QSL-završetak QSO-a

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: QSL-završetak QSO-a

Postby 9a2jg » Mon Dec 05, 2022 3:19 pm

Doša san u metropolu, nigdi paketića ! More bit da su u Zaprešiću ? Onda će pomoćnici tajnice tukat ić tamo da ovjekovječiti sebe, oca i v.d. QSL managera. Samo da ne bude ka i zadnji put, toga se i bojimo...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Dec 09, 2022 6:11 pm

Dobro je reka Al Capone, ko je jedan put izda, izdaće opet ! Tako i nama, koliko su nas puta izlagali, ja nisam ni vjerovao u to. Ovako, samo još jedna recka na dugačkom Pinokijevom nosu...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Dec 10, 2022 11:36 am

Kako ne koristim Fejs, jedna dobra duša mi je poslala fotke gdje Branko hvali Franju kako odgovara na sve primljene QSL karte, u svoje, ženino i u ime RK HFF. Šta ga triba falit, to mu je dužnost, ne samo odgovorit, nego i poslat prvi, za novi band, vrstu rada, aktivaciju... I, kao slučajno, karta upućena meni, na vrhu ! Pošto na Balkanu nema slučajnosti, poručujem im, neka se okrenu sebi, jer npr. njihov vrijedni član Ivek 2HW ne šalje već 20 godina, in return, ni na direkte, ni via bureau ! Šta o tome Branko ne piše ? Ako ne vjeruje meni, neka pita ostale koji čekaju Ivekove karte, diljem 9A !
A propo Franje, više puta sam napisao da, od kada je bio na Savudriji, kao YU2SBF, do danas, sve uredno šalje, tako ne znam čemu ova provokacija. Ja ih hvalim, a oni ovako... :o
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Dec 11, 2022 9:08 am

Još mi jedna "dobra" duša vadi mast, i hvali se primljenim QSL-kama. Odvratio sam mu rečenicom, ovdje stoput napisanom, koja je postala aksiom : U HRS-u prvo dobijaju karte podobnici, piloni režima, i neplatiše. Redovni platiše, i neistomišljenici, vjernici, oni su cvajte klase, kad se stigne, u rabljenim kuvertama.
Cosa nostra im nije do nožnog članka.
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Dec 12, 2022 11:16 am

Govori mi prika : Od koga si se ti nada pošiljci za svetoga Nikolu, pa za svetu Lucu, sve go bezvirac, i ateist, jer da viruju, onda bi se dijametralno suprotno ponašali !
Da bi čovek reč rekel. Ti likovi su bili takvi i prije rata.
Raduje se Marija,.......
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Dec 13, 2022 6:18 pm

Jedino se Hlebinac moga od njih nadati obećanom (po nemuštom glasniku) paketiću QSL-ki. Jedino bi se više iznenadija da podnesu račun, koliko je HRS potrošio na QSL saobraćaj u zadnjih 30 mjeseci.
Koliko HRS nije uprihodio članarine, klupske , osobne, koliko je naknada v.d. manageru, koliko su koštale poštarine, i di su nabavili (upotrebljavane) kuverte sa mjehurićima.

U božićno vrijeme, dalo vuku da janjce čuva. Jedino njima slično.
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Dec 15, 2022 2:24 pm

Opet zove glas iz metropole, veli, šta bi ti Koki tija, nabavljat DMR repetitore, sklapat nove ugovore sa OiV-om, i dobivat QSL-ke uslugom Hrvatske pošte ? Ne meže.
Odma san skočija, i vičen mu da ne širi lažne vijesti, jer su DMR repetitori "donirani", a predsjednik se kleja da će smanjit broj ugovora sa OiV-om. Ko njemu ne bi virova ? Oličenje poštenja.
Šta se tiče stvarnog stanja transporta naših QSL-ki, mogu čak i pretpostaviti da idu i vodenim putevima. U Milnu su stigla dva paketića, jedan suh, a drugi je bio u vodi, ili teškoj vlagi. Koliko ja znam, zgrada Elektrodalmacije u Splitu ne prokišnjava.
Sazna san i odakle upotrebljavane kuverte, pomalo brajo, ima zemana.
Sve dok netko plati dva -tri puta po 300 kuna, a hendlano mu je oko 250.000 karata putem 9A biroa, u zadnje 23 godine, ovo je sve jedna velika sprdačina. Mi plaćamo, oni piju.
Last edited by 9a2jg on Mon Dec 19, 2022 6:46 am, edited 1 time in total.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Dec 17, 2022 11:05 am

Stavili su trošak od 20.000 kuna godišnje za usluge QSL managera, jer nisu mogli s manjim, to su morali objaviti. Ono što čekamo 30 mjeseci NISU objavili ! Sve troškove QSL hendlanja vezano uz rad 9A QSL biroa. I ne samo troškove, nego i ne-dobijeni prihod HRS-u od članarina, osobnih i klupskih, zbog "prebijanja" !
Ne mogu vjerovati da se ovo dešava u jednoj zemlji europske unije u 21. stoljeću ? HRS sa strujom.
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Dec 19, 2022 6:52 am

Sinoć me zovu, veliju, Koki nisi u pravu, inozemci i gastarbajteri su "platili i preplatili" usluge QSL-iranja ! More bit, velju ja, samo pitanje je kome ? Jer , samo je francuski kralj Luj rekao : Država , to sam ja ! Očito je ponašanje u HRS-u preneseno iz matičnih klubova, gdje se ponašaju kao feudalci na svom feudu.
I počme prika meni obrazlagati koje i kakve veze imaju hardveri i softveri sa slotovima, DXCC zemljama, i rankingom...
Tek počima, bude zabavno, ne berite brigu...
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Dec 21, 2022 6:41 pm

Na povijesnom zasjedanju, za promjenu ne u Jajcu, nego u Kraljevici, jedini sam diskutirao i potegao pitanje opsluživanja članstva prispjelim kartama,. Nakon natezanja sa drugom Goranom, i drugom Laureatom, ušlo je u zapisnik slijedeće : 4 puta godišnje, 2 puta uslugom HP-e, a 2 puta sa (proljetne) skupštine i sa Jaruna, uz napomenu da šta se ne pokupi na te 2 manifestacije, šalje se HP-om.

Ni Marinko se nije toga držao, ne drži se ni v.d. Zašto, znaju samo oni, i odgovorna osoba Saveza. Odrasli ljudi, a veći im je nos od Pinokijevog, jer lažu. Zašto nas varaju, informacijama i fotkama po društvenim mrežama, šupljim telefonskim "sigurnim" informacijama, ne zna ni baba Jaga.

Zašto kriju financijsku stranu priče, ne znam sigurno, ali 90% sigurno znam. Članstvo bi popizdilo da vidi gdje se STVARNO troši novac dobijen od članarina i naknada, Sterali bi ih u 3PM, odma.
Izvor o financijskim kretanjima te novčane mase odbija dati cjelovitu informaciju, za sada. Bude, sve se otkrilo, i to će. Samo što će onda pad biti bolniji...
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK