Ko je jamija, jamija...

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Ko je jamija, jamija...

Postby 9a2jg » Fri Dec 07, 2018 2:11 pm

https://www.index.hr/vijesti/clanak/voj ... 48264.aspx

Evo ja se javno zahvaljujem američkoj administraciji što nam je sačuvala puste miljarde u proračunu.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Dec 08, 2018 2:43 pm

Kad su bile počele pripreme za Manaslu 1983, počelo je i sakupljanje sredstava. Po direktivi "odozgo", nama je SOTK-u "savjetovala", da se "dobrovoljno" odreknemo 2/3 dotacija za tekuću godinu, da bi zatvorili financijsku konstrukciju, njima, koji nemaju veze s tehničkom kulturom. Ni to im nije bilo dosta, pa su organizirali i sakupljanje individualnih novčanih priloga. Za sve izrečeno ovdje, imam i materijalne dokaze. S alpinistima su išli pokojni Futa i samozvani doajen, svaki po svom planu, koji se uklapao u neki drugi, koji nije imao veze s radioamaterstvom.

Poučen bogatim iskustvom, samo čekam da ovi iz ZTK Split, i HZTK - guknu. Nas ne mogu zajebat, jer svaki broj oduzet od nule, ima predznak minus ! Zajebaće, za 2019.g. one koji su bezpogovorno dizali ruke, i nadali se svom dijelu kolača. Nisu mogli znati, bidni, da se na ekspediciju sprema momčad koja nikad nije izvadila ni kune, ni dinara, iz SVOG džepa. Predugo, i na žalost, predobro, ih znam.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Sat Dec 08, 2018 3:35 pm

Znači operacija kodnog imena Ponovno ujedinjenje je započela :?: ;) Misliš da je ta lokacija slučajno odabrana :?: :o
9a6r

Postby 9a2jg » Sat Dec 08, 2018 3:48 pm

Dokaz više da se ništa ne događa slučajno.

Kad smo moj bivši prijatelj, i bivši AKL-ovac, i ja, došli instruirati Dugopoljce, prije odlaska na južno bojište, kako upotrebljavati radio sredstva fonijom, kaže on njima : Recimo, prva satnija je Nož1, druga Nož2... Skočili oni, vele, nemoj, ko Boga te molimo, odma će četnici znat da smo iz Dugopolja !
Tako ti je i ovo. Kaže američka poslovica da starog psa ne možeš naučiti novim trikovima. Ovaj dvojac ide samo utabanim stazama, koje, uz pomoć Partije i Službe, uvijek daju rezultat.

Nije bez veze hrvatsko oblikovanje sintagme re - union, poistovječeno s (ponovnim) okupljanjem obitelji. Samo, ovdje je obitelj s veliko O. Pametnom dosta.
9a2jg

Postby 9a6r » Sat Dec 08, 2018 4:38 pm

Ostala mi je samo jedna nepoznanica,jedan lik.Ali i to ću saznat.Dont worry ! ;)
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Dec 09, 2018 9:09 pm

Kad čovik ostari, onda se već ne sića šta je (javno) govorija ! To je blaži oblik. Onaj, gori je kad je govorija i pisa, a mi to, uživo, slušali, i čitali.
Dakle, drug Milan je večeras ima govor na R2, atroke govor druga Tita na Pazaru 1962', kojega san odsluša u komadu, sa jedne murve.

Neman ja ništa protiv, da svak govori, ko ima šta za reć, i ko ima sugovornika. Sve je drug Milan nabrojija, i da je platija doživotnu članarinu (to je on za slušatelje, mi to znamo, jer se bija pofalija, odma čin je platija!), i koliko ima uređaja, i koliko šalje, ili ne šalje QSL-ke...
No, spomenija je i da ima , citiram, "u regalu dva TS530S, i jednoga TS510S, koji nisu kod nekoga, kako to ja okolo govorin". Nakon toga, valjda da "uvjeri" slušatelje, je drža mini govor, kako s takvima uređajima više nitko ne radi, da su prevaziđeni, i sve u tom smislu.
Pošto je on, u podužem govoru, naglasio da on nema matični klub, te da je samo iz tog razloga platio doživotnu članarinu, te činjenice otvaraju neka pitanja.

Činjenica je da se Radio klub Hanibal Lucić ugasio prije donošenja zadnjeg, važećeg Zakona o udrugama. Činjenica je da je on govorio na R2, i pisao na forumu, da je ON dao dvojici operatora, svakome po jedan TS 530S, na korištenje. Sad tvrdi da nije rekao, a pola Dalmacije ga je slušalo. Između ostalih Reni i ja.
U gradu Hvaru živi i radi OM Tihi, koji meni govori, već desetak godina, citiram, "da će po završetku sezone kupiti najmoderniji KV uređaj, i biti aktivan". Kako onda, tako sada. Jednom prigodom sam ga pitao je li tebi dao Milan TS530S na korištenje. Odgovor je bio : Nije. Drugi živući KV operator u gradu Hvaru je Djani, vlasnik ovog foruma, za kojega je kulturni drug Milan napisa javno, citiram " da kad prođe kraj njega, ka govno od pasa". Nakon te izjave, a i inače, nije mi palo na pamet pitati Djanija da li je njemu dao drug Milan uređaj TS530S na revers.
Da podvučem crtu, drug Milan je, vjerojatno laga.
Dva "prevaziđena" uređaja u regalu, toliko prevaziđena, da sam ja osobno s jednim takvim radio prekjučer ujutro TX0M.
Ali, nije u tome stvar, stvar leži u činjenici da, po nijednom prethodnom zakonu , kako o tehničkoj kulturi, tako i o udrugama, u neovisnoj RH, nitko NEMA pravo davati klupsku imovinu članovima, ili nečlanovima, kluba na korištenje.
Osim toga, po važećem Zakonu, kada se klub ugasi, rasformira, rastepa, postoji institut likvidatora, koji u ime društvene zajednice, i njenih potreba, dodjeljuje pojedinačna MTS-a drugoj, istovrsnoj udruzi.
Da rezimiram, drug Milan nije imao pravo, ni onda, ni sada, raspolagati s ikakvom imovinom kluba.

I još dva kurioziteta. Taj TS510 kojega spominje, sam ja donio, 1971.g. , iz Zagreba u Hvar, montirao ga, pustio u pogon, obučio operatore. To je DRUŠTVENI uređaj, baš kao i ona dva TS530S.
No, drugi kuriozitet njega "boli". On je klubu poklonio beam, kad se klub ugasio, on ga je uzeo nazad ! Taj čin je, tada, popratio riječima : Misli Koki da sad može doć uzet ovaj bim, malo morgen! Ovo sam čuo na repetitoru na svoje uši. Ne znam šta bi reka na sve ovo, jer je sve u stilu daj-vrati, i vrati mi moje krpice. Može se tako ponašati jer NIKADA nije izvršen popis imovine kluba, godišnja inventura, i rješenje o sprovođenju i izvršenosti iste. Da jest, mnogi bi se postupci, po slovu zakona, mogli, i trebali, drugačije provoditi.

Da li moram napominjati čitateljima da bez popisa imovine, nema ni završnog računa. Bez završnog računa nema godišnjeg izviješća. Bez godišnjeg izvješća nema prihvaćanja istog i davanja razrješnice organima upravljanja. Zato je meni, i zastupnicima, Vrba na skupštini lagao da je on dobio od HZTK računovodstva da je sve, pa i inventura u redu, a nitko u dvorani meni nije , hrvatskim jezikom, odgovorio, gdje su KV uređaji Saveza ? Na moje potpitanje da li ima reverse za njih, Vrba mi nije odgovorio, samo je promrmljao da ovo njemu ne treba ! Znamo i zašto.

Nemojte me drugovi, po Dalmaciji, ako ste prepoznali i svoj klub, i možda sebe, u kojem segmentu, odma večeras zvat, molajte, ima i sutra dana...

Ima dana, a ima i "materijala", puna RABA.
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Dec 09, 2018 9:57 pm

Pitaj druga sa Visa za sudbinu klubskog 2m UKV uredjaja KENWOOD TR751? Pa mi javi kad saznas. ;)
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Dec 10, 2018 7:42 am

Taman je sinoć pasala nevera, tuča, zvoni telefon. Ko će, nego bivši AKL-ovac, koji trenutno plaća članarinu u CBM-a. Prika veli : Šta si se ti Koki navija, pišeš o lupešćinama, a u klubu Marjan sad nemaš šta za ukrest !
Pomalo , odgovaran ja. Cigo je prvo istuka Cigića, pa ga tek onda posla po vino, da ne razbije demejanu ! Ja ne želim da se bratskom, gradskom radio klubu (bratimili smo se na NJIHOV zahtjev) ponovo dogode iste stvari, koje su se događale zadnjih 27 godina. Ne bi bilo dobro za ikoga, a najmanje za (plaćenog) tajnika. ;)
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Dec 11, 2018 8:03 pm

Nije bilo ni novaca, pa nestale članarine.
U Savez dolazili direkti, od prijemne kancelarije pošte , do kancelarije HRS-a, nestajali zelembaći. Pričao mi očevidac. I onda g. Vida reče da samo ja vidin crno. Normalno, lupež vidi zeleno.
I u mom klubu je bio jedan šta je kra dolare od direkata koji su dolazili klubu. On dolare u džep, mi poštarinu od klupskih novaca. To je normalno, zar ne ?

Reni da nisi više pisa o uređajima sa Visa, neću nikad dobit odgovore na direkte ! On će reć da ti ja šapjen, i trujen dušu...
9a2jg

Postby 9a6r » Tue Dec 11, 2018 8:42 pm

Dok sam još u Marjana,tadašnji tajnik nam je peška svu lovu od članarine.Sićam se da san mu ja prvi da šolde! Jer ja ka i ti odma na samom početku želim rišit račun.Ka pravi penzić mada san 15 svj.godina daleko od nje.Po novome mirovinskom odavde do vječnosti ! :( :x
I za taj TR751 mi nisi ti reka,ovdje javno to govorim,već sam ja to sazna,nebitno kako.
9a6r

PreviousNext

Return to PHRK