by 9a2jg » Thu Jan 21, 2021 3:14 pm
Sad je došlo u modu i u Saboru govoriti za govornicom, da ako nečeš da se nešto ostvari, osnuješ Povjerenstvo !
Tako je i u osnovanom povjerenstvu za kreiranje regula za 9A QSL saobraćaj i drug Rolando. U Hrvatskoj hara sinkopa, ta izgleda da su svi zaboravili kako se on junački javno, na skupštini u Kraljevici, sprdao sa mojom diskusijom na tu temu, i to, naravno, bez da je dobio riječ ! Sve je snimljeno, tonski i slikovno. Pa njega bezakonje prati od prvih početaka u RK Marjan, do današnjeg dana !
I onda, onaj koji ga je stavio u to povjerenstvo očito ne želi da se išta pametno, korisno, i probitačno dogodi ! Tajnica će mu u tom povjerenstvu biti od nemjerljive koristi svojim bogatim iskustvom.
Mjeseci teku, pomaka nema. Od tih likova ga nisam ni očekivao. Bitno je da ima para za vokce u Petrinju, a što nije bilo predviđeno u Financijskom planu, a za normalno pakiranje QSL-ki nema !
I jedno i drugo plaćamo MI, a odlučuje ON, i ONI, koji u trenutku te kvazi odluke nisu ni verificirani ! Ta on krši zakon od početka osamdesetih. Prvi put je najgore, poslije te "krene" !
Javio mi se kasno sinoć Mato 3SM, u vezi jedne QSL-ke koju sam poslao njemu u paketu na HRS. Paket poslat 1.12. , preuzet , milošću božjom, i marom nepoznatog amatera u Glavnoj sortirnici HP-e u Velikoj gorici , 29.12. , Mate dobio QSL-ku jučer 20. siječnja. Od Bola, do Zagreba 51 dan. Prije rata, sam dobijao direkte iz Kalifornije za 7 dana.
I onda meni zapne za oko članak da je Amazon sklopio ugovor sa HP-om, kad je vidio rečeni Distributivni centar HP-e u Velikoj gorici, u koji je potrošeno , navodno, preko 350 miljuna kuna !
Priča druga, poznaniku u metropoli paket putovao iz Slavonije u Zagreb 26 dana. Iznervirani pošiljatelj poslao drugi, šta će...
Priča treća, ja poslao neke amaterske stvari, prije 7 dana, iz Bola u Milnu (na Braču, da ne bi bilo zabune ! ), obično pismo, još nije došlo.
Kad se na ove priče iz života, gdje je isprepletena monopolistička HP-a, umiješa HRS, sa neradnicama, indolentnog i neodgovornog ponašanja, rezultat bude onakav kako sam opisao.
I, kao točka na i, dolazi njegovo veličanstvo, Povjerenstvo.
Da se ništa ne napravi.
Siguro, ka na banci.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja