuvili kako su se u Bolu namištali poslovi komunjarama iz Supetra, znaju se i iznosi, datumi, opisi navodnih poslova !
E sada, stare prokušane komunjare misle da smo in ja i još jedan sve ispripovijedali, mi nismo ni usta otvorili.
To ti je isto ka kad se HRS čelnici kunu u IOCA program, a u žep in petaju roge !
Tako i ovdje, SDP se kune u mlade, a sumnja u njihove mozgovne sposobnosti ! Naravno, kad in ne paše . Moš mislit paradoksa, izmiču in katrigu oni u koje se sami kunu !
Živjet će ovaj narod...
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Jun 01, 2017 2:48 pm

Crvena bagra Koki.Ništa novo.A i oni HDZ je i gori.Prodali nas u roblje.To su dva krila iste partije SKH.Vidiš da su počeli dogovarat veliku koaliciju!Da mogu pokrivat pljačku jedni drugima.Kad je drug Račan doša na vlast obeća je reviziju i sve lupeže smistit iza rešetaka.Valjda ti ne tribam objašnjavat zašto nije? :roll:
Kad daš glas SDP-u to ti je isti kurac ka da si ga da HDZ-u.I obrnuto.Jedne je stvorila UDBA a druge KOS. Svaki komentar je suvišan.
Gotovo je Koki moj! Propali smo. :cry:

9A6R
9a6r

PreviousNext

Return to PHRK