SOTA S5/JA-022 Krn - izvještaj

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

SOTA S5/JA-022 Krn - izvještaj

Postby 9a6ndd » Wed Aug 12, 2015 9:13 am

Kako slika govori više od tisuću riječi https://goo.gl/photos/GTzQNrggwjGjvMGT7
Uglavnom, Krn je visok 2244m. Krenuli smo iz Planine Kuhinja (zanimljiv naziv :-) ) ... do planinarskog skloništa tj,Gomišćkovog zavetišta trebalo nam je oko tri i po sata, kao što je i prema predviđenom vremenu http://www.pzs.si/koce.php?pid=41
Krenuli smo dosta kasno, oko 14h, pa nas je dosta dugo pržilo sunce, ali negdje na polovici uspona približili su nam se oblaci koji su dolazili iz pravca Bovca. U okolici je dosta grmjelo i uopće nije bilo zabavno gledati kako se to približava... Negdje oko 18h se to sve smirilo u neposrednoj blizini vrha, pa sam odlučio da odemo probati odraditi aktivaciju. Postavio sam antenu za 14mhz i probao spojiti coax ali kada sam dohvatio konektor na anteni slijedilo je iznenađenje :o tj. počela me drmati statika... odmah sam odlučio da ćemo pričekati sutrašnje jutro jer nema smisla riskirati ni kvar stanice, ni neki iznenadni dolazak oblaka koji bi malo zasvjetlio nas na vrhu... cijelo vrijeme uokolo su se vidjele munje, ali na nekoj pristojnoj udaljenosti od barem 10-20km...
Ujutro smo otišli i montirali opremu... probali krenuti na 7mhz ali s 5W je teško nekoga dozvati. Prešli smo na 145.550 i odmah su krenule veze s S5 kolegama koji su stby na toj freq i čekaju sotaše ;-) ... Nakon što sam ja odradio par veza na 145 je prešao 9a3dpb, a ja sam nastavio dozivati na 7mhz... Situacija se popravila kada se javio 9a0w i stavio nas na cluster... nakon njega je sljedilo par veza s EA1, F, SP i I postajama, te s 9a2wj. Propagacije su bile čudne, kako je bilo krenulo mislio sam da će biti rusvaj, a ono stalo nakon 10tak veza... pokušaj na 14mhz nije doneo ni jednu vezu... ali skupili smo dosta veza za aktivaciju i odluka je pala da idemo dalje. Dok smo radili YL 9a3dee nas je poslikala da imamo i dokaze ;-)
S vrha smo otišli na Batognicu, gdje je cijelo brdo puno ostataka iz I. svj. rata. Tamo smo se malo zadržali... i onda pravac dolina. U pl. domu na planini Kuhinja popili smo po pivkana i odluka je pala da idemo na hleđenje uz Soču, a da Mrzli vrh ostane za neki drugi put.
Da ne zaboravim, prije uspona na Krn posjetili smo muzej I. svjetskoga rata u Kobaridu. Tko ide tim krajevima neka svakako posjeti muzej jer neće požaliti.

Hvala kolegi Đaniju 9A4DB na posudbi stanice!

Čujemo se s nekoga drugog vrha...

73 de 9a6ndd
9a6ndd

Return to PHRK