Politika na Balkanu

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Politika na Balkanu

Postby 9a4db » Mon Apr 06, 2020 2:11 pm

Bio je prije njega jedan povratnik sa rada u Austriji u Vrboskoj... dva dana nakon povratka
je bio u samoizolaciji a potom prevezen u Split, mislim da je još na Križinama.

A moga bi bit još koji skoro, izgleda:
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatsk ... /10174513/
9a4db
Site Admin

Postby 9a2jg » Tue Apr 07, 2020 8:59 am

U pravu si, u jučerašnjem izviješću stožera SDŽ stoji da je jedan slučaj bio u Vrboskoj, a da ovaj na Šolti nije obolio na tom otoku, ali ima tamo prijavljen boravak.

To nije problem Šolte, nego svih dalmatinskih otoka. Tisuće i tisuće kuća za odmor , vlasništvo osoba koje žive negdje po Europi, ali, postoji "osigurač", uvijek je jedan član obitelji tu prijavljen ! Kako poradi činjenice da mu se konta kao objekt za stanovanje, tako do niza drugih pogodnosti, koje važe samo za otočane.

Uvijek uzmem eklatantan primjer mog susjeda, musliman od Bihaća, cijeli život je radio u Njemačkoj, gdje je i sada, uredno ovdje prijavljen od 1975.g. , u biračkom spisku, maltene pa domorodac, od stoljeća sedmog... Dođe dva do tri puta godišnje po desetak dana, nešto ka i neputa od forskog gradonačelnika... ;)
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Apr 08, 2020 12:46 pm

https://www.index.hr/vijesti/clanak/sto ... 73167.aspx

Što čini napore svih ostalih u Hrvatskoj bezvrijedno...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Apr 09, 2020 7:19 am

9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Apr 10, 2020 10:48 am

https://slobodnadalmacija.hr/split/djel ... re-1015325

Zaklela se Zemlja Raju, da se sve tajne (do)znaju !
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Apr 11, 2020 9:43 am

https://slobodnadalmacija.hr/split/otkr ... er-1015543

I tako, malo, pomalo, zaokruži se priča, istinitim svjedočenjima, potpisanim imenima i prezimenima, bez stranačkih parola.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Apr 12, 2020 5:09 pm

Na današnji dan se mnogi utrkuju tko će izjaviti nešto "pametnije", ili šta se duže pamti. Meni je zapala za uho jedna sitna vijest, koju sam najranije čuo na Radio Splitu. Rekoše da je Torcida Makarska organizirala sakupljanje novčane pomoći koju će poslati vukovarskoj udruzi koja skrbi o (jedinoj) socijalnoj samoposluzi u gradu. Usput kazaše da se ista brine o više od 600 STALNIH korisnika (obitelji) te vrste socijalne pomoći ! Ganulo me, i ponosan sam na ljude koji vode tu akciju.

Prikoviše sam puta pisao o baš toj samoposluzi u Vukovaru, njenim potrebama, i vječno praznim policama. Pisao sam i o kninskoj, karlovačkoj, i još pokojoj, ali politika drumom, potrebe šumom.
Problem gladne školske djece u Belom manastiru je "riješen", jer škole ne rade ! Crni humor...

Paralela je slanje miljuna kuna u mostarsku bolnicu, i u isto doba sakupljati novac za Petrovu ! Još kao dijete sam šetao ispred te bolnice, i govorili su mi kako je stara i derutna, što reći sada, 65 godina poslije ? I sada, kad bi javno rekao riječ protiv trpanja ijedne kune u tu i takvu bolnicu, sručila bi se na mene bujica pravovjernih, koji "skrbe", a ja eto takav ?
Pola zgrada na Šalati je staro, pohabano i neuvjetno, Fran Mihaljević, Srebrnjak, Sveti duh, sve je to knjigovodstvena vrijednost nula ! Uporabna postoji, ali samo do prve nevolje.
Svi znaju stanje, i o čemu se radi, svima je po ustima (buduća) Sveučilišna bolnica, a u naravi svako rađe drži vlast u svom malom feudu.
Usporedio bih to s starim autom koje čeka nastupajući tehnički pregled ; ne znaš što bi vlasnika obradovalo, dal' da prođe, ili ne ? Jer, ima jedna bodulska poslovica : Staro krpi, konce trati...
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Apr 13, 2020 5:52 pm

Reka san da neću pod ovin topikon, ali vrag ne da mira...

Sve vikendaške kuće pune, puno nepoznatih ljudi, djece, pasa, i druge živine...
Ali, to nije sve. Vozim se do granica Općine, dokle smijem, vidim Filipinke i Filipince, rade u plantažnom vinogradu Blue Sun-a.
Prvo je doveja Indijce, i stavija po jednoga u svako misto u Hrvatskoj, di ima otele, kao jasnu upozorbu domaćem življu da ne talasa, jer da će ih zaminit takvima, koji ne pitaju ni satnicu, ni za što rade, ne poznaju institut sindikata, jedu jedanput na dan, i ne bave se politikom.
Sada , Pilipinci... Još san bija u Tehničku školu Nikola Tesla u Splitu, kad mi je jedan stariji kolega, prvi časnik palube, reka :
Koki, ovi će nan doć glave u pomorstvu, jer neljudski obaraju cijene rada, a znanje im je vrlo upitno, pače manjkavo !
Sada, 55 godina poslije, svjedočimo istinitosti tih tvrdnji, i proročanskih riječi Miljenka Smoje, koji je sve to predvidija.

Maloprije mi je bija čovik u vižite, ćer mu je otišla u Irsku, trbuhom za kruhom, veli, ćer nema šanse doć, ali se zato s istoka more ulist u Lijepu našu, kako očeš. Naivno san ga upita: Jel' s blagoslovom Hrvatske unije poslodavaca ? Posla me je u kurac.
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Apr 14, 2020 12:58 pm

https://www.index.hr/vijesti/clanak/umr ... x_tid=7224

Davali su nam na kapaljku, broj zaraženih, da bi , na kraju, bilo objelodanjeno da su svi štićenici iz narečenog Doma. Sada, dan za danom, saznajemo za smrti iz tog istog Doma.
Slušam župana SDŽ, ne mogu ga slušat, jer ono što treba reći, ne govori, nego sve ka mačak oko vruće kaše... Jebena je ta, stranačka, stega...
Najmiliji i rodbina umrlih će sigurno pitati neka pitanja, na koja se neće više moći odgovarati uopćenim odgovorima...
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Apr 15, 2020 7:26 am

Nije narod glup, i razlikuje naručeni intervju, od slobodno pišućega...

Tako je i premijer, jučer, skočio na samo spominjanje uhljeba, kaže da on ne poznaje i ne priznaje taj pojam. Zato mi, obični mali ljudi, znamo i poznamo.
To mu je biračka baza, razumijemo zašto on tako govori. Ta 28 godina ih stvaraju, postavljaju, a mi ih trpimo. Žetončići...

Skočio je i predsjednik Sabora. Kaže da će se u petak retroaktivno donijeti zakon, pa će onda sve odluke Stožera biti legalne !!! Šta ne pita svog šefa, premijera, on je završio pravni fakultet, da mu objasni da to tako ne ide, osim, možda , na Balkanu ?

Mi, obični građani, jasnije vidimo od njega, trebalo je proglasiti, na nivou države izvanredno stanje, onda bi sve bilo legalno. I, kad gledaš, na papiru, sve je to bilo lako izvedivo, osim jedne "cake". Onda bi glavnozapovijedajući bio predsjednik države, a to oni nisu mogli i htjeli dopustiti. Ta premijer je na dan inauguracije predsjednika rekao da će to biti "tvrda kohabitacija", sad nam je zorno prikazao jedan segment iste.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK