Novosti sa opsega

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Novosti sa opsega

Postby 9a2jg » Mon Apr 22, 2019 3:31 pm

Zna san ja da ćemo se drug Goran i ja, kad - tad složiti. I to se dogodi jučer, na Uskrs 2019.g. On napisa na svojoj stranici qrz.com da je, citiram, FT8 otrov za radioamaterstvo. Slažem se.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Apr 22, 2019 6:15 pm

:D
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Apr 23, 2019 4:54 am

U onoj bivšoj državi, s JNA kao vojskom, postojao je pojam "mrtva straža". To je, za neuke, ona, koja prvo puca, pa pita : Tko ide ?
Tako i u ovoj, našoj državi, imamo mrtvu stražu, koja "čuva" privatizirane društvene objekte i imovinu. Najčešće su to izdvojeni i dislocirani PPS-ovi, izgrađeni i opremljeni od društvenih novaca, a i sakupljanjem milodara, od pojedinaca. U pravilu operatori koji svi stanu na prste jedne ruke imaju ključ, nazivno je "naše", u stvarnosti privatno, jer je bespravno privatizirano, po modelu ponašanja kakvog teorija ne poznaje.

Za Uskrs me posjetio čovjek, radioamater, s više radioamaterskog staža od mene. Pričamo o svim (radioamaterskim) temama, dođemo i na obje ekspedicije na Himalaje, gdje su učesnici bili Splićani i Slovenci. Čovjek bolje pamti od mene, iako ni ja nisan za bacit, kako se sakupljala lova po ciloj Jugoslaviji, ali naročito u Dalmaciji, i Splitu. U oba puta, a čovik je sačuva i neke dokumente, išlo se političkim đonom na organizacije Narodne tehnike, da se odreknu (po mogućnosti) svih sredstava, predviđenih za tu kalendarsku godinu, a u korist ekspedicije. Zaduženi pojedinci su obilazili i aktiviste, i sakupljali milodare u gotovini.
Narečeni drugovi su tamo bili, svaki po svom zadatku, NIKADA nismo vidjeli završni obračun troškova, koliko i od koga je sakupljeno novaca, i kakva je bila bilanca.

U odnosu snaga, kad su dvojica učesnika bili u Službi, moj tajnik i predsjednik također, sve je teklo kao po špagu, i (njihovom) planu.
Poslije su bile organizirane još neke ekspedicije po bijelom svijetu, društveno plaćanje 100%, u naravi privatni izleti, za osobno eksponiranje i promidžbu.
Sustav je zahvalan pojedincu za dugogodišnji i predan, i odan, rad u Službi, pa se pojedinac i "nagradi". u "cijenu" nagrade ide opet ista rađa, ali, naviklo brajo, kad prvi put izgubiš obraz, što te košta drugi, i n-ti put ?

Za uskršnje blagdane zagrebačku "mrtvu stražu" su držala (naizmjenice, seveda) tri od četiri jahača Apokalipse. Splitsku, samo jedan, provereni.
Idemo dalje...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Tue Apr 23, 2019 9:59 am

Ako je moguće neka doli i ostane.
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Apr 23, 2019 2:31 pm

Vidiš, ja baš želim, kao i u slučaju druga Gorana, da se vrati, da imamo šta pokazivat naraštajima, kakav ne treba biti...
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Apr 25, 2019 1:19 pm

Ima dva dana repetitor R0 Split ne radi.Možda su ga odnili na FR :?: :lol:
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Apr 25, 2019 2:12 pm

Ajmo po redu. Živimo u uređenoj, pravnoj državi, HAKOM ima dvore kakvih se ne bi postidio ni apostolski nuncij. Mlade, sposobne kadrove, tehnički opremljen. Ima i područni centar u Splitu.
U Splitu je bio repetitor R0 kojega smo bili montirali Miljenko i ja, doniran radio klubu Ante Jonić, i samim time, njegovo vlasništvo. Ukraden od strane meni nepoznatih elemenata. Imao je urednu dozvolu za rad.
Dugo godina poslije je radila druga nula, navodno privatnog vlasništva, koja je crkla. Nije mi poznato da li je imala dozvolu za rad, ali zdrav razum mi govori da NIJE, jer , iako se sve privatiziralo što se moglo privatizirati, zakon još ne dopušta da privatna osoba montira i pusti u rad repetitor na 2m , ili 70 cm.
Kako sam čuo na krugovalu Radio Mileva, ovaj repetitor što je pušten, je vlasništvo našeg prijatelja Mike. Znači, ni on ne može biti u eteru.
Na stranici HAKOM-a lijepo piše da je HRS vlasnik dozvole za rad na kojemu figurira i pozivna oznaka 9A0ST ! To SIGURNO nije nula, jer nule nisu u ingerenciji Saveza, nego gradova, a na klubovima koji u njima djeluju je da se dogovori gradski, odnosno javni interes.
Činjenica jest da se navodni volonter-tajnik RK Marjan ponaša u stilu , država to sam ja, pa je prvo "zagadio" lokaciju Zvjezdanog sela s gateway-om, pa APRS, još je samo ova nula falila, kao šlag na zacher torti !
Predvidivo ponašanje nekog tko se nije oznojio, nimalo, za ono što je tamo, i koji je radio sve da ono tamo postane nečiji privatni pašaluk, zna se i čiji.

P.S. Ja znam da je, između ostalog, 9A0ST bila oznaka JEDINE smislene vježbe tipa NNNI, koju je organizirao bivši tajnik Severinac, i koja je radila u mreži na KV-u. Repetitori R0 nemaju identifikator.
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Apr 25, 2019 5:47 pm

Čuja san da je lokacija ZS samo privremena.Moje mišljenje je odma bilo i ostalo da ta lokacija nije za lokalnu nulu.Amen.
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Apr 25, 2019 6:53 pm

Čuja san da je lokacija ZS samo privremena

Znači, i ti slušaš najslušaniju postaju, Radio Mileva ! Funkcija repetitora R0 je da služi za pokriti GRAD, a ne pola županije. Lugarnica Sedlo, i Zoološki vrt su bile dvije najbolje lokacije, dok nisu spalili sve mostove iza sebe...
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Apr 25, 2019 8:41 pm

Sve što s vragom počme s vragom i završi. :twisted:
9a6r

PreviousNext

Return to PHRK