by 9a2jg » Mon Sep 05, 2016 1:42 pm
Opasna je statistika nauka, shvatio sam ja to na prvoj godini studija kod prof dr Jelavića. Jedini ispit kojeg sam polagao u dva dijela. Ali, zato sam utvrdio gradivo !
Dakle, statistika kaže da postojeća rukovodna garnitura u D-12 nema biračko tijelo, ni zastupničku bazu. Većina od jedne trećine nazočnih zastupnika je još uvijek mnogo više, nominalno, od broja zastupnika uzdaničkih i "državotvornih" klubova. To nas vraća na dokazanu tvrdnju da je redovito u sali određen broj onih koji jedva čekaju da završi, bez obzira s kakvim ishodom, pa da izlete u prvu birtiju.
To je kategorija alkoholičara, nikad izliječenih alkoholičara, kao i onih koje obitelj još nije uspila nagovoriti da ide na liječenje.
Ti i takvi su omogućili postojećima da budu na vlasti.
Ne moram, valjda, napominjati da ih (po vlastitom priznanju) više od 70 % nije pročitalo materijale, a prežvakavanje istog sa drugovima u klubu je misaona imenica, "natruha komunizma" !!!
No, ti i takvi, kakvi jesu, ne bi uspjeli omanuti, ko vladajući, da se "izgubimo" u nacionalnoj nomenklaturi i podjeli hobija i udruga.
A na čemu su onda vladajući ?
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja