Ne meže, to ide u paketu s domovnicom

!
Desetak puta sam na ovom forumu objašnjavao kako su nas okupili u velikoj dvorani na Gripama, u prosincu 1991. da nam podijele Spomenice Domovinskog rata. Ali, uvijek HDZ ima Kvaku 22, na balkanski način, uz taj komad karte si morao primiti i bijeli mobilizacijski poziv, i potpisati da si ga osobno primio, sve po PS-u iz bivše države.
Nismo to očekivali, pa se nismo ni dogovarali, ali do jedan dragovoljac je to s indignacijom odbio, na što sam izuzetno ponosan, i drago mi je da sam išao kroz rat s takvim ljudima.
Negdje tamo 1995.g. , kad sam nosio donaciju za 114. br. HV-e u vojarnu na Visokoj, zaustavi me v.d. zapovjednika brigade, neki satnik, i, nakon što je primio donaciju, odvede me na stranu i reče : Daj dođite vi, dragovoljci, preuzmite onu kartušinu, ima je puna jedna soba, samo mi smeta ! Pogledao sam ga, sve mu je bilo jasno, jer je upravo on bio taj koji nam je, 4 godine prije, htio uvaliti mob poziv, u paketu s Spomenicom. On je pokušao odraditi prljav posao političara, ne krivim ga ja, ali zato jer je bio poslušnik, dogurao je do v.d.
Zašto se to događalo ? Pa, neka zaboravni pogledaju film Patriot, s Melom Gibsonom, sve će im biti jasno. Dragovoljci, i uopće ljudi koji idu u rat srcem, domoljubljem i bez kalkulacija, nemaju cijenu, zato se u ratu svi otimaju za njih, a u miru svima smetaju, jer ih se ne može kupiti. Posebno smeta street basket-are i domoljube od 7 do 15 sati, jer ih samo postojanje takvih, i činjenica da su još živi, podsjeća tko je on, i di bi mu, u jednom normalnom društvu, bilo mjesto.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja