Gledam na HRS forumu agitaciju 6KX za sponzorstvo nad nagradama za pojedine kategorije, za 9A KV natjecanje. Ne osuđujem ja njega, ni u primisli, on radi ono što misli da treba uraditi, problem je puno dublji, i nije počeo s njime, i ljudima oko njega.
Naime, gadljivo je do boli, da se uopće mora tražiti sponzor za te nagrade ! Mi smo radioamaterski savez, i ako vodstvo Saveza nije u stanju predvidjeti za to sredstva u proračunu, onda neka se okanu ćorava posla. Zalutali u ovaj hobi.
Ima još nešto. Gledam spisak donatora, većina ih se okoristila, a neki i u trajnom glagolu, od HRS-a. Daju siću, a jamili bog te pita koliko ? Za neke znam i okvirne brojke. Evo primjer, ako imaš doma klupski beneficirani uređaj, od dana nabave, do danas, uštedio si cca 1.500 eura. Sad on daje, ko gazda Jezda , 50 eura za ručicu, ruga se, sa nama, sa sustavom, sa HRS-om.
Ima i treća strana medalje. Kad je bila YOTA u Karlovcu, onda su izmatali od Nene par njegovih ručica. Kako to da nisu ponuđene one za otkup-sponzorstvo ?
Pukla ljubav ? Ili, nema (više) džabe, ni u stare babe ?
Ima još nekih misli, ali moram provjeriti, pa ću (tek onda) pisati.