by 9a2jg » Tue Aug 18, 2026 11:36 am
Nije Branko glup, dapače ! On je uvio u celofan poruku meni, jer nema muda reć, dreto-šćeto onima koji ne šalju dnevnike !
Kako sam, kroz celofan, prozvan, red je i da odgovorim. Dok je još Neno bio IOCA manager, jednom mi je prigovorio da ni ja ne šaljem dnevnike. Odgovorio sam mu, istu rečenicu, kao i njegovim prethodnicima , citiram sam sebe, "od početka svog rada na bandovima, do danas, vodim isključivo papirnati log. Hrvatskih stanica u kalendarskoj godini ne učinim više od 10. Od tih deset, manje od pola je involvirano u IOCA program ! Za koga onda da šaljem?"
Ponudio sam mu, u par navrata, da svake godine ručno unesem tih doslovce par stanica, i pri kraju prosinca mu pošaljem, da bi se tim ljudima računao CI-010. Bez odgovora.
Zato, ne nalazim na sebi ikakve krivnje za što me, izokola okrivljavahu.
Ali, ima nešto drugo. Više puta sam ukazivao na nelogičnosti propozicija, tako da se nikome ne računaju veze ako nisu poslati dnevnici aktivatora ! Zašto da mi se ne prizna veza za koju imam potvrdu QSL-karticom ? Imam potvrdu eQSL-om, neće da mi je priznaju !
Rusi priznaju u RDA programu, naši u IOCA programu - NE !
Mi pametni, Rusi glupi ?
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja