A nisi ubra satnicu 10:00!
9A6R
Ukoliko glasujete po svojoj savjesti a ne po automatizmu morate biti svjesni da bi glas za usvajanje izvješća značio
da svjesno odobravate kršenje Statuta
da svjesno odobravate nerad i nebrigu
da svjesno štetite radioamaterizmu u Hrvatskoj
Pod točkom 16. Međunarodna razmjena QSL karata također je potrošeno više nego li je Skupština odobrila. Zašto? Porasla poštarina? Ne bih rekao. Pogledajte cjenik na www.posta.hr. Porasao je QSL promet? Ne bih rekao. Na sve strane ljudi kukaju kako primaju sve manje i manje QSL kartica. Odakle onda porast troškova? Da li znate koje su obveze QSL managera? Da li ste ikada vidjeli njegovo izvješće? Da li ste ikada vidjeli izvješće stručne službe po ovoj tematici? Istovremeno nam se u opisnom izvješću servira potpuno oprečna informacija "Koristila se svaka prilika da se karte dostave putem radioamatera koji putuju po Hrvatskoj ili odlaze u inozemstvo na radioamaterske sajmove (Friedrichshafen, Pordenone). Na taj način se uvelike smanjuju troškovi i postiže se bolja učinkovitost." Tko je tu lud a tko zbunjen?
Da je kojim slučajem Ivo došao na IO ili čitao zapisnike IO, pa i plan dobio bi odgovore na mnoga pitanja. Zaključio bi da u Izdavačkoj djelatnosti nije bio samo časopis Radio HRS nego i izrada priručnika za slijepe radioamatera, vjerojatno ima dosta odluka IO koje se odnose na tu kategoriju (ja znam za barem jednu iz 12 mjeseca), a nemaju nužno veze sa samim časopisom Radio HRS. Predsjednik je već odgovorio na Skupštini oko toga zašto nije iskorišten budžet za rad s mladima. Dio tog budžeta je preliven u ovu godinu kada nam je odobreno puno manje sredstava (samo 20.000), a HZTK je dozvolio da se ta sredstva koriste u 2017. Umjesto da lani 5-6 klubova uzme 90.000kn, ove godine će opet biti prilika da sa solidnim budžetom podržimo one koji rade s mladima.
Poslana je prava poruka. Bez uvijanja. A ona glasi : "Tko ne misli isto nema što tražiti ovdje."
Bio sam uvjeren da smo takva razmišljanja ostavili daleko u prošlosti.![]()
Ono što je najtragikomičnije u svemu je do koje mjere su pojedinci spremni izvrtati činjenice da bi išle u njihovu korist.
Npr. tajnica koja mi je "pružila toliko mogućnosti koje ja nisam iskoristio" no u pozadini stoji činjenica da su se na moje upite jednostavno oglušili. Npr. zadnji slučaj kad sam kao član nadzornog odbora zatražio od stručne službe da mi dostavi zapisnik IO koji još nije bio objavljen na webu i eventualno usvojene pravilnik kako bih mogao zauzeti stav po pitanju službvene predstavke koju je NO zaprimio pa mi uopće nisu odgovorili na mail a kad sam nazvao telefonom dobio sam bezobrazan odgovor da sam poslao upit na krivu e-mail adresu jer da je 9a0hrs@hamradio osobna adresa administrativne djelatnice.
I onda ti Hrle saznaš na ovom forumu za to i što poduzmeš? Apsolutno ništa.
Upravo zato me boli briga da li sam u NO ili nisam jer ste poduzeli sve da mi onemogućite rad.
No ništa se zapravo nije promijenilo. Sve je kao i prije. Ja ću i dalje, kao zastupnik u Skupštini HRS-a, upozoravati na činjenice koje budem smatrao napravilnostima.
Users browsing this forum: No registered users and 10 guests