Politika na Balkanu

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Politika na Balkanu

Postby 9a2jg » Thu Jul 09, 2020 8:12 am

https://slobodnadalmacija.hr/split/krst ... ca-1031219

Opet malo o politici. Od objave rezultata izbora, stalno se vrte dvije mantre, kako će to Plenković bit mandatar, a Beroš dobija više glasova od njega, i, kako to Opara ide u Sabor, a za njega ni svojta nije glasala, koliko je malo dobija ?

I najveći slipac je vidija da je, od početka corona krize, Beroš Plenkovićev jocker, da ljudi, u strahu od nepoznatog, daju glas onome (onima) koji ih je "spasija" ! Zadatak izvršen, sad bi taj isti Vili, koji ne shvaća da je potrošna roba, i da je "potrošen", tija bit neki faktor na državnoj razini, a Plenković bi ga tija maknit sa scene, jer ljudima bode oči rezultat ! Ne moreš ti imat više glasova od gazde, pa šta košta da košta ! Dobro upućeni kažu da ako Vili fasuje i misto ministra zdravstva, da se more tuć nogon u guzicu !

Opara se vraća u Sabor, HDZ zna da nema šanse na lokalnim izborima za 10 miseci, i već, u tajnosti, sprema novo lice, s kojim će ići u utrku. Dobro piše u članku, mislili smo da nema goreg od jednog poteštata, do drugog, a vidimo da uvik od gorega ima gori !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Jul 10, 2020 8:49 am

Država se tila pokazat, prema privatnim iznajmljivačima, a nije im olakšala ništa ! Porez plati, boravišnu taksu plati, TV pretplatu ( harač), komunalnu naknadu plati, a nijedan gost još nije uliza, danas je 10. srpnja ! Počeja je pokojni Račan, prije 20 godina, a ovi će završit posal, satrat maloga čovika, malog iznajmljivača, jer smeta velikima. Tukci, s privatnih učilišta, ne razumu da ovi gosti, koji dolaze u privatnog iznajmljivača, nisu konkurencija onima hotelskim, i obrnuto ! Ali za to skužit, moraš imat nešto u glavu.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Jul 12, 2020 2:05 pm

https://www.index.hr/vijesti/clanak/ber ... 97553.aspx

Je ovi Vili šaljčina, oli smo mi preživili ? Mi vegetiramo...
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Jul 12, 2020 10:47 pm

Čim je sa Hvara sve ti je jasno. :lol:
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Jul 13, 2020 8:25 am

Hajduk je tuka Dinamo, deboto pa euforija. Koliko malo ljudima triba, za pinku sriće ! Omar se zaborave krediti, šta Grad vraća, Omladinska škola, repovi od Ultre, udruga NH i sve oko nje.

Mislija san se su čime ću usporediti trenutnu situaciju, i pala mi je na pamet najbolja usporedba. Kad se već zakuhao Domovinski rat, jedan je od generala JNA izjavio, na kafe pauzi, zasjedanja Generalštaba : Ma šta je nama ovo trebalo, trebali smo dozvoliti Hrvatima da pjevaju Vilu Velebita, i da se na čelo svadbene povorke vije hrvatska zastava, i, svi zadovoljni !!!

Upravo to je funkcija nogometa, da , makar trenutno, odagna sve hude misli malih ljudi, svakodnevne, i dugoročne brige, i da, bar danas, prijatelji uz žmul zapivaju, od Kada umren umotan u bilo, i završe s Hajduk i Dinamo, dva su kluba bratska, kako smo pivali i pri rata...
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Jul 13, 2020 9:32 am

NAMIŠTENA UTAKMICA.I NEBO TO ZNA.
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Jul 13, 2020 9:43 am

Pa dokazano je da je , MOJ, ne NAŠ, Hajduk , jedini klub na kugli zemaljskoj, u povijesti, koji je plaća suce da sude pošteno !
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Jul 13, 2020 1:05 pm

Ovo je moj sin sinoć viknija nakon 3 gola ! Pita san ga zašto viče,on govori:" Ma kupljena utakmica ! " Nije mi zna reć koliko je koštala. Svaka čast.Ne Hajduku, već vama dvojici.Ali sve je to jako otužno. :( Zadnji put san bija na Poljudu kad smo proslavili zadnju titulu Prvaka! Bija san još puta ali poslom,na osiguranju. Šta reć? Tuga :oops: Još jedna izgubljena godina. :(

P.S.Škuri je pobijedija,Bottas drugi a ona dva u crvenim bolidima se sudarili i sami sebe izbacili iz utrke :!: :!: :!: Katastrofa. :? Di ide taj propeti konj?
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Jul 14, 2020 9:00 am

Danas, 14. srpnja se slavi najveći francuski nacionalni praznik, pad Bastilje, simbola ropstva i nepravde francuskog naroda.

Mislim se, pandan tom datumu bi kod nas trebao biti revolt ispred Banovine, samo, očito nema političke volje da se taj događaj ispravno valorizira i slavi. Zadnjih godina vidim, otužno, 5 - 6 ih dođe, pola po službenoj dužnosti, druga polovica ispred raznih udruga, ne mogu sa manjim, izdašne se dotacije moraju nekako "opravdati".
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Jul 15, 2020 7:29 am

Ova odluka Senata sveučilišta me podsjeća na neke odluke skupštine HRS-a. Legalna, a duboko amoralna. Udar na slobodomisleće...
https://www.index.hr/vijesti/clanak/sti ... 98204.aspx
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK