Dosta je ovih sumornih corona-tema, okrenimo se nečem vedrijem, gdje imamo 4 miljuna "eksperata". Naravno, to je turizam.
Od 1967., kad sam zakoračio u turizam, tvrdim, bez ostatka, da su nam Slovenci najbolji gosti. Mi znamo kakvi su, pogotovo Slovenke (

), oni odlično poznaju nas, ispunjeni su svi uvjeti za odličan odnos turist - gost.
Od svih zemalja bivše nam države, oni su jedini zadržali dva dana praznika za Dan Osvobodilne fronte, i za Prvi maja. Tako su, godinama, radili 26. travnja, i, nakon posla, na hrvatsko more, vraćali bi se 3. svibnja ujutro, ravno na posao. To je funkcioniralo desetljećima. Mali godišnji odmor.
I , ove godine, šta je za Amerikance Superbowl, to se njima bilo posložilo, jedanput u nekoliko desetljeća. Danas, 24.4., zadnji radni dan, u ponedjeljak i utorak blagdani (OF), srijeda i četvrtak su se uzeli od GO, petak i subota blagdani, nedjelja je božji i neradni dan.
Ali, to nije sve ! Iznimno, ove godine, poslije svega nabrojanog, u ponedjeljak je datum 4. svibnja, dan kada je u Ljubljani, prije 40 godina umro Josip Broz. Pa neće ga , valjda, oplakivat na radnom mjestu ? Znači, suma sumarum, prvi, "pravi" radni dan je trebao biti 5. svibnja ! Ponovimo gradivo, jer to se dogodi jednom, ili dvaput, u radnom vijeku, mini GO, od danas popodne, do 5.5. ujutro.
Brat bratu, deset dana. I sve usro virus. Stvarno mi ih je žao, jer su, uz Čehe i Slovake, naši najvjerniji gosti.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja