QSL-završetak QSO-a

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: QSL-završetak QSO-a

Postby 9a2jg » Wed Dec 30, 2020 9:42 am

Krenuo sam u potragu za (za sada) bezimenim radioamaterom koji radi u sortirnici HP-e u Velikoj gorici, da mu zahvalim za pomoć, za dokrajčiti 28-dnevnu agoniju. Nemoguća misija.
Prvo , jer se na taj telefon (najčešće) nitko ne javlja. Drugo, i kad se javi, redovito, ama baš uvijek, se javi neka druga osoba. Treće, govore tako kao da jedva čeka da završi razgovor.

Eto, ja se opet zahvaljujem bezimenom radioamateru, ako on, ili netko tko ga poznaje, pročita ove retke, nek se javi, rad bi se spominjal s njime.
Lijepa riječ ništa ne košta, a gvozdena vrata otvara.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Jan 01, 2021 12:57 pm

Imao sam najbolju namjeru nekoga obradovati svojom QSL-kom, da dođe prije svetoga Nikole, i svete Luce, da ih prebira, u duge zimske dane... No, čovjek snuje, bog odlučuje.

Sad kad se Ivek uvati pisanja svojih zaostalih QSL-ki, i uzme LOG-ove od pokojnog Emira, ne mora bit na bandu do ljeta... ;)
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Jan 06, 2021 3:04 pm

Nova garnitura je upisala sebe kao izvršne faktore na HRS web naslovnicu. Od "starih" je osta samo Marinko ! Nek sačekaju idući misec, pa neka slave godišnjicu ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Jan 07, 2021 4:49 pm

Jučer je bilo 7 punih mjeseci od kada su pompozno obznanili da je , citiram, "IO donio odluku o štampanju QSL karata". Naravno da nije tiskano ništa, do sada. O toj njihovoj "pametnoj" ideji, sam pisao više puta, no, ima jedan zajednički nazivnik, obrazac ponašanja Stručne službe, i vodstva HRS-a. I u ovom slučaju, baš kao i u slučaju odabira softvera za glasanje, NAMJERNO nisu uzeti u obzir domaći, provjereni, ljudi, koji su se do sada u više navrata iskazali.
Zaključak izvedite sami, ja jesam.
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Jan 08, 2021 7:06 pm

U sklopu Hrvatskog radioamaterskog saveza djeluje QSL ured kojeg trenutno vodi Zlatko Matičić (9A2EU

Modificirali su tekst, makli Marinkovu sliku. Znaći šta ? Čitaju ovaj forum. Tako i treba, neće onaj, sterilni...
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Jan 09, 2021 4:23 pm

Kako mi javlja javka, opet idu paketi kurirskom službom, ovaj put preko Gorskog kotara. Oće Dimnjačar, oće...
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Jan 10, 2021 2:12 pm

Znači, za kupnju vokaca za Petrinju ima para, a za poslat 20-ak paketa outgoing QSL-ki po bijelome svijetu, nema ? A "samo" čekaju cca godinu dana, plus , minus misec-dva ! S time, što smo mi tu uslugu platili, i to unaprijed, a wannabe predsjednik je to obećao široke ruke, populistički potezi na Balkanu uvijek (u)pale. Boli ga njonjo, oli daje iz svog žepa...
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Jan 11, 2021 11:55 am

Jučer pođem na stranicu Amazona, piše da su sklopili dogovor sa Hrvatskom poštom za isporuku pošiljaka po Hrvatskoj, da su vidili Centar za distribuciju pošiljaka u Velikoj gorici, koji je koštao nekoliko stotina miljuna....
Sve to lijepo piše, no, na kraju dana ovisiš o tome da li češ tamo naći neku dobru dušu, koja će se osobno pobrinuti za distribuciju tvoje pošiljke, čije si slanje platio, koliko su tražili. Nećemo mi nikada izaći iz partizanštine i improvizacije.
I onda se na takve njihove egzibicije nadoda indolencija i nemar Stručne službe HRS-a. Rezultat je poznat, koštao me brdo živaca.
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Jan 14, 2021 2:32 pm

Dobra duša iz metropole mi je poslao fotke, pretpostavljam objavljene na Fejsu, na što liči QSL biro u novim uvjetima. Koliko se može vidjeti, izgleda uredno, i pročitao sam da su poslani zaostali paketi od Marinka. Ono što bi svakog normalnog čovjeka, muža i domaćina, trebalo zabrinjavati je činjenica da je Marinku navodno plaćano sve do kraja lipnja ? Zašto, i po kojem osnovu. Za distribuciju, koju je sada obavio Zlatko ?
Ima i vijesti koje mi nisu drage a čujem ih po opsegu. Kaže se : A, platit ću sada, pa će mi Zlatko slati ! Wrong ! Zlatko bi trebao slati onima koji su platili lanjsku godinu, jer je ona bazna, ona se pika.
Ako tako ne bude, opet ulijećemo u kaos i partizanštinu, i to baš od onih desno orijentiranih !!!

Drago mi je, ako je točno, da će se karte distribuirati hrvatskim građanima-hrvatskim poreznim obveznicima, i nikom više. Pa, gospodo i drugovi, ja to pišem već 11 godina, i nitko ni da trepne !

Upravo zbog negiranja tog ispravnog stava, mi smo bili došli, aktima nekoliko pojedinaca, u paradoksalnu situaciju da se (količinski) više hendlalo za strance i gastarbajtere diljem svijeta, nego za hrvatske porezne obveznike.
Nema više, rođo, daj, naši smo ! Jesmo naši, ali kako bi rekli naši stari : Nek nan se kese tuku !
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Jan 21, 2021 3:14 pm

Sad je došlo u modu i u Saboru govoriti za govornicom, da ako nečeš da se nešto ostvari, osnuješ Povjerenstvo !
Tako je i u osnovanom povjerenstvu za kreiranje regula za 9A QSL saobraćaj i drug Rolando. U Hrvatskoj hara sinkopa, ta izgleda da su svi zaboravili kako se on junački javno, na skupštini u Kraljevici, sprdao sa mojom diskusijom na tu temu, i to, naravno, bez da je dobio riječ ! Sve je snimljeno, tonski i slikovno. Pa njega bezakonje prati od prvih početaka u RK Marjan, do današnjeg dana !
I onda, onaj koji ga je stavio u to povjerenstvo očito ne želi da se išta pametno, korisno, i probitačno dogodi ! Tajnica će mu u tom povjerenstvu biti od nemjerljive koristi svojim bogatim iskustvom.

Mjeseci teku, pomaka nema. Od tih likova ga nisam ni očekivao. Bitno je da ima para za vokce u Petrinju, a što nije bilo predviđeno u Financijskom planu, a za normalno pakiranje QSL-ki nema !
I jedno i drugo plaćamo MI, a odlučuje ON, i ONI, koji u trenutku te kvazi odluke nisu ni verificirani ! Ta on krši zakon od početka osamdesetih. Prvi put je najgore, poslije te "krene" !

Javio mi se kasno sinoć Mato 3SM, u vezi jedne QSL-ke koju sam poslao njemu u paketu na HRS. Paket poslat 1.12. , preuzet , milošću božjom, i marom nepoznatog amatera u Glavnoj sortirnici HP-e u Velikoj gorici , 29.12. , Mate dobio QSL-ku jučer 20. siječnja. Od Bola, do Zagreba 51 dan. Prije rata, sam dobijao direkte iz Kalifornije za 7 dana.

I onda meni zapne za oko članak da je Amazon sklopio ugovor sa HP-om, kad je vidio rečeni Distributivni centar HP-e u Velikoj gorici, u koji je potrošeno , navodno, preko 350 miljuna kuna !

Priča druga, poznaniku u metropoli paket putovao iz Slavonije u Zagreb 26 dana. Iznervirani pošiljatelj poslao drugi, šta će...

Priča treća, ja poslao neke amaterske stvari, prije 7 dana, iz Bola u Milnu (na Braču, da ne bi bilo zabune ! ), obično pismo, još nije došlo.

Kad se na ove priče iz života, gdje je isprepletena monopolistička HP-a, umiješa HRS, sa neradnicama, indolentnog i neodgovornog ponašanja, rezultat bude onakav kako sam opisao.

I, kao točka na i, dolazi njegovo veličanstvo, Povjerenstvo.
Da se ništa ne napravi.
Siguro, ka na banci.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK