Dobro jutro .
Evo mene, dođem vam u nedjeljno jutro kao Emisija za selo Radio Zagreba! Otvaram ovaj post, jer mislim da je potreban, za iznijeti specifične probleme, koji nas tište.
U ovih 15 godina ovog foruma, iznio sam dosta prijedloga, nijednog nisu prihvatili, iako im je čitanje ovog foruma dio rituala uz jutarnju kavicu.
Od svih iznijetih prijedloga, mogao bih ponoviti tri, za koje smatram da su značajni i bitni za RA pokret i život na našim prostorima.
1. Još dok je bilo ustoličenje Pukija kao predsjednika, dok nas je besparica uvelike pritiskala (mislim na klubove), dao sam konstruktivan prijedlog da se sve iduće skupštine održavaju na jednom te istom mjestu, ako pogledate kartu Hrvatske, ne morate puno dumati, izbor se nameće sam po sebi - Karlovac. Do tog lokaliteta je, u prosjeku, svakom jednako daleko, ima prostora i objekata, od Doma hrvatske vojske, nadalje. I svakog otprilike jednako košta.
2, Za Perina presjedanja sam zagovarao, u poplavi KV fildžan natjecanja, još jedno takvo, za Dan veze HV-e. Isto kao da sam bacio udicu u bačvu. Muk. Ajde mogu razumjeti Jugoslovene, po vokaciji, mogu razumjeti ove sa stvarne , ili falše, radne obveze, mogu razumjeti i mrzitelje Hrvatske, ali kud potpora onih koji primaju mirovine po osnovu HV-e, policije, i pripadajućih službi ? Nijedan da me podupre.
Mogao bih istaknuti i argument da se , upravo u tim službama, u miru, nije školovala ni jedna klasa vezista ! Hrvatsku su obranili vezisti koji su podučavani u školama veze , bivše JNA, tko bi bio kadar u vezi da zarati ? O tome, kao i o njegovanju tradicija veze, nitko neće da razmišlja. Kad zapuca, biće kasno...
3. Predložio sam da ponudimo otkup prodanih pozivnih oznaka, i vratimo ih u fond hrvatskog nacionalnog RA bogatstva. Nitko da se oglasi, da me podupre. Bar sad nema, na otvorenoj sceni, pametnog Martina i druga Laureata, koji su vas uvjeravali da to NIJE dio hrvatskog nacionalnog bogatstva !
Dio momčadi oko Mate je duboko s prstima u pekmezu u ovoj materiji ; baš zato treba ono što je hrvatsko, vratiti u hrvatsku lisnicu !
Citirati ću sebe : Prvi ću, da dam zoran primjer, otkupiti JEDAN takav znak, skromna penzijica će dostajati. Pod malim uvjetom , da se fundus pozivnih oznaka ne rasipa bez veze, i ne daje netom položenom tečajcu, naročito u uzdaničkim klubovima, i klubovima na područjima od posebne državne skrbi.
Sve velike stvari su jednostavne.