Čitam post pod topicom WRTC 2026, i ne mrem verovati kaj 2M piše ; siže je da smo svi lopovi ! A nismo.
Danas pametni Martin niže svoje tirade, citiram : Bracin i Svenov jedini grijeh je što im je netko čuvao frekvenciju prije početka natjecanja, a samim time
su otkrili svoj identitet. Za to su diskvalificirani i to je OK
Govorila je moja pokojna mater, cili svoj život, da je kurba ona koja se jebala jedan put za šolde, isto ka i ona šta se jebala sto i jedan put !
Oba narečena posta su veoma poučna. Pokazuju pokušaj manipuliranja čitatelja u jednostavnom, prizemnom stilu ; priznaj pogrešku, ali već u idućem pasusu gazi one sve ostale, naročito organizatore, jer, eto, i oni imaju svoga masla na glavi.
U debatnim klubovima nekadašnjih gimnazija bi dobili jedinicu do polugodišta, pa neka se misli.
Okrenimo kut gledanja, ajmo malo o sucima, i zemljama odakle dolaze.
Dugo sam radio za OESS u Vladi, i posao mi je bio, između ostalog, i ići u dvorac Hofburg u Beču, na plenarne sjednice. Posjetitelj, za ući u dvorac, mora proći ispod golema slavoluka, napravljenog u KuK monarhiji. On je naprevljen da bi se mali narodi, i njihovi emisari, poglavito u monarhiji, a zatim i šire, osjećali mali, neznatni, i nevažni ispod tog grandioznog kompleksa. Imamo mi takve primjere i u Parizu, Briselu, Londonu, Vašingtonu. Sve kolonijalne sile. A kako se one odnose prema malim narodima.
S nipodaštavanjem, s visoka, jedva ih primjećuju. Kako onda kad su te iste sile haračile po Africi, sukus, srčika, je ostala ista.
Kad smo gradili Airlift za Sarajevo, u splitskoj zračnoj luci izmijenilo se više šefova. Jednom od njih, kod iskrcaja je popustio kaiš, kojim je bio vezao knjige, u naravi uputstva za rad. Pomogao sam mu ih skupiti, i uzeo jednu, od onih koje je dobio za raditi u ex Jugoslaviji. U toj knjizi su ljudi bili svi nacrtani s crnom bojom kože.
Pametnima, dosta.
E sada, svi viču na propis, pravilo, uputstvo, propozicije... Svi su bili upoznati unaprijed sa njima. Znači, poslije je...a , nema kajanja.
Kurvanjski je, kad te, po bilo kojem osnovu uhvate s prstima u pekmezu, da vičeš : Ali, njegove su od pekmeza do lakata ! To tako ne funkcionira.
Svog svoga do jame gura, u jamu ga ne baca.
Zaludu naknadna pamet. Ta služi samo za žalovanje s pajdašima uz šank.
S vremena na vrijeme izbije mala, tiha, pobuna na neke stavke IOTA propozicija, pa red DXCC pravila, nitko da se opasulji, i prizna sam sebi da su ih ONI pisali.
Oni koji, od kad znam za sebe viču da ne popuštaju ucjenama, pogazili su tu riječ zapisanu u sinajskom kamenu, u sekundi, i platili, navodno, par miljuna hakerima koji su im prijetili totalnim gubitkom podataka.
Možemo se mi, pojedinačno, ili kolektivno ljutiti na kreatore svih vrsta propisa, pravila , zakona, sve zapne na jednom zaključku : Oni su ih pisali kako im paše !
Take it, or leave it. Tko to ne hvaća, ne razumi, ne zapameti, on je nivo Zvončice i Petra Pana.
Da zaključim jednu crticu koja je spomenuta, SNAGA. Zar ovi isti, koji se u nas samoproglasiše elitistima nisu uhvaćeni sa puno većom dozvoljenom snagom za WW C-test ?
Cinkao ih njihov uvaženi gost - Amer, dok ostali Hrvati nisu smjeli ni pristupiti ! Od Jaruna, do Kozjače.
Zašto posljednjih godina je sve više, relativno novih lineara na HR tržištu polovnih uređaja ? Jer im ne trebaju, udarili su u plafon sa DXCC zemljama, sad imaju remote opremu, pasvorde.
Sve kupljeno od društvenih sredstava, čast izuzecima.
Skoro je zakukao Pero da mu mi (MI NJEMU!!!) smetamo na KV, 50 MHZ, 70 MHz, ni manje ni više nego sa 3 kW ! On meni godinama smeta kad radi na 7 u natjecanju, mogu slobodno ugasiti uređaj ili ići na drugi opseg. Ja nisam nikada protestirao što mi taj home-made uređaj blokira band.
Ali, tzv. samozvani elitisti su stvorili svoj kodeks, kojega modificiraju u hodu, prema NJIHOVIM potrebama, ne radiooperatora svoje zemlje, ili zemalja u regionu.
Sve ono što dolazi je produkt NJIHOVOG sistema i gledanja na svijet oko sebe. Ponekad treba izaći iz svoje čahure, i vidjeti zelenu travu svog doma. Jest da je u susjeda trava zelenija, ali neka, merak je.