Otvoreno pismo predsjedniku HRS-a s pozivom na ostavku

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Otvoreno pismo predsjedniku HRS-a s pozivom na ostavku

Postby 9a2jg » Sun Feb 06, 2022 8:54 pm

https://www.hamradio.hr/download/HAKOM_ ... terima.pdf
Kako mnogi RA u Hrvatskoj ovo NISU pročitali, evo im na pažnju. Poseban pozor obratite na zadnje dvije grupe. HAKOM ponavlja da se rad na RA stanici NE SMIJE naplaćivati. U zadnjem pasusu lijepo piše pod kojim uvjetima stranci mogu raditi IZ HRVATSKE, ne remote stanicom iz bijelog svijeta ! Treba li ponoviti da su svjesno i namjerno popunjeni mnogi obrasci sa krivim podacima, za dozvolu za rad stranaca, koji su KUPILI pozivnu oznaku u Hrvatskoj ?

Šta još treba ? Zapaliti se na Trgu, ka Jan Palach ?
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Feb 07, 2022 2:23 pm

Alo predsjedniče, pa jel' ti kontroliraš situaciju u Stručnoj službi ? Umjesto da imamo spisak članarina za 2021. prvi radni dan u 2022.g. , mi ga nemamo ni 36 dana poslije ! Pakiraj kufere ako nisi sposoban to držat u radu i redu ! Dosta nam je nerada, neodgovornosti, nepostojanje rezultata rada, za peterocifrena primanja ! Hoćemo rad, red i disciplinu, poštivanje Pravilnika i zakona, sve ono što ti, i klika oko tebe ne poštuju ! Dosta nam je da stalno budemo vodonoše i bankomati za jednu otuđenu i protunarodnu strukturu !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Feb 08, 2022 7:03 pm

Objavljeni su rezultati 9ACWC za 2021.g. Mene je prenerazilo nešto drugo. Postaja 9A0KG sa dva "svoja" operatora i dva tuđa ! O radioamaterska etiko, da ti pojem ! Ni to im nije pomoglo !
Postaja 9A0YOTA, dva člana ekipe, Ryan iz Dublina, i Wyatt iz SAD-a. Remote , naravno. Ove dvije činjenice otkrivaju svu bijedu, laži i čemer onih koji su dobijali priznanja na račun "novih i mladih" operatora, prvenstveno druga Laureata, pa nadalje. Osim toga, mislim i da je ilegalno da na hrvatskoj postaji, s hrvatskom pozivnom oznakom, u konkurenciji HRVATSKIH postaja, figurira ona , gdje su oba operatora - stranci !
Nastavlja se praksa, koju sam ja detektirao, i javno prokazao još 2020.g. da se pozivne oznake 9A0YOTA i 9A21YOTA zlorabe, a da svi to nijemo gledaju. Da ne spominjem i još jednu, lani koju je dobio stranac, da tamo radi u nekom njihovom imaginarnom kontestu za mladce ! Sve se to odvija uz prešutni blagoslov predsjednika HRS-a, Izvršnog, i Nadzornog odbora.
Jer, evo već druga godina zloporabe, nenamjenskog korištenja, i kršenja propisa, i svega dogovorenog, i - svi šute ! Ja nisam savjest HRS-a, ali je sve skupa gadljivo.
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Feb 09, 2022 12:51 pm

Zove me čovik iz Zagreba, veli da nije znao da od tri posebne pozivne oznake za hrvatsku mladež, na dvije je organizator i odgovorna osoba bio stranac, i radili su stranci ! I još mi veli da nema ništa na HAKOM-ovoj stranici o tim znakovima. Diga mi je živac, pa san mu odgovorija : A kako će, budalo , biti, kad HAKOM promptno skida izdatu dozvolu iz pretrage, s zadnjim danom važenja dozvole !
Ovakva naiva je jedino moguća u HRS-u, kako kod ovih slučajeva, tako i kod radnih materijala za skupštinu, gdje nitko nije pročitao da u njima uopće nema QSL biroa !
Poslije se vrhuška posipala pepelom, tvrde da su naknadno stavili, ali nema i odgovarajuću financijsku "težinu" ! A kako će i biti, kad smo od v.d. QSL managera dobili dva izviješća, u zadnjih 19 mjeseci, u nijednom ni slova o financijskim pokazateljima !
Znam i zašto, jer bi raščlambom istih došli do približno točnih podataka koliko se troši na QSL-ke koje hendlaju domaći manageri, i koje po fizičkom obujmu prelaze "domaće" !
Pametnima, ma gdje bili, dosta.
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Feb 09, 2022 5:42 pm

Sudeći po svehrvatskoj šutnji RA o radu QSL buro-a,stjeće se dojam da svi drugi osim tebe i mene uredno dobivaju kartice i to više puta na godinu? :?
Nigdi osim ovdje,riječ nezadovoljstva nemoš pročitat :!: :roll:
Jeli njima sve ovo OK ili ih niti malo ne zanimaju QSL kartice sa buro-a ili je u pitanju "slavna" hrvatska šutnja..glavu doli i kuco.Da se nekom ne bi zameril. :oops:
Ima i moje mišljenje koje sam odavno ovdje pa i na onom sterilnom forumu izrekao,a to je da je sve ošlo u MP3. :x Al odavno ! S odlaskom Ljilje tu D-12 i ne doživljavam.Ne mogu protiv osobnih osjećaja.
Pa nek sad RA čitaju i do N.Zelanda.
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Feb 09, 2022 6:38 pm

Pazi Reni, ja sam namjerno, neki dan, pod drugim topicom, stavio link na dopis HAKOM-a HRS-u, jer znam da ljudi NE čitaju, pa sam ih htio potaknuti. Ondje piše, crno na bijelo, potpisano od ravnatelja, citiram, "da su dobili mnogo pritužbi i prijava", znači, nije Koki narodni izdajnik, koji potkopava svoj Savez, nego su i drugi, dobronamjerni ljudi vidili da unutar Saveza ne mogu riješiti, ni inicirati postupke koji bi vodili boljitku.

Svježi ti je primjer od neki dan, Amer iz Amerike, pod svojim znakom, radi priko remote-a u Hrvatskoj, ja slušam, i snimio sam QSO. Da je ovo normalno i pravno sigurno stanje u državi, netko bi dobio po prstima, a opetovano bi se pokrenuo postupak smijenjivanja ! Ovdje imaš situaciju da predsjednik HRS-a brani nered i bezakonje ! Kome ću se onda žalit u Savezu ?
Ta on je radio nered i protupropisne aktivnosti i prije 41 godinu ! Njega ne meže isporavit ni KPD u Zenici. Okoštalo tkivo.

Veliš , QSL biro. Opet nered , i organizirani kaos i marčapija imaju izvor i pokriće u predsjedniku. 19 mjeseci imamo čovika zvanog v.d. Ne bi ga se postidio ni Swaziland, a mjesto u Hall of fame Guinness-ove knjige svjetskih rekorda je garantirano. Sve je predsjednik učinio protuzakonito, sve što je mogao, i dotaknuo. Ta nije nije on Mehmed-paša Sokolović da svojim fermanom postavlja i skida ljude sa određenog položaja ! I još se sprda sa domaćim RA, govoreći : Ta to su samo dva slova ! Još dok su bila živa SVA 4 kandidata za mjesto QSL managera, on i klika oko njega su se pravili da ti ljudi uopće nisu iskazali kandidaturu, nadajući se jednom demokratskom procesu, u jednoj fer utakmici, pa ko je bolji, nek pobjedi.
Ali, kao što sam već prije pisao, režim to ne može dozvoliti, jer su se pojedinci okoristili činjenicom da je hendlano more karata, nije plaćeno ništa, a netko je ipak namiren.
Pisao sam na ovim stranicama i da je predsjednikova kćer QSL manager za Rusa. Očiti sukob interesa predsjednika, i cijele situacije. Ali, kako članovi IO ne haju za problematiku QSL biroa, on je sam osmislio Povjerenstvo, sam sebe stavio na čelo, i u njega stavio tajnicu, koja i ne zna što je QSL karta. Rezultat znamo, donošenje sramotne odluke da se amoralna i štetna radnja po HRS nastavlja, i cijelo članstvo HRS-a šuti ! Ponoviću svoje jučerašnje riječi : Nisam, i nemam pretenzija biti savjest HRS-a, ali ovo je odavno prešlo svaku mjeru.
Više od dva desetljeća se hendlaju karte za druge, a mi plaćamo. Riječ je, kumulativno, o velikim iznosima. Zašto vladajući sada to ne traže od korisnika, ili njegovog managera ?
Zato jer su ključni ljudi već odavno namireni. Nije sve ni u šoldima...

Zašto je Marinko isplaćen za svoje zadnje 2,5 godine ugovora, kad je i sadašnji v.d. konstatirao da se otprilike toliko nije slalo (2018, 2019, i 6 mj.2020) ? Zašto je Uzdanica svjesno i namjerno javno izjavljivao da QSL biro radi uredno, i sve bolje i bolje ? Zašto je drug Laureat forsirao zastupnike da se izglasa izviješće za 2019. kako bi se moglo prići proceduri za izbor predsjednika, iako je znao da su se isplatili novci za nerad ? To je krivično djelo, isto kao i nezakonita pozajmica RK Zagreb. Do registracije izabranih osoba , odgovorne osobe, osim Pilata, kao predsjednika, su bili Stjepan Đurin i Marina Sirovica. Koliko mi je poznato ni jedan od njih dvoje nije podnio nikakvu prijavu, zbog očitog kriminalnog djela, poznatih počinitelja ? Zar nije kriminalno djelo omogućiti glasovanje klubovima koji nisu registrirani u RH po važećim propisima ? Svi su znali, bez da su pravnici, da je bazna godina koja se gleda za validitet lanjska, znači 2019. , oni su svoje pulene, svoju biračku bazu, bez srama, stida i straha od zakona, do zadnjeg časa nutkali , kako da se usklade sa zakonom, tako i da plate članarinu za 2019. I onda, izabrani predsjednik besramno izjavi da je sve po zakonu jer da je izbor potvrdio zagrebački gradski ured za udruge !
Dragi moj Laureatu, ja sam njima podnio samo dio dokaza o nezakonitosti tijeka izbora, a koji su bili dostatni za poništenje istih. Naivno sam mislio da će bar oni poštivati zakon, kad ga već HRS ne poštuje. Nisam tužio taj Ured, i pokrenuo postupak poništenja potvrde valjanosti izbora, ne zato što nisam bio u pravu, ili mi je manjkalo dokaza, nego zato što nisam imao novaca. Svi su dokazi i okolnosti dokumentirani, i mogu zainteresiranima uvijek dati na uvid.

I , umjesto da se pokrije ušima, on se razmahao, samovoljno nabavlja vokce za Petrinju, pravi trošak za rashodovane DMR repetitore, laže HAKOM-u o okolnostima koje su dovele da im se mnogi ljudi obraćaju, gleda svih nas, i svih nas laže u oči. Za to stvarno treba biti obraz. Rekli bi ljudi đon-obraz.

Posebno me naljutio oko svog obrazloženja za priznanje CBM-u oko zasluga u ratu, projekta Blok, projekta humanitarni telefon, i broja ljudi iz kluba u ZNG i HV-i U svakoj od ove tri teme sam na domaćem terenu, i mogu reći samo jedno, on je prepisao zasluge AKL-a svome (bivšem) klubu.
Mogu reći da sam ponosan na sve članove AKL-a, koji su bili tamo gdje je trebalo biti, u obruču oko Lore, oko Banovine, među dragovoljcima...
Pametnome dosta, a bolje da više ne piše laži , jer ću onda ja početi pisati , što još nije bilo javno objavljeno.
Di si bija 90' i 91' ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Feb 10, 2022 9:10 am

Zove me prika iz Zagreba, veli : Koki, kaj si pozabil da su jedina tri, koji su odobravali Marinkov (ne)rad, i govorili da je dobro koliko primamo, koliko platimo, Ivo, Mato i Martin.
Predsjednik se samo "nastavlja" na njihove unikatne izričaje.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Feb 12, 2022 5:10 pm

Čitam izvod iz registra udruga HRS-a. Zanimljivo štivo, poučno čak ! U prošlom mandatu tajnica je bila odgovorna osoba, sad nije. Neću ja sad reći da je sada neodgovorna, ta nisam ja Gogo ! Ali, to implicira da ne može više na svoju ruku angažirati vanjsku tvrtku, recimo za provođenje izbora, ili, ne može ne razmatrati druge ponude kod natječaja, od softvera, do QSL-ki za tiskanje, ili zanemariti primjedbe i prijedloge u javnoj raspravi... Ali, ostala je likvidator udruge. Za one koji ne znaju, to je osoba koja upravlja i raspoređuje imovinu Saveza, ako se (ili kad se) raspadne. Prava osoba za pravi posao. Pretpostavljam da je zato skoro predsjednik javno izjavio da trebamo težiti tome, da HRS ima što manje imovine !!!
Valjda tu spadaju i police za QSL biro ?

Ali, to nije sve !
Podnaslov je : Djelatnosti kojima se ostvaruju ciljevi. Pa onda piše : Opis. citiram, Ustroj i vođenje registra članova i članica, te matične knjige članstva.
Ovo je prejako, i za mene. Što bi reko drug Goran, s Muzila : Ubi me jaka reč !
Znači, u preambuli je napisano sve, Stručna služba MORA voditi registar članica i članova. Da, klubovi su članice, a njihovi članovi, koji plaćaju članarinu i HRS-u su i članovi HRS-a.
Ako djelatnice Stručne službe RADE svoj posao, onda su ta dva dokumenta u sjedištu HRS-a, Dalmatinska 12. Znači, trebali bi biti dostupni, u principu svakom članu, a naročito zastupnicima u skupštini HRS-a. Zašto ? Zato jer je to normalno u jednoj demokratskoj zemlji, gdje caruju pravo, transparentnost i javnost rada.

Zašto bi to članovi, članice i/ili zastupnici tražili ? Vrlo jednostavan odgovor : Zato jer godinama, a naročito zadnjih godina, postoji opravdana sumnja, čak i dokazi, koje su nam sami oni podastrli, da se manipulira sa članovima, članicama, članarinama, registracijama klubova, i njihovim zakonitim radom. Najbolji primjer za to je bilo drugo polugodište 2020.g. , kada je sadašnji predsjednik, uz obilatu i javnu pomoć Stručne službe, isforsirao izbore, koje je dobio samo zato jer su mnogi nelegalni subjekti mogli glasati, a neki legalni nisu.

Da se malo našalim, Stručna služba bi trebala, umjesto 2, voditi 5 popisa, i to : spisak klubova, spisak članova, spisak klubova koji nisu usklađeni sa zakonom, spisak članova koji ne plaćaju, a dobijaju QSL-karte, i spisak klubova koji ne plaćaju, a dobijaju QSL karte. Ili je to malo previše za njih ?
Ja osobno bi dodao i šesti spisak, tko se sve okoristio od HRS-a, od nepripadnog korištenja QSL biroa, do zloporabe imena, imagea i pravnog statusa, za ostvarivanje svojih osobnih, komercijalnih i drugih ciljeva.
Reka bi kolega Reni : Mala lustracija !

Ako oni napišu ono napisano, ja ću im svečano uručiti još dva, jedan koji pokazuje kojima su klubovima DPZ-e plaćale članarine za članove, i spisak pozivnih oznaka koje su izdane, a koje nikada niste (i nećete) čuti u eteru.
Da ne spominjem metode kako je spisak članova rastezljiv, u pojedinim klubovima, i kako se fabriciralo da budu dva zastupnika u skupštini HRS-a, a ne jedan. Takvih je bilo 7 klubova.

I onda predsjednik ima muda izjaviti : Pa šta, to su samo dva slova!?! Je sokole moj, samo ne v.d. , nego KZ.
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Feb 14, 2022 12:28 pm

Mjesec i po dana, nakon što se nesumnjivo znalo tko je i koliko uplatio članarine HRS-u, nema spiska ! Ima li u HRS-u netko tko ima obraza, odgovornosti i morala ?

Da ima, ne bi se u odluci o članarinama za 2022. kočoperio podatak da netko u bijelom svijetu može za 300 kuna neograničeno koristiti usluge QSL biroa HRS-a ! Jači smo od Superhika, mi bez novaca financiramo desetine tisuća kuna realnog troška osoba koje žive i rade po bijelom svijetu ! A samo prokazali Talijane ! Dvoličnost, dekadencija i srozan moral.
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Feb 15, 2022 5:56 pm

Znao sam ja da nešto ne štima u našoj kući u metropoli, kućna numera 12. Čim je drug Laureat promijenio službenu e-adresu Saveza, zna san da je neko sranje, i neka vurtutma.
RK Split je, jučer ujutro u 8 sati, platio HRS-u članarine za ovu godinu, i o tome odmah izvijestio Savez mailom, sa spiskom pojedinačnih uplata (koje su djelatnice Stručne službe godinama ignorirale). Zadnjih 5 godina, tijekom dana uplate bi nam stigla potvrda prijema iz D-12. Ove godine - muk. Nekaj tu ne štima...

Znam da predsjednik nije nešto kulturan, no to mene ne handri. Kad si na nekoj funkciji, onda postoji minimum kulturnog ophođenja, ispod kojega se ne može ići. Očito je izostala profesionalna kultura komunikacije. I ne samo sada. Osjetio sam ja to puno puta, u zadnjih 20 godina, a naročito od kada je on na "vlasti". Kako je došao na vlast, tako se i ponaša, osiono, kabadahijski...

Kad je u prosincu 2020, moj paket s QSL-kama, u dan i pol stigao u Zagreb, a nakon toga 28 dana lutao bespućima metropole, nisu se oglasili, ni on, ni Stručna služba ! Meni je nakon žalbe Hrvatskoj pošti, stigao materijalni dokaz da su poštari bili dva puta na uručenju, ali da nisu imali kome uručiti. Pod kome, se podrazumijeva dvije djelatnice sa peterocifrenim prinadležnostima, i komocijama koje ne bi imale u Ministarstvu. U tom, prosincu mjesecu 2020. odgovorne osobe Saveza : Marina Sirovica, Stjepan Đurin i Željko Pilat. Nitko ni da se ispriča za cirkus, i veliku zbrku, posao i štetu, nanesenu meni. Od novaca, do živaca. Nije se oglasio ni IO ! Kako će se oglasiti, kad je već bio postavljen v.d. , koji, BTW, sjedi u IO-u.
Ni abera ni od NO-a. Ko da je njih briga za QSL-ke i zakonitost rada ? Da jest, skočili bi na onu, do boga nemoralnu odluku o 300 kuna, koju je osmislio, isforsirao i proveo u djelo šef Povjerenstva, predsjednik HRS-a. Zna se i zbog koga, i zbog čega. Zna cijeli Savez, i svi šute.

Ali, to nije sve. Nakon 19,5 mjeseci v.d.-ovanja , ljudima po Lijepoj našoj je šapatom sugerirano da, ako hoće da pošiljka stigne u prave ruke, pošalju istu na kućnu adresu v.d.-a.
To je poraz jednog (bar bi tako trebalo biti) uređenog krovnog Saveza, jer implicira nerad službenica, i situaciju da joj drug Laureat ne može narediti da ode na Poštu po paket QSL-ki, ili da odnese tamo koji ! Zašto ne može ? Zato jer je on djelatni akter svih sramnih događaja koji su je (radnim) putem pratili, od prijema, do izmjene sistematizacije radnog mjesta, sa srednje, na visoku.
A i što bi ona oko QSL-ki, kad je sama izjavila, skupa s tajnicom, da ona to ne bi radila. Malo poslin, da se bavi prilozima za monografiju HZTK. Pa malo tobožnje skrbi za mladež, i tajnice za YOTA 2020, 2021, 2022... Pomoć Amerima oko pozivnih oznaka i dozvola za rad, ne spominjem, to joj podmeće peta kolona... Ne bi ona...
A, ako je to sve tako, zašto se naslikavala s papon, iza paketića, u kojima su (navodno) bile QSL-ke, "spremne" za expedit ? Ptičica iz Zagreba mi je šapnula da se priča da ide na bolje misto u strukturi HZTK !?! Sretan joj put, i, dabogda joj bilo još bolje,

P.S. Dragi štioci, valjda ste shvatili onaj pasus oko članarina ? Ta RK Split je obećao da će među prvima u HR uplatiti članarinu, da se ima od čega kupit stol, stolica i dvi police.
IKEA i Bauhaus, sve skupa 1.500 kuna, s PDV-om ! Mi smo svoje obećanje izvršili, zna se na kome je red. Do NAS nije nikad ni bilo.

Pivali smo 1968, na saveznoj radnoj akciji : Mi smo našoj općini, obećanje dali, da ćemo se vratiti, tri puta udarni... refren : Ide nastupa, ne boji se rada, bratstvo jedinstvo, najbolja brigada
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK