by 9a2jg » Tue Jan 25, 2022 12:02 pm
Nikidan san pročita da je umrla najpoznatija hrvatska zviždačica, Ankica Lepej. U kratkom tekstu sam pročitao da je nakon otkrivanja stanja računa u banci, Ankice Tuđman, ostala bez stana, posla i nitko je nije htio zaposliti. Sudbina onih koji se drznu svjedočiti za istinu. Ništa se do dana današnjega prominilo nije. Neki govore da je još i gore, da se uvodi verbalni delikt na mala vrata, kao jedna od glavnih poluga u socijalizmu, za spriječiti istinu, da izađe u narod.
Hoće li Rusija napasti Ukrajinu, ili ne, to je nama u Hrvatskoj najmanja briga. Kruv, koji san u rujnu plaća 10,50 kuna, od Nove godine košta 12 kuna. To je povećanje 20 % ! Mlijeko, koje sam plaća 5,29 kuna, sada košta 6,99 kuna. Da ne nabrajam, od prošlog ljeta, hrana je poskupila 20 do 40%, penzije ostale iste. 3650 kuna za 50 godina rada. I onda mi ministar VP soli pamet da se u Hrvatskoj dobro živi! Je on, njegova familija, i 200-injak sličnih, kojima su tekovine DR-a išle u favur.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja