Otvoreno pismo predsjedniku HRS-a s pozivom na ostavku

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Otvoreno pismo predsjedniku HRS-a s pozivom na ostavku

Postby 9a2jg » Thu Apr 14, 2022 9:13 am

Pisao sam već, kako godinama HRS vrhuška nastoji obeshrabriti zastupnike skupštine da ne dođu na istu, a, ako dođu, onda da su, po mogućnosti, neinformirani.
Već sam u prijašnjim postovima objasnio kako namještaju datume i satnicu početka skupštine, da ne dolaze vjernici, i oni sa otoka, ili sa juga.
Ali, znaju oni radnju. Ne oslanjaju se samo na jednu stranu ! Drugo im je uporište papirologija, opsežnost, i zakukuljenost. Da objasnim, isprintao sam, kao i uvijek, sve dobijene materijale, plus zapisnik sa 1. sjednice IO-a u 2022.g. Vjerovali, ili ne, a možete i sami provjeriti, suma sumarum, 78 listova papira. Da je sjednica SIV-a, na čelu s Avdom Humom, bilo bi manje !
I onda se ja udubim u problematiku, da vidim čime nas to oni guše. Čitam Izviješće o radu koje ima 45 listova ! Više od 50% prostora zauzimaju fotografije !!! Ostatak, tekstualnog dijela se pristojno mogao napisati na 70% prostora, znači na cca 16 listova. Ista je stvar i sa obrazloženom listom rashoda. Znači, sve čine, da se zastupnici i odgovorne osobe u klubovima obeshrabre.

Oni kojima je hrvatski jezik materinji, neće doći na svoje. Tako, na primjer, izmisliše mjesto na Mosoru, koje se, po njima, zove Gornjem Sitnom. Nešto ih hebe sklanjanje imena, ali takvi su, po cijelom tijelu. Na drugom mjestu pišu o "preko 100 tečajaca", ja nabrojio 72, po njihovim podacima. Između ostalih, piše da je u RK Marjan položilo 9 tečajaca ! Ja i nadalje čujem samo op. Mikija, koji ponekad utorkom kucka na 7 CW. Kud onih 9 ? Ili je to bilo samo za potegnit lovu od Saveza. Da se razumijemo, nije RK Marjan crna ovca, stado je puno, puno veće ; što ih je više na papiru, veća je marčapija.

Interesantno kako manipuliraju podacima, kako misle da će im pasati. U opisu rada tečaja na Zvjezdanom selu napisaše da su im pomagali dva mlada operatora, Roko i Toni. Sve je pet, samo gdje su desetine i stotine, koje ste prikazivali DPZ-i zadnjih 25 - 30 godina. Prohujalo s vihorom ? Vihor odnio kulise iz okruga Potemkin ?

Za sada ću još samo par riječi o dijelu izviješća o radu QSL biroa. I opet manipuliranje hrvatskim jezikom ! Piše, citiram, "poslane QSL karte klubovima", pa nabraja i AKL, sa 1870 grama !
Wrong, AKL-u nije poslana NI JEDNA JEDINA kartica, što nam je došlo, ja sam osobno uzeo u Zagrebu ! Tako, ponavljam, od kako je Zlatko v.d. manager nismo dobili NI JEDNU JEDINU pošiljku uslugom Hrvatske pošte. 22 mjeseca ! Zaista, držite nas za bankomat, i za budale.
Di je spisak koliko je karata hendlano za privatnog managera, za štelu od 300 kuna Savezu, što je Milin isforsirao sramotnu i amoralnu odluku ?
Gdje su financijski pokazatelji rada QSL biroa ? Ni jednog jedinog slova, ni brojke ! Držite nas za bedake, a bedaci nismo.

P.S. Povećali su font na dokumentima. Razumijemo mi, stari se, đozluci stari, a ruke kratke...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Apr 18, 2022 9:12 am

Zvoni jučer telefon, ja mislim, netko hoće čestitat Uskrs, kad tamo, paljba po meni ! Veli tip iz kontinentalne Hrvatske : Šta je Koki, postao si PR vladajućima ?! I, dok se ja nisam snašao odgovoriti, on nastavi : Kako te nije sramota napisati da bi im godišnje izviješće stalo na 16 stranica, da je skinuti satnice i sadržaje programa izleta i vikenda, sve stane na 6 do 7 listova ! Opra ti on mene, i ispegla, ja se pokrijem ušima, i počmem domaći rad. Prođem opet onih 45 listova, uredim razložne tekstove, i stvarno, sve je stalo na 7 stranica, uključujući naslovnicu !

I onda, odvrtim film, ovo je sigurno radni materijal za traženje sredstava od nekog izvora, pa su ga iskoristili da ga poture zastupnicima kao godišnje izviješće o aktivnostima !

Već sam pisao o sadržaju, ali ima toga još, vrijedno kritičkog osvrta.

Prvo je HRSVKS. Ne ide mi u glavu, i ne samo meni, da se stalno podmeće neka organizacija veza koja nikoga ne zanima, niti treba, osim, izgleda, samo organizatore toga ?! U materijalima više teksta o tome nego o KV natjecanjima, ili QSL birou ! Nije mi jasno zašto IO HRS-a stalno podliježe aktivnosti te grupice koja nikome ne treba, a stalno bi htjela biti neki značajan faktor ?

Druga stvar su odobrene prigodne pozivne oznake, i mijenjanje, troslovnih u troslovne (ali s drugim brojem), troslovnih u dvoslovne, dvoslovnih u jednoslovne.
Kao prvo, nije mi jasno, i ne samo meni, nego i mnogim sugovornicima, kako ličnjak može dobiti prigodni pozivni znak u svezi programa YOTA, i to prikazivati kao službeni hrvatski ? Ne izravno, ali...
U izvještaju uopće NEMA izmjena troslovnih u troslovne, koje sam sretao po opsegu, i na qrz.com. Na spisku je 14 novoodobrenih dvoslovnih znakova, mislim da ih je puno više. Zbrku stvara i nedostatak ovakvog izviješća za 2019. i 2020. , kad je nejasnim metodama dodijeljeno mnogo znakova, ne znam po kojim kriterijima, i metodama.
Josip Karačić nije dobio u ovoj godini 9A855AX na korištenje, nego 9A655AX, bar pomoćnica tajnice može pročitati šta piše, prije nego li stisne enter ! Oće ta nova tipkovnica, oće...

Šećer na kraju, slatko je ono što NE piše. Kako to nisu napisali da su nam u protekloj godini STRANCI , dica i stari magarci, radili sa službenih pozivnih oznaka u YOTA programu ! Hrvata nema !
U izviješću lažu i o podatku koliko je omladine radilo u KV natjecanjima u organizaciji HRS-a (4 x 0,5 h ! ).
Ni riječi o natjecanju u brzom kucanju, sramota HRS-a, ne dice koju su poslali tamo.
Što ne napišu da sve što su predočili HAKOM-u u svezi remote postaja u Hrvatskoj je ordinarna laž ? Što ne napišu da se na tim postajama ne javljaju Hrvati iz Hrvatske, iako ih organizatori te Judine rabote mame svim mogućim sredstvima ! Dica u Hrvatskoj su pametna, imaju redovito više KV postaja na policama u klubu nego operatora, ta šta će im remote ? Da bi netko imao pokriće za drugu rabotu ?

Ima još, daleko je subota...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Apr 19, 2022 10:56 am

Višekratno sam pisao o marčapiji zvanoj "prebijanje sredstava koje je Pilat neovlašteno posudio RKZ". Pošto su ONI znali da ne Koki, nego cijelo članstvo znade da se u RKZ-u nije održavala nikakva instruktaža, sada su (za potrebe godišnjeg izviješća) izmislili da je edukacija mentora vršena, citiram, "iz radio kluba Zagreb, tri puta tjedno, po dva sata". Ko ih je kontrolira, da je to istina ?
Majka božja bistrička ! Naravno, izvršitelj Ulip, multipraktik, od HAKOM-a do preštelavanja DMR repetitora, štela do štele. A onda, nominacija od onih istih, s kojim je u kolu, za nagradu za životno djelo.

Da zaključim, u nijednom dokumentu nisam pročitao da je RKZ VRATIO "posuđeni" novac HRS-u, nego muljaju, prebijaju, i zapliču se u kučine... To je, zaista, za nagradu za životno djelo.

P.S. Čudi me da drugi multipraktik, drug Laureat, još nije obavio svoj znakoviti godišnji sat tehničke kulture u nekoj splitskoj osnovnoj školi. Snimatelj i novinari naručeni, priča također. Dno dna.
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Apr 20, 2022 7:42 am

Zovu me prike iz Splita, podsjećaju na izjavu druga Laureata, u naručenom članku u Slobodnoj Dalmaciji, a u svezi jednog (?) održanog školskog sata, lani, da HRS ima "oko 2000 članova" !
Kad sam zbrojio sve pojedinačne članarine, uplaćene u 2021. , ispada da je platilo oko 1060 osoba ! I sad će netko reći da predsjednik laže ? Ma ne, on samo obmanjuje javnost, kao i mnogo puta do sada ! Jer, obmana nije krivično djelo, ako se drugačije ne dokaže, a u laži se nitko nije utopija !

Ovo promišljanje vodi do druge teme, zašto pola (navodnog) članstva ne plaća članarinu HRS-u ? Ja imam mnogo odgovora, samo mi zlotvori ne daju pristup HRS forumu, jer znaju da bi nova, svježa, istina do kraja razdrmala trošnu zgradu u D-12.

Za sada možete čitati tamo samo ode pametnog Martina, odabranim članovima HRS-a, čitaj, pripadnicima iste vrhuške. Jer, stalnim ponavljam poluistinitih vijesti se "gradi" image i aureola oko onih koji se neopravdano uzdižu na teret stotina onih koji zaista besplatno i dragovoljno rade i - šute.
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Apr 25, 2022 6:23 pm

Rezultat kluba dobije se zbrajanjem SVIH rezultata klupskih postaja pomnoženih
odgovarajućim množiteljem. Pod klupskim postajama podrazumijevaju se radio klub ili
sekcije kluba ili osobne postaje koje prijavljuju pripadnost klubu prema vlastitom nahođenju.

Ovo piše u propozicijama HRK-a 2022. Poštene ljude bi bilo sramota. Napisaše da predsjednik i njegovi sateliti imaju "moralno" pokriće s muljanjem oko pojma matični klub ! Za zaboravne, matični klub je samo jedan, u njemu član ostvaruje sva svoja prava i obveze ! Član može biti i u još x klubova, ali samo kao potpomažući ! Nije sve izmišljeno u socijalizmu glupo, a... ?

Ali, sličnu amoralnu akrobaciju drug Laureat je izveo i s "poznatom" odlukom da osoba iz inozemstva može prometovati na stotine tisuća QSL-ki preko 9A biroa (i svog osobnog managera u Hrvatskoj), za 300 kuna ! Izustio bi, kako onoga u inozemstvu nije sramota, ali neću, jer da zna i pojmi pojmove kao čast, poštenje i pravednost, ne bi to radio.

Zato drug Laureat pije jutarnju kavu s narečenim QSL managerom. Mostly.
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Apr 29, 2022 6:40 pm

Više od dva dana je prošlo od smrti Severinca. Oni koji trenutno obnašaju "vlast" u HRS-u vjerojatno nisu čuli za čast i poštenje, te, da se u slučajevima rođenja, smrti, krštenja, pričesti, krizme i braka, trebaju uzdignuti iznad ljudskih prijepora, razmirica i svađa. Ironija je što se ONI NJEMU trebaju mrtvome ispričati, pa tek onda staviti dostojnu osmrtnicu. Ponavlja se priča a la Sveto Šarlija, Denis Vincek, Vlado Živković, i mnogi drugi velikani koji su mislili svojom glavom, a ne išli kod njih po mišljenje.
Kako god okreneš, nekome komemoracije, live stream, posebni pozivni znak, a nekome ni jednostavna topla ljudska riječ, koja ništa ne košta. Možda je ovako i bolje, ta nisu narečeni obučeni u crno.
Prika mi reče : Koki, budalino stara, što nas rajcaš, ta znao si da banda neće napisati ni slova !

Ta ista banda će sutra krasti i varati u Kupu HRS-a. Jednog iz bande sam osobno i jučer čuo gdje radi veze za priku, i tako godinama...
https://qrz.com.hr/qso-za-mene-qso-za-tebe/
Hlebinac, naivac, ili, kaj god, Miša 9A4TA je ovo napisao 18.12.2013. Ništa se nije promijenilo, nabolje. Jest, promijenilo se, na gore.

P.S. Ni pokojni Severinac nije bio u 9A adresaru ! Stariji pamte kad su on i pokojni Vlado Drobina i Vlasto Vrabec išli autobusom do Krapine, pa 25 km pješke, nosili Contest 25, antenu i opremu, da bi radili u UKV contestu. Oni koji sjede u IO-u o tome mogu samo sanjati,, kao npr. Perzeide...
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon May 02, 2022 11:58 am

Ispratili su Severinca na vječni počinak. 66 osoba, od toga 3 radioamatera. Od ta 3, dvojica su bivši predsjednici HRS-a, ali su došli isključivo kao prijatelji pokojnika i njegove obitelji.

Zašto pišem pod ovim naslovom topica. Zato što od glave riba smrdi. Primus inter pares. Ako su se tukli, rukama i nogama, u Uredu grada Zagreba, da ih registrira kao ODGOVORNE osobe udruge, onda to, uz prava, implicira i neke obveze. Jedna od tih (nepisanih) obveza je ljudski, građanski, kulturni, komunikacijski pijetet prema pokojniku, i njegovoj obitelji.
Ova momčad u D-12 je učinila na vlas isto kao kod sahrane Vlade Živkovića, Svete Šarlije ili Denisa Vinceka. Učinila je to da ih NEMA. Sad ja mogu lamentirati zašto ih nema, to je moje pravo kao pisca.
Kao prvo, pretpostavljam, da nitko nije došao, jer ih još gori u D-12 ima pola koji su pomogli u neljudskoj amoralnoj raboti njegove nasilne smjene. Znamo, što bi Bosanci rekli, u bobu, tko je bio glavni kuhar, a koji su dodavali, i miješali čorbu. Pokojnik je dobio sudski spor, ali cijeli taj podmukao i nepošteni proces je ostavio traga, na njemu, porodici, i okolini. Znam točno sve što je prolazio, jer mi je sestra to prolazila početkom devedesetih.

Mogao bi napisati čitav esej na ovu temu, ali, mislim se, komu, ili čemu ? Da i dalje bacam bisere pred svinje ? Žali bože bisera...
Ali, u životu, sve se vraća, sve se plaća. Za ove spodobe, koje su se kadre ovako ponašati, ima jedna narodna : Pogreb će im biti kraći od lijesa.
Amen.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun May 08, 2022 12:48 pm

Učimo ih stalno, kako se ponašati, šta čestitati, šta obilježiti. Ali, starog psa ne možeš naučiti novim trikovima. Umra Mojsa, nema više tko u eteru označiti da je i Hrvatska bila u pobjedničkom ešalonu antihitlerovske koalicije. Po prostom pravilu trojnom, kad ne obilježavamo, onda ispada da smo mi - fašisti ? Ili, barenko, njihovi pomagači, ili simpatizeri, a... ? ;)

Kad san, prije petnaestak godina pokuša pokrenuti inicijativu da se znakovito, na bandu i medijima, označi i proslavi Dan roda veze HV, ispišali su me sa velike visine. Zna se i tko, oni šta su cili rat ženi guzicu grijali, svaku večer. Sada ti isti pokušavaju promovirati i progurati remote vrstu rada kao "kruh naš svagdanji". Prozirni su ka čovječja ribica iz postojnjske jame. Druga strana kovanice HamSphere.
A "temeljac" su im D-star i DMR, sve go Obrovac !
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri May 13, 2022 4:49 pm

Kako sam , višekratno, pisao, nama nije potrebno duboko grlo, ili insider, vladajući , u svojoj oholosti i stava da su nedodirljivi, sve sami prezentiraju !
Tako je drug Laureat pisao, citiram, "Svatko ima pravo tražiti oznaku koju želi i ne smije se praviti razlika prema nikome. Zašto je dodjela znakova strancima nezakonita? "
Demagogija, najnižeg stupnja. Točno je da svatko ima pravo tražiti oznaku koju želi, ali činjenice, iz realnog života, svjedoče o praksi HRS-a. Do jedan stranac je dobio znak koji želi, ali Hrvat ne ! Imamo dokaze.
Osim toga, Hrvatu iz Hrvatske je trebao znak za raditi iz HRvatske, a strancu je trebao iz sasvim drugačijih pobuda ! Trebao mu je za ishođenje dozvole za rad, da, kada se javi s remote stanice, korespodent ima uvjerenje da radi s fiksnom stanicom iz Hrvatske. Osim toga, Hrvat iz Hrvatske je podnio razvidnu dokumentaciju da ima boravak i prebivalište u Hrvatskoj, kao i nekretninu, dok su stranci lagali i falsificirali, i samim time stvorili uvjete da im se tako izdana dozvola za rad poništi. Da je njima bilo samo do rada s remote stanice, radili bi sa svojim inozemnim znakom / 9A !

Ništa se nije dogodilo, ni lašcima, ni falsifikatorima, ni muljatorima, ni domaćim pomagačima i izdajicama. I još drug Laureat ima obraza napisati, citiram, "Remote rad je posljedica prodora internetskih telekomunikacijskih tehnologija u radioamaterskim komunikacijama". Ovo se ni s majonezom ne može svariti! Nečiji komercijalni rad, na radioamaterskom opsegu, se prikazuje kao "posljedica prodora"! Za koga on drži članstvo? Bedake morti?

Još mu je jača baza o mladeži koja ljubi baš remote rad ! Sva, od Malezije, do Orange county-a, od Sarajeva, do Irske, samo ne iz Hrvatske. Onda, šta smo mi ? Jedan veliki laboratorij, gdje se kuje novo bratstvo i jedinstvo, ovaj put ne između 6 republika i dvije autonomne pokrajine, nego svih zemalja svijeta ?
Samo, ne znam kako se tu uklapa onaj "mladi" Ukrajinac, od "samo" 37 godina ?

P.S. Javljaju mi iz Pirot, da se Nele smirio, burazer ima da bira na klupskoj polici, koji mu transiver paše. Tako i treba. ;) ;)
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon May 16, 2022 2:53 pm

https://www.hamradio.hr/9a22y-u-yota-2022-natjecanju/
Povijest se ponavlja ! Lani je isti lik uzeo znak, koji po božju, pripada HRS-u, 9A21Y, i s njime su radila strana mladež, ove godine se javno, po meni besramno, reklamira, i zove, tobože one koji ne mogu kupiti postaju, da rade preko njegovog sustava, koji se, eto, nudi !
Kao prvo, ogavno je da je to osvanulo na HRS web naslovnici ! Počev, od uzdaničkog kluba 1CIG, pa državotvornog 1CBM, do niza takvih, od Supetra, preko Zadra i Pazina, nadalje, pune su police i PPS-ovi kratkovalnih uređaja, koji su STALNO NEISKORIŠTENI !
I umjesto da upravo predsjednik HRS-a i IO, povedu inicijativu, da bar taj jedan mini contest odradi omladina u SVOM matičnom klubu, oni prešutno podržavaju uzurpaciju HRS naslovnice za privatnu reklamu ! Riječ mladež je podmetnuto kukavičje jaje, za nešto sasvim drugo. Prošle godine su radili stranci, tako će biti i ove, ko da ga sad vidim !

[i]Kad je Juda shvatio što je učinio, otiđe svećenicima, vrati im 30 srebrnjaka, i objesi se. Oni pak rekoše da ne mogu uzeti te novce, jer su krvarina, pa za njih kupiše grnčarevu njivu, da se imaju gdje pokopati ljudi, koji nemaju svoj grob. [/i]
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK