by 9a2jg » Sat Oct 10, 2020 2:09 pm
Uz sve simpatije za ovršene, i suosjećanje s ovršenim, i onima koji će to tek biti, skrenuo bi ti pažnju na jedan "mali" detalj. Kad se, prije par godina zakotrljala ta priča, pametni mladi ljudi, informatički obrazovani, su izvadili podatke da je uzrok ovrha u čak 25 do 30 % dugovi prema teleoperaterima ! Skužaj me, ma dozvolit sam sebi ovrhu, zbog mobitela i računa na njemu, meni se pari malo bedasto ? I sad bi ja takve triba žalit ?
Što se tiče mogućeg novog lockdown-a, sklon sam povjerovati mnogim akademicima i znalcima širom svijeta, da netko ubrzava prirodnu selekciju, pa ko osta, osta. U jednoj Italiji, gdje sebe drže narod "višeg ranga" od Slavena, mnogi su stari umrli ove zime od nebrige, neliječenja, nepravovremenog liječenja, i nedovoljnog liječenja, čuo od očevica, iz prve ruke. Hrvatskim jezikom, pustili su ih da umru. Možda ne namjerno, nitko to ne radi očito, ali skup faktora nebrige se udruži u moćno oruđe protiv starijih osoba. Što mi je poznato, kod nas (još) toga nema, a nema jer smo još uvijek humaniji od njih, i bolji nam je sustav zdravstva od njihovog. Dokle, ostaje za vidjeti...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja