Mani pulite

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Mani pulite

Postby 9a2jg » Sun Apr 06, 2025 6:38 am

Dobro jutro .
Evo mene, dođem vam u nedjeljno jutro kao Emisija za selo Radio Zagreba! Otvaram ovaj post, jer mislim da je potreban, za iznijeti specifične probleme, koji nas tište.
U ovih 15 godina ovog foruma, iznio sam dosta prijedloga, nijednog nisu prihvatili, iako im je čitanje ovog foruma dio rituala uz jutarnju kavicu.
Od svih iznijetih prijedloga, mogao bih ponoviti tri, za koje smatram da su značajni i bitni za RA pokret i život na našim prostorima.

1. Još dok je bilo ustoličenje Pukija kao predsjednika, dok nas je besparica uvelike pritiskala (mislim na klubove), dao sam konstruktivan prijedlog da se sve iduće skupštine održavaju na jednom te istom mjestu, ako pogledate kartu Hrvatske, ne morate puno dumati, izbor se nameće sam po sebi - Karlovac. Do tog lokaliteta je, u prosjeku, svakom jednako daleko, ima prostora i objekata, od Doma hrvatske vojske, nadalje. I svakog otprilike jednako košta.

2, Za Perina presjedanja sam zagovarao, u poplavi KV fildžan natjecanja, još jedno takvo, za Dan veze HV-e. Isto kao da sam bacio udicu u bačvu. Muk. Ajde mogu razumjeti Jugoslovene, po vokaciji, mogu razumjeti ove sa stvarne , ili falše, radne obveze, mogu razumjeti i mrzitelje Hrvatske, ali kud potpora onih koji primaju mirovine po osnovu HV-e, policije, i pripadajućih službi ? Nijedan da me podupre.
Mogao bih istaknuti i argument da se , upravo u tim službama, u miru, nije školovala ni jedna klasa vezista ! Hrvatsku su obranili vezisti koji su podučavani u školama veze , bivše JNA, tko bi bio kadar u vezi da zarati ? O tome, kao i o njegovanju tradicija veze, nitko neće da razmišlja. Kad zapuca, biće kasno...

3. Predložio sam da ponudimo otkup prodanih pozivnih oznaka, i vratimo ih u fond hrvatskog nacionalnog RA bogatstva. Nitko da se oglasi, da me podupre. Bar sad nema, na otvorenoj sceni, pametnog Martina i druga Laureata, koji su vas uvjeravali da to NIJE dio hrvatskog nacionalnog bogatstva !
Dio momčadi oko Mate je duboko s prstima u pekmezu u ovoj materiji ; baš zato treba ono što je hrvatsko, vratiti u hrvatsku lisnicu !
Citirati ću sebe : Prvi ću, da dam zoran primjer, otkupiti JEDAN takav znak, skromna penzijica će dostajati. Pod malim uvjetom , da se fundus pozivnih oznaka ne rasipa bez veze, i ne daje netom položenom tečajcu, naročito u uzdaničkim klubovima, i klubovima na područjima od posebne državne skrbi.

Sve velike stvari su jednostavne.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Re: Mani pulite

Postby 9a4db » Sun Apr 06, 2025 11:44 pm

Ovo pod 2.
Nema ti od toga ništa.
Sve veze su taktičke digitalne a iznad toga linkovi ili "starlink" kategorija.

Nema koristi više niti od klasičnog "lova na lisicu" sada moraš imati mrežu SDRova
na mobilnoj platformi sa usklađenim clock izvorom, pa se iz toga vadi multilateracija kao obrnuti GPS princip.
Mislio sam onomad malo o tome na Jarunu ali "nije bilo mista" :D

Treba vozat dronove i radit jammere za njih, a to nije ova butiga ;)

Usput, ne boj se, cila RH nema sa čime primiti niti MEOSAR sa EU satelita, kada sam
ima viška vrimena u doba corona cirkusa bila mi je to zanimacija. Ima negdje post ovuda.
9a4db
Site Admin

Postby 9a2jg » Mon Apr 07, 2025 5:44 am

Drago mi je Djani da si ovo napisa, ne zato što znaš više o MODERNOM elektroničkom ratovanju, i modernim vezama, nego da tvoj, i moj skromni, post budu glas vapijućeg u pustinji neznanja, ignorancije i pasivnosti. Jer, složit češ se valjda sa mnom, mijenjaju se predmeti koji se uče, mijenja se tehnologija, ali rod veze je krucijalan za svaku vojsku.
S ponosom mogu reći, da su svi RTG koje smo mobilizirali 1991-1995, s RA pedigreom, ispunili zahtjeve i očekivanja. Obrata nije bilo ; imali smo fakultetski obrazovane ljude, koji su, bez svoje krivice, bili dupe-glava.
Tek danas je postalo jasno koliko je značila ona tzv. "obveza" , koju smo mi, mladi operatori, u šezdesetima, odrađivali za registrirane vojne obveznike. Naš RTG, kondiciran u klubu, je bio kompletan operator ! On je iznio rat.
Danas se Z generacija, koju su uzgojili samozvani elitisti, sprdaju s tim ljudima. A ne tražimo ništa, samo da se njihov doprinos ne zaboravi.
Neću više o tome, jer me boli odnos YUTEL-boraca, i neboračkog sektora sa potvrdama o radnoj obvezi, prema onima koji su im to omogućili.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Apr 09, 2025 7:04 am

Čak nema ni skraćenog zapisnika skupštine ! Bitno je da pišu o SRKVS, koji je izgubio svrhu krajem osamdesetih godina prošlog stoljeća...

A redovni poslovi, u prvom redu odgovori članstvu, ne postoje. Jednostavno - muk administracije. I tako - godinama...Ništa se prominilo nije. Za sada. :(
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Apr 10, 2025 10:04 pm

Kad će biti objavljeni reversi za osnovna sredstva, vlasništvo HRS-a ? Zašto nijednom, u neovisnoj Hrvatskoj, zastupnici u skupštini nisu vidjeli taj dokument ? Zašto se hini demokracija, pa jedino NO ima uvid u nalaz Inventurne komisije ? Zašto smo, od svih bivših socijalističkih i komunističkih zemalja, mi jedini koji rabimo revers ?

Koliko pojedinaca, podobnih i poverljivih drugova, ima pasvord za uporabu remote stanica, koje su formalno pod kapom HRS-a i pojedinih klubova ?
Da li je točno da je oprema na tim lokacijama privatna, vlasništvo stranca ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Apr 11, 2025 7:18 am

Zašto se ne objavljuje spisak lokacija OiV-a na kojima se nalazi oprema HRS-a. Drug Laureat je to obećao prije tri godine, i još ništa ! Nema te stavke u zapisniku o preuzimanju ?
Tko stoji iza sramotne odluke, kojom se vrijeđaju stalni redovni platiše članarine HRS, da se rok za pogodno plaćanje produži do 15 travnja ? Zar IO misli da ne treba obrazložiti svoju odluku ? Koji klub to nema tu crkavicu 31. ožujka, a ima je 15. travnja ?
Možda oni koji članarinu za sebe i svojih članova plaća od društvenih (i/ili doniranih) sredstava ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Apr 13, 2025 3:59 pm

Ni nakon OSAM dana od skupštine, zastupnici, i ostali članovi ne mogu vidjeti zapisnik iste, jer nam ga nisu prezentirali ! Tko ? Stručna služba ! Tko je odgovoran ?
Onaj koji ispred imena ima opis , "odgovorna osoba HRS-a" . Ja znam za dvije. A da nije to "kolektivna odgovornost" ? Još jedan pojam iz socijalizma, uz reverse !
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Apr 14, 2025 5:41 am

Zovu me, i istomišljenici, i oni koji to nisu. Vele, kako to da ne spominjem izdavanje jednoslovnih hrvatskih znakova (pretežito) Hercegovcima, koji ne žive u Hrvatskoj.
Neki mi otvoreno kažu : Ne pišeš, jer ti je Nikola prijatelj !

Uvijek se spomenem situacije kad je bivši premijer Sanader završio u zatvor, jedino je Luka Bebić javno izjavio da će stavit hipoteku na kuću, i platiti jamčevinu za njega.
Kad su ga pitali : Barba Luka, ali kako vi to olako izjavljujete, optužbe protiv njega su teške i dokazane ? On im odgovori, ka iz zapete puške : Prijatelj je prijatelj, ma što on učinio, treba stajati uz njega, i pomoći mu, i kad je najteže.

Naravno da prijatelj Nikola nije u nikakvoj "situaciji", niti ga ja "branim", jer nemam od čega. Treba se prisjetiti "situacije" u Hrvatskoj, Herceg-Bosni, 9A11 znakovima, političkim pritiscima, i neuvijenim prijetnjama, zamotanim u celofan.
Zna se sve, tko, kada i kako, no nije to predmet mog pisanja. Ja pišem o istini, a to je da su tih godina davani jednoslovni znakovi onima koji NISU hrvatski porezni obveznici, za njih se hendlalo QSL-ke, prvo via Nikola, pa Tom, onda su to zaogrnuli u onaj plašt od 300 kuna. Ja kažem pogrešno i amoralno, ali nisam ja sudac.

Dragi štioci, neki dan sam pisao da je većina zala koji su nas zadesili počelo u kasnim devedesetim. Ovo je jedno od tih. I ne šutim, pišem javno i svjedočim istini.
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Apr 17, 2025 2:48 pm

Opet vidim spotiranog na DXC-u 9A/VA3LPZ, Jiaxuan Li, Rvat od stoljeća sedmog...

Ono što je stavio na qrz.com nećete vjerovati, ako vam ja pričam, čitajte sami : https://www.qrz.com/db/9A/VA3LPZ
Dakle, crno na bijelo piše da je postaja vlasništvo Radio kluba Ozalj 9A2U. Znači li to da taj klub renta remote postaju ? Ako je to istina, da li je to po zakonu ?
Koliko je meni poznato, radioklubovi su neprofitne organizacije ? A ne deklariraju se ni kao charity !

Amerika i Engleska, biće zemlja proleterska.

Ima još bolja, Amerika i Kanada, zemlja blagoslova.........
https://www.youtube.com/watch?v=SJ83vWmz4co
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Apr 22, 2025 10:33 pm

Otvorih 9A adresar, i ukucah 9A2J ; otvore mi se 7 pozivnih znakova koji tako počimaju, moga, naravno, nema, ali zato stoji znak našeg DAVNO pokojnog člana 9A2JJ, Vinka Mrduljaša ! Bez zadiranja u mrtve ljude, nužni pijetet, i odmak, ali ovo je slika i prilika rada Stručne službe HRS-a. Živih nema unutra, ali su tamo uredno mrtvi !
Ne moram pisati da se redovito ažuriralo za članove iz uzdaničkih klubova i klubova nacionalnih manjina. Nabrajao sam zorne primjere, zadnjih 15 godina.

Već sam bio dvaput napisao da me je pomoćnica tajnice, a sada tajnica, samo jednom zvala, od kako radi u HRS-u, da joj kažem da li su neka imena (još) živa, ili nisu.

I, nakon svih tih okolnosti, imaju obraza zahtijevati od čovjeka koji im je platio članarinu, da im ispuni list s osobnim podacima, i da im ga pošalje ! Zašto ? Da krčme te informacije ? Da stvaraju , paralelne, tajne, i stvarne spiskove članova ? Za koga ? Mogao bih početi razmišljati naglas, a to ne vodi k dobromu.
9a2jg

Next

Return to PHRK