Kuku lele

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Kuku lele

Postby 9a2jg » Thu Sep 08, 2022 4:00 pm

Nije se Ivo zapitao, a zašto to HRS može određene troškove preliti na račun aktivnosti (uglavnom s mladima) koje su sufinancirane sredstvima poreznih obveznika? Upravo zato jer klubovi koji rade na tim aktivnostima izvode te projekte s volonterske osnove. Tako nešto se po tržišnoj osnovi ne može ni isplanirati s tim budžetima. Web master i web urednik rade po tržišnim cijenama? Moš mislit.
Komisija za pozivne oznake? Plaćeno čime?

Odavno nisam citirao Uzdanicu, jer nije ni pisa. Bolje da nije ni sada. Ovo što je napisa je laž do laži. Znam da 90% članstva, ili možda i više, nije ni pogledalo Plan aktivnosti za 2022, i pripadajući Financijski plan, ali tamo se lijepo vidi na koliko mnogo mjesta piše naknada volonterima. Netko će reći, naknada nije plaća, slažem se, ali ne rade besplatno ! Web master i web urednik su u službi vladajućih, i glume njihove odvjetnike i bezpogovorne sluge, da se članstvo pita, ne bi dobili ni ono što dobijaju za tu prljavu rabotu.
Istina je sasvim drugačija, iz sredstava prikupljenih članarinom i ostalim naknadama se stalno pokrivaju "aktivnosti" koje HZTK ne priznaje, a na stup srama se svako malo stavlja poslovanje QSL biroa, za koga nismo dobili ni jedan jedini dokument, s financijskim pokazateljima, od 2003.g. , naovamo.
O kredibilitetu samog Uzdanice, da išta piše, i pokušava praviti RA javnost idiotima, bi se dalo razgovarati.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Sep 11, 2022 9:50 am

https://slobodnadalmacija.hr/sport/vate ... ar-1223365
Uvijek je bilo najlakše etiketirati Dalmatince, i to vrlo zlokobnim i teškim etiketama. Kolinda, kao jedna od tih etiketara, se nimalo ne srami, a trebala bi...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Sep 13, 2022 12:22 pm

Hrvoje! Osjećaš li i svoju krivnju ovakvim raspletom?

Ovo napisa 9A3QB iz Višnjevca. Osobu ne znam, pa pisca ne komentiram, no ne mogu ne komentirati SADRŽAJ !
U neovisnoj Hrvatskoj pratim sudbinu zviždača, od 1991. , do danas. NIJEDAN nije dobio satisfakciju, a redovito su ostajali bez posla, proganjani, i redovito pribivani na stup srama ! Zašto ? Zato jer su imali muda javno svjedočiti istinu ! Imao sam to u obitelji, pa znam kako to ide.
I sad bi mi trebali, po 9A3QB, početi skupljati drvenu građu i čavle, da napravimo križ, i pribijemo Hrvoja na njega ?!
Koje smo mi dvolično društvo ? Kriminalci bivaju birani, čašćeni, nagrađivani, svjedoci istine proganjani, izopćeni, zabranjuje im se pisanje, a o zasluženim priznanjima mogu samo sanjati !

Da zaključim, poznam desetak osoba u Hrvatskoj koje su odgovorne osobe, i likvidatori, u istoj osobi. Mislite li da je to slučajno ?
Na Balkanu nema slučajnosti, dapače. Svaka tica svome jatu leti. Kriminalci na jarpu, i onda nasta čerupanje, tko šta otme.
Baš kao lisica u kokošinjcu. Naš je problem što imamo isuviše lisica, a kokoši sve manje.
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Sep 14, 2022 8:13 pm

Hrvoje, pa ti i kolega uopće niste članovi staroga kluba a koliko vidim ni novoga kluba.
Koje su vaši pravni temelji i prava da ispitujete rad neke udruge.
Pravno gledano vi nemate ništa u rukama...
Likvidator može sada jednostavno odraditi likvidaciju i sva sredstva prebaciti novome klubu koji je osnovan, tako kaže novi zakon o udrugama.
Vi i dalje nećete biti članovi ni novoga ni staroga kluba.

Mene neki ljudi stalno zaprepašćuju, neznanjem, ili, teža kvalifikacija, držanje nas za budale. U ovom konkretnom slučaju Adam.

Druga kvotirana tvrdnja-rečenica je veoma opasna. Da je to tako kako Adam misli (tvrdi) onda zviždači ne bi postojali ! Ja ne bi smio spriječiti džepara koji u autobusu krade bakici novčanik iz torbe ?
Građani ne bi smjeli kritizirati stanje u društvu, jer nisu dio vlasti ? Analogno tome, članovi HRS-a nisu pozvani da komentiraju stanje ili exces u drugom radio klubu, ili Savezu ? Prestrašno.

Treća i četvrta rečenica, izokrenuta logika. Kao prvo, provlači se teza da se klub može ugasiti ako članovi dadu izjavu da on više ne radi ? Totalka ! Suludo. Drugovi, mi živimo u uređenom društvu.
Bar ja tako mislim. Onaj koji misli da je pokrenuo gašenje kluba, treba državi predočiti SVE nedostajuće financijske i organizacijske nedostajuće dokumente ! To je alfa i omega, počelo i kraj.

Naravno da neće pisati unazad zapisnike skupština koje nije organizirao, ni održao, ali MORA podnijeti nedostajuće izvještaje o radu, financijske izvještaje, završne račune...
Ne mogu se oteti (umjetničkom) dojmu da ista osoba , koja pokušava ugasiti svoj bivši klub, stvara novi, bez da je ikome podnio račun ? On koji je tome najviše pridonio ?! Možda je, jadan, mislio da nitko neće ni pitati za nedostajuće... ? Osim poluhipotetskih pitanja, koje je to društvo koje dozvoljava da netko koji uništi jedan klub, neometano "stvara" novi ?
U gomili ludih postupaka, jedan od najluđih je, ako je istina, da je Ured za državnu upravu prihvatio navodnu izjavu novog-starog predsjednika kluba, da je, citiram, "novi klub sljednik starog" !
To graniči, ne s ludošću, nego s naučnom fantastikom. Jer, to tako ne ide, jednostavno se NIJEDNA osoba NE PITA, nego za postati sljednik, u pravnom smislu riječi, treba ispuniti čitav niz poteza i situacija, koje sada neću nabrajati, a sve odišu lajtmotivom "mani pulite", ne u doslovnom smislu riječi.

Mogao bih još pisati, ali neću, samo ću se osvrnuti na zadnju kvotiranu rečenicu. Na žalost pojedinaca, to je istina. Izašli smo iz socijalističkog društvenog uređenja, i svaka udruga građana NIJE dužna primiti ijednu pojedinačnu osobu, bez obzira na njezinu želju. Nekima se ova zakonska situacija neće sviđati, ali, što je tu je. Nije normalno, ali razumijem zašto razbijači, ili štrajkbreheri, nisu radi primiti neistomišljenike,važi i obrnuti proces.
Hrvatskim jezikom, ne ide se tamo gdje te ne žele. Ništa osobno, ali to je način razmišljanja u kapitalističkom društvenom uređenju, u kojeg smo ušli referendumom, s više od 90% ZA.

P.S. Uopće nije točno, što su njih nekolicina napisali, da likvidator MORA dati opremu starog kluba novom ! Po zakonu, on može opremu i sredstva svojim rješenjem dodijeliti BILO KOJEM klubu narodne tehnike u RH koji ima istu osnovnu djelatnost !
P.S. 2. Isto kao što te na ostavinskoj raspravi, poslije smrti roditelja, javni bilježnik pita da li se prihvaćaš ostavine, tako je i sa dugovima i dubiozama kluba kojeg netko želi ugasiti. Ta inicijativna grupa, u slučaju brzog brisanja, postaje SUDUŽNIKOM, do potpunog izmirenja duga, u protivnom im DPZ može sjesti s ovrhom na osobne račune. Provjereno točno.
P.S.3. Na žalost, ima još.
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Sep 15, 2022 9:13 am

Saga iz Vinkovaca se nastavlja. Ima čitav niz prigodnih rečenica za ovu društvenu situaciju, od one da se svoja šporka roba pere u SVOJOJ mašini, do one, "neka , neka, nek se zna", urbi et orbi, za upozorenje drugima. Osobno smatram da treba javno pisati, kao upozorenje drugima, da znaju što ih čeka, ako nisu budni.

Zvao me je jedan čovjek iz tog kraja, i ispripovjedio mi svoja saznanja, i svoje mišljenje, iz svog kuta gledanja. Kad je završio, ja mu rekoh da mi nije rekao ništa novo, ta tri osobe koje sjede u IO-u HRS-a imaju privatan feud, od društvenih sredstava ! Što bi četvrti bio gori od njih ? ;)
Svaki mecena, pokrovitelj, ili donator, sponzor, kako hoćete, činom darivanja, od financijske do materijalne pomoći, nema nikakvih "stečenih, ili bivših, prava" samo zato jer je to učinio.
Kako su radio klubovi, u golemoj većini neprofitne organizacije, imaju tzv. skraćeno knjigovodstvo, ali posebno moraju knjižiti, i prikazati novčane iznose donacija, kako u tekućem knjigovodstvu, tako i u završnom računu. Materijalni darovi, od materijala, do gotovih uređaja, antena, softvera i prateće opreme, se knjiže , prema funkcionalnosti i vrijednosti, u knjigu potrošnog materijala, sitnog inventara, i osnovnih sredstava. Popis imovine kluba se vrši svake godine sa stanjem 31.12. tekuće godine, obavi se u siječnju, da bude gotov, prije izrade završnog računa.
To je abeceda poslovanja, ta zato smo i imali Knjigovodstvo, na prvoj godini studija ; bez položenog tog kolokvija, nisi smio početi polagati ostale ispite prve godine. Logično.

Ima još...
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Sep 16, 2022 9:01 am

Meni i dalje nije jasno kako netko u dve godine ne uspije uplatiti članarinu na IBAN "svog" radiokluba kad već ima toliku volju za to napraviti...

Malo, ali glupo...
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Sep 17, 2022 8:17 am

https://www.index.hr/vijesti/clanak/vid ... ajnovije_d
Pažljivo sam pročitao sve napisano, jedna me se rečenica dojmila, citiram, "policija mu je već prije oduzimala oružje", a on počini zločin pucajući iz puškomitraljeza ! Biće da ga nisu vidjeli, ili je osoba imala više spremišta ?
9a2jg

Postby 9a6r » Sat Sep 17, 2022 7:21 pm

Još je dobro kakvo je stanje u državi.
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Sep 21, 2022 10:03 pm

https://www.index.hr/vijesti/clanak/gra ... ajnovije_d
Vidiš kako cveta cveće u njihovo preduzeće !
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Sep 23, 2022 1:32 pm

Two bad , kill Milos, ilitiga, Dva loša, ubiše Miloša. Interesantno, kako se brzo formira trojka, još od Staljinovih vremena...
Lako se sada šaliti ali zbog takvih djelatnosti mogli ste i završiti na Golom otoku a ne samo u arhivi tadašnjeg YU2JG.
S drugarskim pozdravom, QV

Čim sam počeo pisati o predstojećoj "contest konferenciji" odma su se neki Istrijani digli na zadnje noge, i to na VHF forumu !
Da bi pojačao dojam, i drug Goran im je dao ruke, ipak je on (is)pekao zanat na Muzilu, u JNA.
Mogu oprostiti 6KX-u, njega su upregli, a iz neznanja ne zna što piše, samo odrađuje prljav posao, "upotpunjuje dojam".
Koji dojam ? Pa onaj da sam ja, po Adamovom alegorijskom pričanju, slao ljude na Goli otok ! Nadmašio je i Gorana, koji je javno lagao da sam ja bio u JNA, a ja nisam bio u njoj ni sekunde ! I za tu javnu laž, nije fasovo nikakvu opomenu, kaznu, ili, ne daj bože, na istom mjestu gdje je kleveta napravljena, javno se ispričao meni, i napisao demanti. Dokaz više o sprezi vladajućih i s crnim vragom, samo ako odrađuje prljav posao, kad treba nekoga ocrniti na pravdi boga.

Dragi Adame, ovaj ovdje nije nikada radio za nijednu tajnu ili specijalnu službu, nije pravio nikakve spiskove, za razliku od tvojih sugovornika. Otišao u mirovinu sa 50 godina RADA, i 48 godina staža, za razliku od tvojih sugovornika, koji su , u golemoj većini radili u državnim službama, i u mirovinu išli, u prosjeku, od 15 do 25 godina BENEFICIRANOG staža. Ovaj ovdje je RADIO, bio udarnik, više puta, i za rad dobio i orden. Pametnom dosta.

Drugu Goranu je pretpostavljeni rekao : Upiši staža koliko hočeš ! Meni su maznuli lijepi broj mjeseci. Pričam o ratu. Na moju sreću, imam mirovinu iz RADNOG odnosa, i pokrivam se koliko mi je lancun dug. Toliko o tome tko se okoristio od rata.

Ne čačkaj mečku u .....
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK