by 9a2jg » Sun Feb 10, 2019 5:02 pm
Prosjek je između 66 i 67.
Tako mi je jučer jedan tip posla mail s linkom na "vijest" o primanju našega Markiše iz Pazina kod gradonačelnika, kad je primija zadnje priznanje i novce. Sve je to lipo, Pazinjani znaju shemu, nominacija, nezamjeranje u metropoli, niko protiv, izredali su se njih tri, Neki i dva puta. No sad slijedi ključno pitanje, Hrle i Markiša stalno pišu da su u tom klubu od 95' , di su ti pusti omladinci , na račun čega dobiše ta pusta priznanja. Kako se stalno diče radom s mladima, kako to da od te 95' nije stasao nijedan drugi za primjer, za priznanje, za nagradu ?
Neću spominjati KV natjecanja u organizaciji HRS-a, gdje bi, sukladno priznanjima, trebali biti primjer u Hrvatskoj, a nema ih nigdi ! Tako isto u Supetru, i Gomilici. I nitko da vrati priznanje i novce, i, ustvari, prizna krah jedne totalno promašene politike !
Posuđivat klupske uređaje odabranima, vodit odabrane 2 - 3 puta na poluprivatne DX lokacije, malo se naslikavat s 5 - 6 mladih, a ostatak vremena lobirat za sponzore , donatore i mecene.
Bacanje para na kvazi amaterske kampove za mlade, prostori u Kraljevici i Jarunu stoje neiskorišteni. Sve me više podsjećaju na povijest Bjelolasice. Da bog da ja pregrizo jezik, ne želim im sudbinu Hrvatskog olimpijskog centra.
A toliko sličnosti su imali kad su se pravili, svaka druga riječ je bila "za hrvatsku mladež", kad tamo, gerijatrija i nenamjensko punjenje, i tako više od dva desetljeća.
I nitko da se prisjeti sličnih hapeninga, na Badiji i Obonjanu. Prvoga dali ercegovačkin pratrima na 50 godina, tobože da se mladi pratri imaju di kupat (!), a drugoga iznajmili Britancima, da se opijaju i drogiraju do besvijesti.
Lipa nan je budućnost.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja