QSL-završetak QSO-a

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: QSL-završetak QSO-a

Postby 9a2jg » Thu Feb 27, 2020 7:29 am

Jučer je bila Čista srijeda, ili Pepelnica, prvi dan korizme. Svećenik pepelom pravi znak križa na čelu vjernika, i govori : Sjeti se da si prah, i u prah češ se pretvoriti.

Čitam, u gluho doba noći, šta profesor piše :
Dobili smo dvije nove QSL-managerice...

Za neuke, ili, morti, neinformirane, odavno nam je javio pouzdanik OZNA-e za metropolu da je QSL manager ražalovan.
To NIJE vijest ! Vijest je da je pojeo vuk magare. Skupa sa kožom i papcima.
Deset godina agonije, koja je zadnjih 4 - 5 godina kulminirala. Klubovi, članice koje redovno plaćaju, po dvije godine ne dobijaju QSL-ke, a onaj koji je omogućio taj nerad, javašluk i kriminal, se ne oglašava ! Uzdanica koji je ovjeravao (po vlastitom iskazu) Marinkove račune, šuti. A činio je kazneno djelo, i to svjesno. Otežavajuća okolnost.
Predsjednik HRS-a se svjesno i namjerno oglušivao na naše usmene i pismene primjedbe i žalbe. Odgovor nismo NIKAD dobili.
To što nema osobnu i profesionalnu kulturu, to je stvar kućnog odgoja i naravi te osobe. Činjenica da je potpisivao ugovore s osobom koja NIJE ispunjavala taj potpisani ugovor, kao i činjenica da je odobravao isplate, predobro svjestan da , u ime HRS-a, a od NAŠIH novaca, plaća nešto što nije urađeno, jest kazneno djelo.
Navijanje raznih osoba, od Mate , do Martina, preko Ive, da, citiram, "dobro dobijamo, koliko plaćamo" je moralno dno dna, jer stvaraju klimu po kojoj smo mi krivci, i kriminalci, a ne narečeni !

Korizma je. Prvo treba priznati grijeh, iskreno se pokajati, primiti i izvršiti pokoru, u ovom slučaju vratiti novce članicama, za neizvršene usluge. Jedan od okrivljenih nosi velikog Isukrsta na rudlavim prsima, valjda da se vidi da je vjernik i katolik.
Sve mu je zaludu, ne čita se bez veze jučer na misama Isusova prispodoba : Ne molite na raskršćima, kao farizeji, ta oni su svoju plaću već dobili !
Nije loše spomenuti da je upravo narečeni Pilat rekao meni u Kraljevici, prije 10 godina : A što je to Cvijetnica ?
Prezimenjak mu je oprao ruke, od krvi pravedne, prije dva tisućljeća.
On je svoje oprao onog trena kad je pustio bijesne pse sa lanca, da atakiraju na nas, koji smo opravdano protestirali protiv nefunkcioniranja QSL biroa, i nedobivanja usluge za svoje novce.

Rad ili (možebitni) nerad narečene dvije ženske osobe neću komentirati, komentiram zadnjih 15 godina, pa nema efekta.

Ono što hoću reći, da se moji vršnjaci podsjete, a mlađi i mladi da zapamete :
Pokojni tajnik Žika je meni stoput rekao : Koki, ja imam svaki dan dva, dva i pol sata posla, što ću drugo raditi nego sortirati karte, pakirati ih, i slati, kako klubovima, tako i na savezni biro.
Ovu izjavu treba gledati u kontekstu činjenice da je onda bilo 4 puta više članova, i 10 puta veći fizički obujam QSL-ki.
To su činjenice, sve ostalo je magla, rodijačko navijanje i pravdanje nerada, javašluka i kriminala.
Ne moram napisati da je među onima koji su pravdali taj nerad, i šutjeli o njemu, bilo djelatnih i umirovljenih službenih osoba MUP-a, i pripadajućih službi.
Što onda da mali čovjek, i mali klub, koji dadne i zadnju uprihođenu lipu Savezu za članarinu, misli o Savezu, i osobama koje su samo po pridjevu uz titulu odgovorne ?
Tri godine nam Savez i odgovorna osoba odbija odgovoriti na naše vapaje i pismene zahtjeve !
IO i NO se prave slijepi, gluhi i nijemi.

Sjeti se čovječe da si prah, od praha postao, i u prah češ se pretvoriti...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Feb 27, 2020 8:47 am

Od gena se ne može uteć a? ;)
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Feb 27, 2020 8:49 am

Na djelu je puno veća prijevara, od one izvedene prema Severincu. Samo se nadam da ova neće onoliko koštati...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Feb 27, 2020 8:53 am

I ta će nas koštat,ne boj se. :(
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Feb 27, 2020 9:09 am

Govorila je moja pokojna mater : Ne mogu dvi ženske na istom špaheru biti... !
Ja bi dodao, a kamoli tri !
Samo, ovo je jedna druga igra, šta bi reka Meštar u brijačnicu, priko krila...
Srića moja, i naša, da imam(o) puno utakmica u nogama, pa vidimo odakle vitar puše...
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Feb 27, 2020 10:23 am

Oće li tvoj pošćer moć odolit tolikoj količini karat sa buro-a :?: ;)
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Feb 27, 2020 11:40 am

Slušaj, prvo treba skočit, pa reći hop ! Govorila je moja pokojna mater : Frig u loncu, zec u vršcu !

Predugo je klika bila slizana, i prečesto su im se poklapali interesi, a da bi taj razvod proša lišo. On je za njih podosta odrađiva što oni nisu htjeli, i on ih je, na fini, perfidan, način, drža u šaci, za ne reć, dreto-šćeto, ucjenjiva.

A šta će njih dvi radit, kako, i koliko, to je pitanje za sfingu, ili Pitiju, proročicu iz Delfa...
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Feb 27, 2020 11:56 am

Te dvi to neće radit.Pitanje je tko hoće? :roll:
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Feb 27, 2020 12:13 pm

Oli ti je Joža štagod prišapnija...? ;)
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Feb 27, 2020 12:17 pm

Ne triba meni Joža.Imam i ja vlastito iskustvo.
9a6r

PreviousNext

Return to PHRK