Politika na Balkanu

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Politika na Balkanu

Postby 9a2jg » Sat Jul 23, 2022 5:54 pm

Rekli su meni, moji stari gosti Slovenci, kad su ulizli u eurozonu, da su najebali, a rekli su mi da ćemo tako i mi. Ko pita stoku sitnog zuba, političari su odlučili...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Sat Jul 23, 2022 9:21 pm

A ANEMIČAR ĆE NAM U UTORAK DAT JOŠ JEDNU LIGADINU SA OTVARANJEM PELJEŠKOG MOSTA.I NARAVNO,USTA MOJA HVALITE ME :x
BLJAK. :evil:
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Jul 24, 2022 6:46 pm

Nisu se još stišale strasti oko Europejaca i Zvijezda sojinog ulja, danas novi šou. Vidin ja, barba Nijemac krca dvije gajbe karlovačkog u gepek. Pitam ga, jel to nešto peku večeras, roštiljaju li ? Jok, veli on , nosim u Njemačku ! Zašto, pitam ja. Jeftinije je, i puno bolje od bilo kojeg njemačkog lager piva ! I, da mi je mislit. Naše trgovine pune limenki njemačkog jeftinog piva, od Pivca, preko Konzuma, do Lidla, tipa Perlenbacher, ili Gotham, a Švabo nosi karlovačko u Švabiju ! Dobru nam je lekciju očitao !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Jul 25, 2022 6:55 am

Od 5 uri nas bombardiraju informacijama o sutrašnjem otvaranju Pelješkog mosta. Naglasak je na zaslugama HDZ-a i novcu EU.
Neki drugi aspekti su (namjerno) gurnuti u drugi plan. Prije odluke o gradnji mosta, eminentni arhitekti i građevinari su javnosti bili predočili dvije mnogo efikasnije, brže i jeftinije opcije. Jedna je bila tunel, cijelom dužinom kroz BiH teritorij, a druga , pun profil autoceste, s nemogućnosti silaska s nje, do ponovnog ulaska na teritorij RH. Na te obje opcije smo imali legitimno pravo, jer je, ustvari to hrvatski teritorij, kojeg su komunističke vlasti "poklonile" BiH, nakon 2. svj. rata, baš kao i SSSR, Krim Ukrajini.

No, i briselskim, i hrvatskim političarima (na vlasti) je bilo u interesu da to bude baš most, jer su tako, preko financiranja mosta, EU moćnici držali malu Hrvatsku u šaci, ucjenjivali je, godinama...
Koliko god je hrvatskom čovjeku drago da više ne mora nositi putovnicu kada ide na jug RH, toliko je gorčine, jer ljudi, ako su mali i neznatni, nisu glupi, i pri zdravoj su pameti, i rasuđuju normalno.

Rok za pristupne ceste je do kraja godine, trezvenjaci tvrde, ako bude do iduće turističke sezone, bit će dobro. Slušam čelnog čovjeka HC-a, on udara lakirovku, sve su oni napravili, a rezultat toga "svega" jest da sigurno još godinu dana nećemo uživati u potpunoj blagodati i koristi od tog mosta.

Ali, ljudima treba kruha i igara. Kruh je poskupio 100%, znači, ostale su igre, da narod ne misli na kruh. Zato služi sutrašnji šou.
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Jul 25, 2022 4:09 pm

Dobro je i drago mi je da se poveza jug Domovine sa ostalim dijelom ali neću gledat tu,mogu slobodno kazat,političku a i neku drugu perverziju u režiji adezeja i trenutnog predsjednika vlade.
To je gadljivo gledat i slušat.
Ka u onom crtiću: "Zecu,gadiš mi se !" :x
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Jul 25, 2022 5:35 pm

Reni, Reni, pogledaj malo u povijest. U rimskom su se Koloseumu održavale replike pomorskih bitaka, s pravom vodom, i pravim brodovima ! Ali kada ? Kad je rimskom puku bilo najteže ! Capisci ? Fiat panis.
9a2jg

Postby 9a6r » Tue Jul 26, 2022 8:41 am

Očito je da nisi pozorno pročita moj prijašnji post.Drugi ja par postola što ti nisi bija za most već za tunel ili cestu.Mostovi imaju simboliku.Tuneli i ne baš.Ceste su OK.Putevi i ceste se odavno grade.Ovaj most je triba bit odavno izgrađen.Ili podmorski tunel.Da se nije kralo,moglo ih se 100 izgradit :!: :evil: Bez ikakve love iz EU,pa da moramo vječno bit obligani.Ali i to je dio projekta kolonizacije Hrvatske.
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Jul 26, 2022 12:20 pm

Ja sve POZORNO čitam, nisan ja iša u večernje škole HDZ-a , ka drug Laureat. To mi je jedna od najvećih pogrešaka, šta san uvijek bija u redovnom sustavu školovanja.
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Jul 27, 2022 7:13 am

Nekako nezapaženo, u sjeni otvaranja mosta, je prošla odluka EU, da sve članice smanje potrošnju plina za 15%. Naravno da ta odluka obvezuje i Hrvatsku.
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Jul 27, 2022 3:27 pm

Zar anemija nije reka da za nas nema zime,da imamo LNG terminal i plina ka u priči? :o Ća se dogodilo?
9a6r

PreviousNext

Return to PHRK