Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Postby 9a2jg » Thu Nov 19, 2020 2:04 pm

Sa njima ne, ali s normalnim ljudima da. Čitaj moj prethodni post. Sve ide prema (prepoznatljivom) kraju.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Nov 19, 2020 2:18 pm

U ovoj kaljuži teško.
9a6r

Postby 9a2jg » Fri Nov 20, 2020 7:22 am

Misli svako , da je nama lako... A nije.
Bili smo svjesni da hidra neće tek tako prepustiti vlast. Pilat je popustio pred argumentima Gradskog ureda, i konačno je ispred skupština, dodao riječ IZBORNA, na što sam ja stalno upozoravao ! Znači, cijeli ovaj cirkus, koji se odigrao do sada, je bio nepotreban ! Sati i sati rada, izgubljeni pusti dani, ljudi su se pjenili, sve zaludu. Jer je Pilat bio june. A kad june zajuni, nema te razumne osobe koja će ga urazumiti.

Sada nam sprema novog trojanskog konja. Skupština bez izmjena Statuta. Ako se to dogodi, sva ova naša borba je uzaludna.
Nakon izbora novog predsjednika, i organa upravljanja, na konstituirajućoj sjednici treba biti prva točka dnevnog reda "izmjene i dopune statuta HRS-a !

Zašto ? I slijepac vidi da je Bastilja u one dvije uhljebnice sa VSS, ne u Pilatu ! Pilat bi se morao maknuti, na ovaj, ili onaj, način, zbog velike količine masla na glavi, no one su problem. Nerad, nekvalificiranost, nestručnost, odbijanje radnih zadataka, njihovo bivstvovanje sam odavno nazvao svojim pravim imenom :
One su same sebi svrha !
Kao takve, protive se svakoj izmjeni, jer imaju nevjerojatne privilegije, visoke plaće, odgovornost nikakvu, a efekt njihovog "rada" mizeran.
Pisao sam nekoliko puta primjer mog kluba. Platili smo ovogodišnju članarinu 16. ožujka , dan danas nemamo valjan i ispravan račun. Pokušavala ga je poslati tri puta, svaki put s neispravnim podacima na njemu. A tako je bilo i protekle tri godine ! Upozoravali smo ih pismeno, uhljebi ne haju za to.
Ove godine, prilikom produžavanja dozvole za rad, trpili smo njihove besramne ucjene članarinom, protestirali smo, pisali HAKOM-u, nitko ni da trzne.
Očito je da su se krakovi hobotnice toliko razgranali i umrežili da zagušuju svaki trag i vapaj nesretnih korisnika koji su, igrom okolnosti, upali u njihove ruke.
Pitao sam ih, pismeno i službeno, gdje to piše da se članarina ne može uplatiti do zadnjeg radnog dana u kalendarskoj godini, nisu mi odgovorili. Nisu mi ni mogli odgovoriti, jer to ne piše nigdje, a time su nas ucjenjivali !
Mogu ovako do Sudnjeg dana, ali neću; ljudima koji nisu oštećeni, ovo je dosadno, jer nisu ništa osjetili na SVOJOJ koži !

Da skratim, prva je zaposlena s obrazloženjem da je "marketinški stručnjak", druga da će raditi na "izvlačenju sredstava iz EU fondova" !
Naravno da su to bile obične floskule i laži. Nismo se uvjerili u marketinške poteze prve, ni europske zahvate druge.
Ja, koji sam završio sve potrebne kvalifikacije za rad sa EU, još 1999. , ZNAM da EU to ne financira, u nijednoj zemlji članici. Znači, obje su bile proizvod laži, od početka, i obrazloženja koja su išla uz "razloge" angažmana.

IO mora pogledati sebe u lice, i javno izreći da su debelo pogriješili, mijenjajući opis radnog mjesta službenice sa SSS na VSS. Ne samo što nije postojao razlog za zaposlenje, kao takvo, mijenjajući opis radnog mjesta, besramno su pogodovali njoj i par ljudi koji su je nepotistički dovukli.

Sada, u međuprostoru dvije skupštine, je vrijeme da se isprave greške, ispravi Statut, vrati stari opis radnih mjesta, i objavi r<javni natječaj za oba mjesta.
Da je Boga i razuma, ne bi prošle, ni u Zimbabvi !

Ali, članstvo, koje se kune u demokraciju i vladavinu prava, je duboko licemjerno, verbalno bi svi htjeli boljitak jedine nam krovne organizacije, ali, čim se spomenu neophodni rezovi, ustuknu sa standardnim balkanskim nemuštim objašnjenjima.
Sve dokle mlađi, vižljasti i mudriji ljudi ne krenu u postupke rezanja bolesnog tkiva, nećemo na zelenu granu, i gušiti ćemo se u moru korupcije, nepotizma, hobotnice, koje spriječavaju normalne odnose u Savezu, i prema članicama.

Perfidno je i ovo zadnje Pilatovo propitkivanje za status zastupnika u skupštini, ta slali smo nove vjerodajnice prije manje od mjesec dana !
Jednom lopov, vazda lopov !

P.S. Sinoć kasno, jedan mi kolega reče kako je znakovito da se sve pripremne radnje moraju završiti do 27. o.m. Odgovorih mu : Pa vazda je za 29-i bio bratoubilački rat, oću reć svinjokolja, od socijalizma, do današnjih dana... ;)
Last edited by 9a2jg on Sun Nov 22, 2020 7:13 pm, edited 1 time in total.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Nov 20, 2020 11:20 am

Pozdrav !
Vjerojatno ste svi dobili "pamflet" od bivseg predsjenika?
Na njegov dopis se ne moze odgovoriti svima Vama nego samo njemu pa vam zato pisem ovdje i ovako?
Dakle nakon toga dopisa nije mi jasno tko tu koga vuce za nos?
Prije nije mogla "izborna elektronska Skupstina", a sada na jednom moze?
Po mojemu to je vjerojatno nemoguce jer prije moramo donijeti uvjete pod kojima ce se to odrzati ( promijeniti Poslovnik o radu Skupstine)?
Inace, sam Poslovnik ima i jednu vecu gresku:
U čl. 31 Statuta piše:
U slučaju nedostatka kvoruma (natpolovične većine članova ili izabranih zastupnika), daljnji tijek sjednice Skupštine odgađa se za trideset (30) minuta. Odgođena sjednica može nastaviti s radom ako je prisutna najmanje jedna trećina (1/3) članova Skupštine. Odluke se donose većinom glasova nazočnih članova Skupštine.
A u čl. 22 Poslovnika piše:
Ako je trideset minuta nakon zakazanog početka Skupštine prisutno manje od polovine izabranih zastupnika s pravom glasa, Skupština nastavlja rad i odlučuje pravovaljano ukoliko se utvrdi da je prisutna najmanje jedna četvrtina (1/4) plus jedan (1) zastupnik Saveza. U ovom slučaju Skupština ne može odlučivati o statusnim pitanjima (prestanak rada, stečaj, likvidacija, udruživanje itd.).
Mislim i da su rokovi koji su navedeni jako tesko ostvarivi? Sve ja nabijeno u par dana i poznavajuci nasu brzinu, bojim se, da ce sve krenuti naopako?
Nigdje ne pise kako ce se (tehnicki) odraditi Skupstina i glasovanje?
Kada i budu odredjeni kriteriji vjerojatno svi zastupnici nece moci to odraditi?
Obavezno treba odrediti tko prisustvuje Skupstini, a koga to ne zanima?
Ne moze biti da svi koji su dobili MAIL automatski i prisustvuju Skupstini?
Pitanje kvoruma se lako moze odrediti time da svi koji glasaju su prisutni ili da prije pocetka rada svaki ucesnik (zastupnik) posalje MAIL da prisustvuje Skupstini?
Ne treba raditi na brzinu i ?
Ako nas netko prijavi nadleznom tijelu Skupstina ce sigurno biti ponistena pa ce trebati sve raditi ponovno?
Ne znam kakvo je Vase misljenje ali bilo bi lijepo da ovu trakavicu privedemo kraju na pravi i ispravan nacin?
Tjedan-dva nece nista promijeniti u nasim radioamaterskim zivotima..?
73
Mark, 9A8A

Nema te tragedije, a da je jednočinka ! Ovaj put se za to postarao Mark. Sve Ok, ali ipak ja imam muštuluk, prvi sam u 9A javno upitao : Kako to prije dvadesetak dana nije mogla biti izborna skupština, a sada može ?

Odgovor je samo jedan, jasan i nedvosmislen, Pilat je muljao, i bestidno lagao hrvatskoj RA javnosti !
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Nov 20, 2020 12:05 pm

Mark,
nije tajna da su Statut HRS i Poslovnik rada Skupštine HRS-a u nesuglasju. Čudi me da nakon 20 godina u IO tek sad to primjećuješ?
Skupština je ta koja tumači Statut koji je najmjerodavniji dokument saveza. Ukoliko ne prođe ova izborna Skupština zbog nedostatka kvoruma ili previše suzdržanih i to je način izražavanje mišljenja Skupštine.
Ukratko, ove godine nije održana redovna ni izborna Skupština. Bliži se kraj godine, treba potpisati ugovor sa HZTK a nemamo osobu/osobe ovlaštene za zastupanje i to treba riješiti što prije.
Ujedno koristim priliku da razjasnim neke stvari: HRS nije prestao postojati. Svi akti HRS-a vrijede i dalje. Tek kad bi proteklo dvije godine od posljednje skupštine nadležno bi tijelo moglo pokrenuti postupak gašenja.
73, Rolando 9A3MR

Nismo se ni okrenuli, a tragedija je dobila i treći čin. Tek sad je dostojna jednog Sofokla, ili Euripida.

Ne slažem se s drugom Laureatom. Počeja je sa Pukijevom retorikom ! Treba brzo, zbog ovoga, treba zbog onoga ! Laž ! Nama ne treba brzina, nama treba kvalitativan iskorak. Tko forsira brzinu ? Dvije interesne skupine ! Jedna, koju čine dvije uhljebnice, i druga oko tzv. nezakonitog odbora za YOTA 2021. Kako i zašto, objasnio sam potanko razloge obje skupine, desetke puta.

Ajmo govoriti narodski, šta se događa članu ako dotacije od HZTK kasne ? Ništa, jer i tako običan član od svega toga nema ništa.
Oni koji se grebu o proračun, i oni koji su donijeli nezakonitu odluku na IO-u o organizaciji YOTA 2021, oni strahuju, jer su u organizaciji tog programa vidili sebe, i ćar za svoj klub. Savez, i regularni članovi u tome ne vide ništa korisno.

Izbornu skupštinu treba DOBRO pripremiti, izmijeniti poslovnik skupštine, izmijeniti u nekim točkama i Statut, riješiti se uhljeba i nametnika, svih vrsta, i krenuti naprijed s imenima koji su ostali neokaljani, i bez prstiju u pekmezu.
One prve, znamo poimenice.
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Nov 20, 2020 12:51 pm

Sad se Mark posipa pepelon. Ovo triba imat dobar štumak za svarit, i možđane za razumit. Četvrti čin, oće li ko ostat od publike?
9a2jg

Postby 9a6r » Fri Nov 20, 2020 1:33 pm

Dvije "struje" se kao kobajagi "kolju".Dajte,najte! Ovo je isto ka i HDZ-SDP .Predstava za neuko pučanstvo.Sve to triba lustrirat.Niko ko je dosada obnaša bilo kakvu dužnost u Savezu ne pripustit u novo!Tek onda možemo pričat o nekom napretku.I to možda.Ako bude sredstava,jer idu puno gruba vriemena.
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Nov 22, 2020 5:53 pm

Četiri godine Koki piše o fantom klubovima, klubovima sa 0 članova, ili onih za prste jedne ruke, o onima koji ne plaćaju članarinu, o onima koji članarinu za (fiktivne) članove plaćaju od društvenog novce, ili od mecena, u kešu, o klubovima koji nisu uredno zakonski registrirani, o klubovima koji su registrirani, ali ne ispunjavaju zakonske obveze.
I zaludu 4 godine ja pišem, Pilat i njegova bratija ni da trznu. I onda Željko Belaj napiše post, odma napisaše da će Stručna služba provjeriti registracije klubova !
Alo Bing, ovdje brat ! Opet nas držite za budale, a...? Glumite transparentnost i poštivanje zakona, baš kao da se Pilat i hajdučka družina hoće opet kandidirati ?
Ne ide brajo. Jer, registracija, a to je razvidno iz prvog pasusa ovog posta, je samo jedan segment, u lepezi opisanih problema.
Da su oni tako veliki štovatelji zakona, ta to bi učinili prije 5, ili 4 godine !

Sve ove 4 godine, a i bazne 2015.g. , ja zazivam javnu objavu plaćenih članarina, s oznakom pripadnosti matičnom klubu ! Zašto?
Pa jednostavno zato jer je namjerni nered i izazvan od gospodara i kreatora "kreativnog kaosa", a kako bi se dobio potreban broj zastupničkih ruku, naravno, za trenutno vladajuće.
Dobili smo tablicu (sa Excelom iz 97') gdje se vidi broj plaćenih članarina po klubu, bez da je ijedan nezavisan organ ili nesvrstani pojedinac, imao prigodu to provjeriti, i dokazati da je sve točno, pravilno, i po zakonu, ili, možda i nije !
U zadnjih 5 godina sam dosta pisao o listama članova klubova, koje su bile na klubskim javnim stranicama. Kad sam razotkrio nekoliko velikih , uzdaničkih i državotvornih, klubova, gle čuda, te liste više nisu dostupne na klupskim javnim web stranicama.
Osim toga, za baznu godinu 2019., osjetno se smanjio broj članova, koje nam Savez prikazuje. DPZ više ne daje za osobne članarine ? Makli drugovi strance sa klupskog spiska ?

Da ta vrhuška, koja grozničavo želi zadržati vlast, ZAISTA želi uvesti reda i zakonitosti u narečene spiskove, bilo je dana od Belajeva posta. Očito je to samo show, i manevar, jer, imali su 5 godina na raspolaganju...

Ove stvari koje sam naveo kao bitne, moraju doći, i moraju se riješiti, znaju to oni, i svako odlaganje tog rješenja samo će uzrokovati teži i bolniji pad.
Naročito tamo gdje ih je na spisku 36, a ima jedan.
Jel' tako gosn' Vida ? Opet ja vidim sve crno, a... ?
Ima još, ne berite brige...
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Nov 23, 2020 1:21 pm

Čini mi se da ćemo borbene zrakoplove kupit od naših starih prijatelja Francuza.Komada 12(dvanaest). Imam takav feeling. ;)
Napoleon je najviše cijenio hrvatske ratnike.
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Nov 23, 2020 7:22 pm

Zove me popodne čovjek iz Zagreba, veli mi da ja dezinformiram narod ! Kako, pitam ja. Lijepo, nema ni približno 890 članova u HRS-u, odgovara on. Ali ja sam to izračunao na bazi uplaćenih iznosa članarina , klubova i pojedinaca, ja sam uporan. Frajeru, veli on, matematika ne laže, ali dajmo rabiti hrvatski materinji jezik kak spada, toliko je UPLAĆENO, a članova je dosta manje.

Stavija san prst na čelo, da mi ja za mislit...
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK