Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Postby 9a6r » Tue May 16, 2017 2:20 pm

A nisi ubra satnicu 10:00!

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Fri May 19, 2017 6:47 pm

U sjeni lokalnih izbora je vapaj Ive iz Zadra da se ne glasa protiv zakona i propisa na sutrašnjoj skupštini HRS-a :
Ukoliko glasujete po svojoj savjesti a ne po automatizmu morate biti svjesni da bi glas za usvajanje izvješća značio

da svjesno odobravate kršenje Statuta

da svjesno odobravate nerad i nebrigu

da svjesno štetite radioamaterizmu u Hrvatskoj

A da Koki nije bez veze govorio, svih ovih godina, svjedoči i ovo :

Pod točkom 16. Međunarodna razmjena QSL karata također je potrošeno više nego li je Skupština odobrila. Zašto? Porasla poštarina? Ne bih rekao. Pogledajte cjenik na www.posta.hr. Porasao je QSL promet? Ne bih rekao. Na sve strane ljudi kukaju kako primaju sve manje i manje QSL kartica. Odakle onda porast troškova? Da li znate koje su obveze QSL managera? Da li ste ikada vidjeli njegovo izvješće? Da li ste ikada vidjeli izvješće stručne službe po ovoj tematici? Istovremeno nam se u opisnom izvješću servira potpuno oprečna informacija "Koristila se svaka prilika da se karte dostave putem radioamatera koji putuju po Hrvatskoj ili odlaze u inozemstvo na radioamaterske sajmove (Friedrichshafen, Pordenone). Na taj način se uvelike smanjuju troškovi i postiže se bolja učinkovitost." Tko je tu lud a tko zbunjen?

Ja lud nisan, a zbunjeni su volonteri širom Europe i svijeta koji od 9A biroa dobijaju manje nego ikad. Imam neke izjave i snimljene, ali kome to dati da sluša ?
To su oni koji su se kleli u QSL karte.

Ima još...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat May 20, 2017 9:58 am

Zove me jučer pouzdanik OZNA-e za grad Zagreb, veli, sramota ! Šta je, o čemu se radi, pitam ja ?
Ovogodišnji laureat iz Pazina, kojeg je svojski gurala HRS vrhuška, se uopće nije pojavio na svečanosti dodjele priznanja (papirnati dio) HZTK !
A šta bi se i pojavljiva, kad mu je novčani dio uredno sjeo na račun !

Svim tim "laureatima" je to jedino i bitno, HZTK, ministarstvo, država uopće, su im samo kasice-prasice, baš kao i klubovi HRS-u !

Zec, gadiš mi se...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat May 20, 2017 10:13 am

Nisan ja nego stisnija ENTER, zvoni telefon. Veli mi OZNA-in službujući : Nemoj Koki , molim te, davat pučanstvu polovične informacije ! Ovo je već DRUGI put da neki laureat iz Pazina ne dođe po onaj komad papira, nakon što je uredno primio novce !

Evo, pišen, dopunjavan, služim narodu...

Bude još veselja, stay tuned...........
9a2jg

Postby 9a6r » Sat May 20, 2017 7:28 pm

"Uvatili ruku"..pa kad ih je krenulo ! :x :evil:

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Sat May 20, 2017 8:10 pm

Ma pazi, razgrnija san ja to , odavno, i pročita ih, ko topaje na jedan, ko na dva, a ko na tri maca... Tome pridsidniku Marku je bitna samo lova, to je pokaza (ne)djelom, baš kao i onaj laureat iz Pazina prije njega ! Vidiš, ja nisan iša za tin, ali ljudi nisu šempje, pamte, i kad triba, fikaju... Op, cvrc, gevezen, zajn...

Sve šta san van pisa i za našega Uzdanicu, sve van je ka Sveto pismo. Vidi i on da su došli , ka i Švabe 1942', pod zidine Moskve, ali ona nije pala. Zato, bidan, okrenija se Klari Schumann, iako više nema maraka.
Ufa se, da će mu, za vjernu službu, izkeširat put i troškove u Švabiju na WRTC. Ne mi ga da je on naš ambasador, a ne njihov !

Ali, znan ja koja je logika, HRS daje podobnima i uzdanicama, da je za Vanuatu, Brazil, da je za druženje dva i po kluba, pa to nazvali hrvatskom smotrom, sve HRS daje, ko mu je u milosti...

Jebeno je to, šta su ljudi, diljem Hrvatske progledali, eno, vidija si koliko ih je bilo na skupštini !

A da je ovi stari , sidi, Koki bija u pravu, čuje se lipo, kad su krenuli izbacit Ivu iz NO-a, viče predsjedavajući , dva puta, lipo se čulo : Treba 5 ruku, ne 5 klubova !

To je poanta ! Zato oni ne daju popis članova HRS-a po klubovima, drže ga ka u Fort Knox-u , samo zato da mogu manipulirat kvazidemokracijom, i upravit baš kako oni oće ! Tri puta san tražija taj spisak, nikad ga nisan dobija !

Opet ću ponovit, i još sto puti, ako triba : Misle li oni da su predstavljali, i donosili odluke u ime svih radioamatera u Hrvatskoj ?
Jednom riječi : Prestrašno.
9a2jg

Postby 9a6r » Sat May 20, 2017 9:16 pm

Bilo je samo pitanje vrimena kad će ga izbacit.Brzi su ka i malokrvni. :D

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Sun May 21, 2017 5:37 pm

Da je kojim slučajem Ivo došao na IO ili čitao zapisnike IO, pa i plan dobio bi odgovore na mnoga pitanja. Zaključio bi da u Izdavačkoj djelatnosti nije bio samo časopis Radio HRS nego i izrada priručnika za slijepe radioamatera, vjerojatno ima dosta odluka IO koje se odnose na tu kategoriju (ja znam za barem jednu iz 12 mjeseca), a nemaju nužno veze sa samim časopisom Radio HRS. Predsjednik je već odgovorio na Skupštini oko toga zašto nije iskorišten budžet za rad s mladima. Dio tog budžeta je preliven u ovu godinu kada nam je odobreno puno manje sredstava (samo 20.000), a HZTK je dozvolio da se ta sredstva koriste u 2017. Umjesto da lani 5-6 klubova uzme 90.000kn, ove godine će opet biti prilika da sa solidnim budžetom podržimo one koji rade s mladima.

Evo šta Uzdanica trabunja, jer adekvatniji izraz ne mogu naći. Ovaj trik s "izdavačkom djelatnosti" su mnogo puta uporabili i kod rada QSL biroa, po modelu "nas i Kineza, 4,5 miljarde". Piši sve đuture, niko neće ništa svatit, a maksuzija će pomoć da se ručice brže dignu, i otalja poso.
Kaže da je HZTK "dozvolio" , taj "famozni štapski dokument" niko nikad nije vidio, a barem u knjigovodstvu mora biti sve crno na bijelo, dokumentirano.

Ima još, uzeo sam samo ova dva "bisera", čeka cijela niska...
9a2jg

Postby 9a7zz » Sun May 21, 2017 10:58 pm

Koje su to lopovčine,nije za vjerovati.Platitečlanarinu tim lopovima.Samo platite.Ne bih vas htio vrijeđati ali vi ste obićne budale.Neka vas jebu,tako vam i treba.
9a7zz

Postby 9a2jg » Tue May 23, 2017 10:56 am

Poslana je prava poruka. Bez uvijanja. A ona glasi : "Tko ne misli isto nema što tražiti ovdje."
Bio sam uvjeren da smo takva razmišljanja ostavili daleko u prošlosti. :(

Kaže Ivo 3TY, sad već bivši član NO-a HRS-a.
Sve je to, moj Ivo, bilo predvidivo, samo ti to nisi htio vidjeti.
Ono što je najtragikomičnije u svemu je do koje mjere su pojedinci spremni izvrtati činjenice da bi išle u njihovu korist.
Npr. tajnica koja mi je "pružila toliko mogućnosti koje ja nisam iskoristio" no u pozadini stoji činjenica da su se na moje upite jednostavno oglušili. Npr. zadnji slučaj kad sam kao član nadzornog odbora zatražio od stručne službe da mi dostavi zapisnik IO koji još nije bio objavljen na webu i eventualno usvojene pravilnik kako bih mogao zauzeti stav po pitanju službvene predstavke koju je NO zaprimio pa mi uopće nisu odgovorili na mail a kad sam nazvao telefonom dobio sam bezobrazan odgovor da sam poslao upit na krivu e-mail adresu jer da je 9a0hrs@hamradio osobna adresa administrativne djelatnice.
I onda ti Hrle saznaš na ovom forumu za to i što poduzmeš? Apsolutno ništa.
Upravo zato me boli briga da li sam u NO ili nisam jer ste poduzeli sve da mi onemogućite rad.
No ništa se zapravo nije promijenilo. Sve je kao i prije. Ja ću i dalje, kao zastupnik u Skupštini HRS-a, upozoravati na činjenice koje budem smatrao napravilnostima.

Kad sam ti govorio upravo ovo, što si ti napisao, samo drugim riječima, nisi htio vjerovati. Sad vjeruješ, jer si iskusio na svojoj koži. Najteži put. Tako mi je i samome. Uvik.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK