QSL-završetak QSO-a

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: QSL-završetak QSO-a

Postby 9a2jg » Sat May 28, 2022 11:14 am

9A3ST je već stavio sve svoje veze sa upravo završene turneje na eQSL.cc , a Boris 2GA kaže da će nastojati uploadirati sve veze sutra na FF i SOTA stranicu. Sretno !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Jun 08, 2022 9:32 am

Odavno nisam (ozbiljno) pisao o 9A QSL birou. Razlog je bizaran, ništa se ne događa, Osim što ćemo na zadnji dan ovoga miseca "proslaviti" DVIJE kalendarske godine da nam nisu poslali ništa, uslugom HP-e ! Obilježiti ćemo i dvije godine da nemamo NI JEDNOG financijskog pokazatelja rada biroa ! Obilježiti ćemo da HRS vrhuška skriva podatak koliko je karata u ove dvije godine hendlano za privatne managere, koji (tobože) rade pro bono za bogate radioamatere. Je, ka šta i vlasnik remote postaje daje mukte po bilome svitu. Stvarno, drže nas za maturante u Juraj Bonaći !

Samo jedan od njih ima, od 1999. do danas, preko 250.000 veza! U druga Laureata i familiju se ne pačam, oni imaju za koga hendlaju, ta piše na qrz.com. Samo, sad nešto nije u modi, a Šute mali?

Povod mom današnjem pisanju je telefonski poziv, kojega primih sinoć kasno. U njemu mi drug, koji je uteka kad je bija rat, "u povjerenju" govori kako je dobija "pouzdanu" informaciju da će nastupiti promjena u radu biroa, i da će Savez slati samo onim članovima koji su u nekom klubu.

Naravno da je ovo notorna bedastoća. Što s onima koji su platili doživotnu članarinu ? Oni bi, povrh datih novaca, morali nekoga moliti za svoje karte, tj. za JEDINU korist koju imaju od HRS-a ?
Moj Milane, kad u vojsku pođeš....

Da ne znam s kim imam posla, još bi i povjerovao da nam se sprema nešto dobro, ali, čuvaj se Danajaca, i kada ti darove nose. Za ozbiljne čitatelje ovog foruma mogu samo ponoviti stoput napisano ; sve je izmišljeno još u socijalizmu, i ono što je dobro, ne treba mijenjati, zna se što je matični klub, i sva prava i obveze koje iz njega proizlaze.

Zna se koji su klubovi napuhivali članstvo, a nepošteni ličnjaci govorili za oba kluba da su im matični ! Zna se zašto su ti klubovi to radili, zbog više zastupnika, i zbog "težine" kad se traže novci od DPZ.
Ne moram ih ponovo pribivati na stup srama, sami su se pribili, kad su, od preko 70-ak, došli na realnu brojku od 20-ak, nakon mog pisanja, i izvedenih dokaza. Od Daruvara do RK HFF-e.
O uzdaničkim klubovima da ne govorim, u Gomilici nema žive duše, u Marjana od onih 30-ak tečajaca za koje su potegli lovu nije osta niko, u Supetru jedan mladac i tri starca, u Pazinu 4 laureata, tri članarine, malci u tragovima. Zato ima mladeži na Buje remote, ali strane. Ona je i osnovana da se hrvatskoj državi zamažu oči, tako da ona druga može nesmetano (komercijalno ?) raditi.

Ima još, ali telefon ne fermaje zvonit, čitajte uskoro, bude veselo...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Jun 10, 2022 2:45 pm

Dolazi prije po ure pošćer na moj parking, parkira moped, vidi me, križa se livon rukon. Nešto me zazebe oko srca, mislin, nije dobro... Viče on : Evo ti paket, ovakvi ti nije doša u 2020, 2021, a ni u ovoj godini ! Odma san zna šta je ! QSL karte ! I počmen ja beštimat, a on na mene, da šta beštiman ljude, koji su mi to duševno poslali ! ;) Ma šta duševno poslali, sad već vičen ja, to su dušmani, ne daju mi ni feštat ! Opet će on : Kako dušmani, a ljudi ti šalju ? Lipo, jer ja san već sve parića za ultim ovega miseca, i janje, i kapulicu mladu i mlade kumpire, sve je bilo parićano za 30. lipnja, objedinjena proslava i obljetnica 13 godina progonstva sa HRS foruma, i 2 godine apstinencije za QSL-ke, uslugom Hrvatske pošte.

Gledan primljene karte, odma mi nešto bode oči. Prvo, svi Rusi koji su mi stigli, a veze iz 2019, 2020, i 2021 pišu PSE QSL ! To mi se još nikad nije dogodilo ! Znači, postoji zaista osnovana sumnja da li je stigao onaj gigantski paket, što ga je naše mudro rukovodstvo poslalo, preko Bajne luke, distrikta Brčko, Šida, Stare Pazove i Beograda, za Moskvu ? Toliko im vjerujem.

Drugo, stigle mi dvije QSL-ke sa WARD sufiksom, u potpisu Marinko ! Da neće, bože mi prosti, partit, pa se hoće izmiriti sa živima ? Jer, jedino je Tomac u toj dobi otkrio Isusa, on kaže.

I , kako ono reče doktur Vranjo raji : Šta još hoćete da vam obećam ? Raja viče : Vukovar ! I raja dočeka Vukovar, neko u Zagrebu, neko u Rijeci, neko u Beču, neko u Dublin-u.

Koki vapi godinama : Hoćemo čiste račune, Vukovar imamo ! Na mojoj kuverti piše 677 grama. Kad ćemo saznati koliko je KILOGRAMA išlo onima koji su se sprdali s našim novcima, a hendlano im je na STOTINE TISUĆA karata, u oba smjera ? Od 1999. , do danas !
Kad ćemo dočekati oživotvorenje proročkih riječi pokojnog Šime Đodana, na skupu u Kaštelima 1990.g. : Hrvatska lisnica u hrvatskom džepu !
Nije doktor Šime ništa novoga izmislija, to je 1970.g. prvi uzviknuo Marko Veselica, a slijedili ga Miko Tripalo i Savka Dabčević Kučar.
U nas se sve događa ciklički, i hrvatska proljeća, i ratovi, da li dolazi vrijeme za novi ciklus ?

Znan šta ćete promisliti, kad sve pročitate, citat ruskog pjesnika : Ljudsko srce nikad, zadovoljno nije. Ja, radije, citiram Gorkoga : Ideal je voće, što raste na grani, koju ljudska ruka, nikad dohvatiti neće.
9a2jg

Postby 9a6r » Fri Jun 10, 2022 8:49 pm

Evo,tek san večeras vidija da su i meni stigle kartice.Hvala Zlatko.
9a6r

Postby 9a2jg » Fri Jun 10, 2022 8:56 pm

Da si mi mislit. Ja ne zahvaljujen, kad platin, i to unaprid.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Jun 11, 2022 1:43 pm

Život je suviše ozbiljan, evo i malo (istinite) šale.

U jučerašnjoj pošiljci QSL-ki, dobijem ja i karticu (in return) od svog jedinog nadimenjaka u 9A, a i šire, Kokija, 9A2TN. Nema veze šta je on šalje nakon 3 godine, ja poslo odma, isto mu fala.
Ono što mene ubode, što bi pjesnik reko, pod levu sisu, jest naslovnica karte, gdje umjesto Franjo, piše Fanjo.

Prije dosta godina, moj prijatelj Ivo iz Milne, 9A2GF, dao tiskati karte. Tiskar otisnuo, ali, ajme, izostao last check, i umjesto Croatia, piše Crotia. Ivo digo bunu, neće da uzme karte, hoće nove karte.
Tiskar, šta će, pogriješio, otisnuo nove, i dao mu. Prođe malo vremena, počeo ti njega moj Ivo mijesiti, ko pekar tijesto,, govoreći, pa šta će to tebi, isto češ baciti, ukratko,, daj meni da ne baciš. I slomije on njega, ovaj uzme tih 5 tisuća karata, i , mrtav - ladan, ispiše ih i posla po svijetu. Kad sam ja vidio što radi, ja ga napao, , vičem : Kako te nije sram, jebo bi se za 15 lipa, prvo si čovika ogadija, a na kraju si ih sve iskoristija, i posla po bilome svitu !?!
On će ti meni, bez da trepne, "Slao sam samo onima za koje znam da znaju da nije naša država Crotia, nego Croatia !"

Moj Franjo, da sam ja dokturu Franji reko Fanja, umjesto doktore Franjo, šta misliš , što bi fasovo ? Ja, ne on ! ;)
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Jun 20, 2022 11:06 am

Zajebava me frend, veli, deset dana ne pišeš pod ovim topicom ! Znači, ljudi čitaju, broje, i fali im ! ;)
Šta bi ja sad triba pucat od zadovoljstva što u 25 mjeseci primih DVIJE pošiljke uslugom HP-e, jedna od Marinka, druga od Zlatka ?
Ali, ima jedna bitna razlika, Marinkova je došla u NOVOJ kuverti sa mjehurićima, Zlatkova, ko da su je pasi žvakali mjesec dana !
Ne krivim ja Zlatka, nego vrhušku koja mu je naredila da štedi gdje god se može, a on to shvatio doslovno, predobro mu je da ne bi shvatio isprve, mora... Nastranu činjenica da, ne samo ja, sumnjamo, po cijeloj Lijepom našom, da je onaj golemi paket stigao u Rusiju. Svi su indikatori da nije, dabogda ja i istomišljenici pregrizli jezik, ali, ako laže koza, ne lažu rogovi.

Za 10 dana obilježavamo 2 godine da v.d. QSL manager nije podnio ikakvo financijsko izviješće o realnim i učinjenim financijskim troškovima rada biroa. Karte broji u gram, troškove ni u tisućama kuna, ako su mu lipe premala jedinica.

Dvije godine on nije prezentirao koliko je karata išlo na privatne managere, za njihove klijente, to se (ne)uspkješno maskira pod paketima za CBM, CIG, BHI, KDE i još mnogo klupskih znakova, gdje obitavaju privatni QSL manageri. Sve za naše novce.
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Jun 24, 2022 12:37 pm

Špotaju me kolege Dalmatinci , da san sve obljetnice u ovom lipnju nabrojija, samo san zaboravija jednu, dvije godine od tiskanja nesuđenih QSL-ki, u organizaciji HRS-a. Koliko drže do QSL-ki, uopće, tako su i to "organizirali". Ali, ima boga. Ponude kolege amatera, koji su bili mnogo prihvatljiviji i jeftiniji, nisu ni uzeli u obzir, ta išli su "utabanim putem" ! Pa im se to vratilo u glavu.
Kako znamo, nije tiskano ništa, i vrhuška, s Stručnom službom, se nije njanci ispričala članstvu ! Toliko o kućnom i profesionalnom odgoju i ponašanju. Čudilo bi me da su se ispričali ! Njima je bezobrazluk obrazac ponašanja. I ne odgovaraju nikome.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Jun 25, 2022 8:00 am

Nije trebalo puno čekati na reakciju članstva ! Zovu me i kažu : Zašto je Zlatko iša u F-hafen ? Da odnese QSL-ke za DARC ? Ili da dadne nizozemske i belgijske QSL-ke pravniku na pola radnog vremena ? Moga je iste dati pomoćnici tajnice, da ga ona konačno upozna ; osobu koja radi na pola radnog vremena, za 20 puta više članova, i sve stigne obaviti !
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Jul 04, 2022 8:30 am

Svugdje ima dobrih ljudi. Jedan iz tog ešalona mi je poslao fotke pristiglih paketa na 9A QSL biro. Međutim, meni, zalupatom seljaku, ništa nije jasno ? Jedna od fotki prikazuje paket od 13 kila, iz DARC-a ; što se onda QSL manager naslikava kraj toga paketa, ispada da je on iša u F-hafen preuzeti nešto što je pošta uredno isporučila HRS-u ?
Posebno me obradovala fotka paketa od desetak kila, poslata od osobe koja radi u nizozemskom savezu na pola radnog vremena, i obavlja i sve tajničke poslove za svoj Savez. Paket je pakiran po najvišim standardima, rekao bih uzor - paket.
Završiti ću s ruskim paketom, znači QSL-ke idu, samo zli ljudi, bolje reći neljudi, šire glasine da to ne funkcionira ! Znamo i koji.

Ima još puno objekcija, ali, pomalo, ovo je dugo, toplo, ljeto...
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK