Otvoreno pismo predsjedniku HRS-a s pozivom na ostavku

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Otvoreno pismo predsjedniku HRS-a s pozivom na ostavku

Postby 9a2jg » Thu May 16, 2024 12:36 pm

https://www.hamradio.hr/skupstina-hrs-a-2/
Trbuhozborac vladajućih je i ovom prilikom dokazao da je nepismen ! Koja skupština ? Izvještajna, ili izborna ? Obje, morti ? ;)
Loš sluga, loših gospodara.

Je li skupština "umjetnički dodatak" susretu UKV-eaša, ili obrnuto ? Nisu mogli naći manje mjesto u RH ? Roč, zašto ne ?
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu May 16, 2024 8:48 pm

Prije 14 godina sam dao javni prijedlog da se skupštine održavaju u Karlovcu, Dom hrvatske vojske, nema troškova, a udaljenost je približno svakome ista ! Ali ne, uvijek se nekome pogoduje, ko fol organiziraš skupštinu, a za iste novce i UKV druženje ? Tako se "kupuju" ručice za predstojeću izbornu skupštinu.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri May 17, 2024 9:11 am

https://www.hamradio.hr/dokumenti-pravilnici-i-odluke/
Ja Hlebinac išao vidjeti zapisnik iz Čepina !?! Zadnji okačeni je iz 2023 ! I oni će pisati novi Statut ? Sačuvaj nas Bože...
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat May 18, 2024 1:18 pm

https://www.qrz.com/db/9A/TA1YEP
Evo vam dokaz , rezultat vaše prljave i anti hrvatske rabote. Sve više lica iz Turske, očito kriju godine ko zmija noge, a kočopere se po bandu da oni rade sa postajom iz Ozlja !

Dobro su to svjetski moćnici zamislili, prvo red turskih sapunica, jedno 25 godina, pa onda će osobe (očito ne mladež, i ne hrvatska) , terorizirati hrvatski eter, šta je slijedeće ? Da Erdogan dođe na predizborni skup u Sisak, kao što je svojedobno dolazio u Sarajevo i u Njemačku ! Da označi atar, koji su mu moćnici obećali ?

I onda će oni koji su lagali na sastanku u HAKOM-u pisati novi statut HRS-a ? Zemljo, otvori se !
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon May 20, 2024 1:08 pm

https://www.hamradio.hr/dokumenti-pravilnici-i-odluke/
Naravno da nema zapisnika iz Čepina ! I ti i takvi će pisat novi Statut ? Bože nas sačuvaj !
Kriju laureate priznanja Nikole Tesle, ka zmija noge. Zatvorenih očiju ću pogoditi najmanje 50% dobitnika. Onda će tukat još jedan hamfest, za to dodijeliti ? Ma kud baš sad, za manje od misec dana počimaju (pedagoški) godišnji odmori. Onda odmor od odmora, pa Jarun. Težak je život naših udarnica u Dalmatinskoj 12.
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed May 22, 2024 9:20 am

Početkom ove godine sam pisao kako u jednom, od dva radio kluba, u kojemu je drug Laureat "odgovorna" osoba, letimičnim pregledom javnih podataka sam vidio da 6 ličnjaka NEMA dozvolu za rad ARS-e. Neke sam i osobno i prijateljski upozorio. Od njih 6, opasuljili su se dva ! Ona 4 UNLIS-a, i dalje rade... Onaj drugi klub nisan ni pregleda, bolje za njih, a i za mene... ;)

Kako je uz vlasnika ARS-e, tajnik matičnog mu kluba najodgovornija osoba za legalan rad svog člana, logično je da se takvoj osobi povjeri izrada novog Statuta HRS-a ! ;) Njemu, i tajnici. Jedan osvjedočeni kršitelj zakona, a druga je amater, ka šta san ja budist.

A laganje ih je pošlo na povijesnom sastanku kod HAKOM-a, pa što da ne prakticiraju dar ?

No, kad se malo prisjetim, drug Laureat je naveo (bivšu) tajnicu kao komisiju , koja je skupa s njime (komisija od dva člana, a la Alan Ford ;) ) donijela onu sramotnu odluku da se hendlaju stotine tisuća QSL-ki (odabranim) gastarbajterima, za 300 kuna !

Znači, ide ga sa tajnicama. Još preostaje samo da se dogovori s onim drugim tajnikom u sebi. Bude Arkadija...
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri May 24, 2024 3:17 pm

Jedan od razloga što je ovogodišnja izvještajna Skupština nešto kasnije je potreba mijenjanja Statuta. Osnovni banalni razlog je promjena adrese, zgrada u kojoj se nalazi HRS sad je na adresi Dalmatinska 12/3 i to moramo navesti u Statutu. Kad već mijenjamo Statut iskoristili bismo priliku da promijenimo i logo Saveza

Ovo piše u popratnom aktu-obavijesti o redovnoj godišnjoj skupštini. Kao što sam već nekoliko puta i napisao, grandiozna sintagma "mijenjanje Statuta" se svelo na (nužno i zakonsko) mijenjanje adrese, i možebitno mijenjanje logo-a !
Kako stoput napisah, OVA momčad neće NIKADA mijenjati statut u smislu mijenjanja i transformacije iznutra, sustavno, iz prostog razloga jer im je predobro !

Drug Laureat licemjerno navodi kako su primili novu pomoćnicu tajnice, i postavili bivšu pomoćnicu na mjesto tajnice. To je sumrak pameti, on nas drži za kompletne idiote, koji se kao ne sjećaju kronologije događaja, zadnjih 8 godina ?!!! Ta sve je vodilo tome !
Od promjene sistematizacije radnog mjesta, preko "rada u kući", do totalnog debakla.
A i (nova) pomoćnica tajnice je imala "probni rad" kad je sadašnja tajnica bila na porodiljnom, zaista se iskazala, posebno uporabom hrvatskog standardnog književnog jezika.
Još smo ih onda pročitali, ko bukvar.

I, što reći za kraj ? Ne Vukovar, nego beneficirani uređaji ! To je ona druga Jeftićeva postola, koju sam točno predvidio prije više od godinu dana, i detaljno opisao, kako, zašto, i kada.

Zucker zu ende ? Dvoje sjedina mi je reklo da u neovisnoj Hrvatskoj nisu NI JEDNOM dobili QSL karte iz 9A QSL biroa uslugom Hrvatske pošte, samo Mirko, Slavko i Grom desetina Steve Opačića. Laureat se hvali da su uštedili !!! Je, zadnje smo dobili za svetu Lucu !

Glasajte ovčice, još koji put za ove autokrate i diktatore iz DođemTi-stana.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat May 25, 2024 2:35 pm

Pregledao sam što smo pisali, i poslali, kao klub, prije dvije godine, u istoj prigodi. Ništa se promijenilo nije !
Muljanje sa članarinama, datumima i izvorima, te sa matičnim klubom !
Ni slova o troškovima QSL biroa !
Drugu godinu čekamo izviješće za "rad od kuće" ?
Još od onda su nam ostali dužni podastrijeti spisak lokacija, vlasnika i ugovora sa OiV-om, DMR repetitorskih lokacija !
I tada, kao i ove godine, predsjednik HRS-a radi što hoće, smulja to telefonski s članovima IO-a, i amenuje na prvoj idućoj sjednici IO-a.
COVID je došao kao naručen za autokrate i silnike tipa drug Laureat.

Sve u svemu, dotični ima sve "kvalifikacije" za još jedan mandat.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun May 26, 2024 5:55 am

Kao što sam odavno napisao, 95% zastupnika ne pročita poslane materijale za skupštinu. Spadam u onaj ostatak od 5 %. Pažljivo sam ih proučio i našao više kukavičjih jaja, od koji ću sada spomenuti samo neka.

Pođimo od ICC -a.
Ovaj skup je organizirao Radioklub Poreč u suradnji s Hrvatskim radioamaterskim savezom.
Zaista nas drže za bedaste, i kratke pameti. Ovaj privatni skup interesnih skupinica i pojedinaca, su pojedinci i organizirali, onda kad su vidili da in fali para, tražili od druga Laureata da im da, a ova floskula koju sam citirao je naknadno izmišljena da bi se "opravdale" potrošene pare. Kako i par mladaca koje su tamo ubacili u zadnji čas. Nakon opetovanog traženja po pristigloj dokumentaciji-radnim materijalima za skupštinu, nisam uspio dokučiti koliko je HRS tamo ukrcao love. A mislim da sam vješt, i kvalificiran !

Priča druga. Izvedenica od Potemkina. Kažu da su 7 klubova i ZARS obučili 56 operatora MLAĐIH od 30 GODINA ! Prvo, te nitko nikad nije čuo na opsegu, nažalost. Drugo, oštancali su ih, radi broja, i da povuku novce od HRS-a, a poslije ispita se o njima ne brine nitko !
Treće, najvažnije, što upozoravam nekoliko godina, oni stalno pomiču granicu tzv. "mladih", baš kao što sam prije nekoliko godina i pisao, da će se dogoditi, i da se događa. Ovdje su doćerali cara do duvara ! Sad su im (bar za promidžbu!) mladi do 30 godina ! Mašala ! Meni su od tih godina djeca išli u školu. U onom nazadnom sistemu.

Priča treća. Znate koliko nas koštaju dvije udarnice za 2023.g. ? 68.475 eura. Ili, 5.706,25 eura mjesečno ! Atroke Kalifornija !
Sad mi je jasno šta je govorija pokojni Šime Đodan, na predizbornom skupu HDZ-a, 1990. g. u Kaštelima : Hrvatska lisnica, u hrvatskom džepu !
Dopuna ovoj trećoj priči. Zna predobro drug Laureat da nije bilo tajnice, i pomoćnice joj, da ne bi nikada postao predsjednik. Zato on dobro podmazuje kola, koja dobro voze. Je li izborna godina ili nije ? I zadnji put je postao predsjednik sa 27 % glasova biračkog tijela, i to sa glasovima onih koji nisu smjeli biti pripušteni glasanju, ni u ludilu. Ali, kad se male ruke slože...

Priča četvrta. Ni u radnim materijalima ne napisaše KOJI su dobili priznanje Nikola Tesla ? Valjda zato jer su ljudi to zaslužili ? ;)

Ima još, kamara...
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon May 27, 2024 5:58 am

Odma su me zvali, provereni i odgovorni, drugovi, veliju : Promini očale, sve ti piše ! Ma di, pitan ja. Pod naslovom Međunarodni RA skupovi, ukrcali su u ICC 2613 eura ! Ma koji crni, međunarodni, zavapih ja, bila dva Bosanca - gastarbajtera, i jedan hrvatski zet ?
Jedan ne šalje LOG-ove, drugi QSL-ke, a treći glumi mecenu, tamo gdje mu (i njima) odgovara ! Jebo zemlju koja Bosne nema !

Odma me podsjetilo na onu famoznu malu kuću jednokatnicu, u Vrgorcu, gdje je prijavljeno 80-ak birača iz BiH, kad zatriba vladajućima.
Sjetio sam se i anegdote, kad je pokojni Josip Broz zadnji put boravio u svojoj vili u Koprivnici, kod Bugojna. Naćerali mu pitomog medu (do par dana prije pleso po sajmovima) pred pušku, i on ga , sav sretan ubije. Počme na sva usta hvaliti Bosnu i Bosance, a vođa parade, Branko Mikulić mu reče : Druže Tito, dok je Bosne, biće i međeda !

Nego ništa ne spominju koliko je HRS da za izlet na Samou ? Ka svojedobno i na Reunion ? Papala maca ? Mostly.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK