Svi ti zli jezici provjere di su bili moja dva sad pok. nonota a i ja u DR-u.Jedan je upoznao veći dio Jugoslavije uzduž i poprijeko,tako da san iz prve ruke čuja puno stvari.Pa ćemo vidit koje "fašist"

Ja ne pišam na ničije spomenike a kamoli grobove.I jako dobro kužim što je rat,ne samo ova naša zadnja dva.Malo ko zna da je moj fokus amaterskog bavljenja poviješću upravo na raznim ratovima.Mnogim.Uzroci,tijek,bitke,interesi,posljedice i sve drugo vezano za njih.A kao najvažnije što je prethodilo istim,zašto su narode natirali na njih.Izvrnuta,izopačena,pokvarena je bilo čija tvrdnja da je svatko ko nije antifašit po defaultu fašist !
Što je sa onima kojima nije stalo ni do jednih? Mogu li oni biti izuzeti svega i voditi svoj život kako ga urede? Na Balkano očito ne.
Pa tako čitam izjavu Rade Šerbeđije da je mora uteć u Beograd jer su Hrvati napali njegovu Jugoslaviju?
Pravoslavac,rođen u Hrvatskoj kojemu je ona dala SVE.Igrao je u svim mogućim fimovima i serijama koje su snimane u SRH i uglavnom su mu davali glavne uloge jer na sporedne nije pristajao!! Znači to se zove ugroženim Srbinom? Da je ostao u Zagrebu,ništa mu se karijera nebi promijenila.Nakon povratka iz SAD-a on i supruga dobili ni manje ni više već Brijune da tamo o našem trošku osnuju svoje privatno kazalište! I opet mu Hrvatska ne valja.Uvik mu nešto fali.Taj čovjek je vrlo dobar glumac i tu nema zbora.I čak me ne smeta ako se preplašio pa pobjegao nakon prve puške 91.Jer ga je kćerka Lucija pokušala uvjeriti da mu se ništa loše neće dogoditi ako ostane U Hrvatskoj.Ali me jako nervira kad sam na svoje oči,uši, gledao i slušao njegove izjave koje nemaju veze sa zdravim mozgom.Jer čovjeku koji je rođen u Hrvatskoj bez obzira na nacionalnost,vjeru,političku orijentaciju sve mora biti dostupno.Kako njemu tako i svima nama.Ali,nitko ne može biti jednakiji od drugih!Nije bilo rezona za bijeg jer mu je to ponavljam, rođena kćer govorila.Također glumica.Mogu se na ytube pronaći sve njegove izjave glede rata u Hrvatskoj a i BiH.Pa kaže:"Kreteni su rasturili tako lijepu državu".Ne spominje "događanje naroda" na Gazimestanu još 1989!!! A tamo Hrvata i Šiptara nije bilo.Garantujem.Smetnuo je s uma da je njemu sigurno bila lijepa(u to nema dvojbe) a nekima tamnica! Medalja gosp.Šerbeđija ima dvije strane.Tako sam jednom mom prijatelju Englezu pokušao objasniti koliko je lakše biti Englez negoli Hrvat ili Jemenac! Analogno tome,puno je bolje u Jugi bilo biti Srbinom nego li Hrvatom ili Šiptarom.Poglavito ako je bio "na liniji" Partije.Kao očevi naših danas čelnih ljudi RH.KPJ,SKH je zaminila HDZ-a i SDP(sa satelitima).Bez njihovih članskih iskaznica moš se slikat.Ako me netko argumentirano uvjeri u suprotno dam mu šta oće.LP
P.S. Kad bude vidi za taj fažol u Škripu.Odavno u živo nisan vidija zvizdu petokraku.