Uglavnom, Krn je visok 2244m. Krenuli smo iz Planine Kuhinja (zanimljiv naziv
Krenuli smo dosta kasno, oko 14h, pa nas je dosta dugo pržilo sunce, ali negdje na polovici uspona približili su nam se oblaci koji su dolazili iz pravca Bovca. U okolici je dosta grmjelo i uopće nije bilo zabavno gledati kako se to približava... Negdje oko 18h se to sve smirilo u neposrednoj blizini vrha, pa sam odlučio da odemo probati odraditi aktivaciju. Postavio sam antenu za 14mhz i probao spojiti coax ali kada sam dohvatio konektor na anteni slijedilo je iznenađenje
Ujutro smo otišli i montirali opremu... probali krenuti na 7mhz ali s 5W je teško nekoga dozvati. Prešli smo na 145.550 i odmah su krenule veze s S5 kolegama koji su stby na toj freq i čekaju sotaše
S vrha smo otišli na Batognicu, gdje je cijelo brdo puno ostataka iz I. svj. rata. Tamo smo se malo zadržali... i onda pravac dolina. U pl. domu na planini Kuhinja popili smo po pivkana i odluka je pala da idemo na hleđenje uz Soču, a da Mrzli vrh ostane za neki drugi put.
Da ne zaboravim, prije uspona na Krn posjetili smo muzej I. svjetskoga rata u Kobaridu. Tko ide tim krajevima neka svakako posjeti muzej jer neće požaliti.
Hvala kolegi Đaniju 9A4DB na posudbi stanice!
Čujemo se s nekoga drugog vrha...
73 de 9a6ndd