IOCA

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: IOCA

Postby 9a4db » Thu Jan 23, 2025 4:31 pm

Moj zaključak je:
Ako te u HRSu&jatacima ne zakinu ili ne obrišu, onda si nitko i ništa :D
9a4db
Site Admin

Postby 9a6r » Thu Jan 23, 2025 7:36 pm

Od ožujka 2022 na cili život gledam drugačije.Osim toga,niko me ne hrani.Koja IOCA,kakvi bakrači? :D
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Jan 27, 2025 6:29 pm

Ma razmišljao sam poslati zahtjev za svoj klub za IOCA plaketu. Kad sam već bio na file-u "pravila", pogledao sam i cijene. Odmah, na prvi pogled se vidi diskrapancija između cijene u kunama, i preračunatih eura, koje tražitelji moraju uplatiti. Tečaj je donesen uredbom Vlade, i iznosi 7,53450 HRK za jedan euro.

Kako su u opticaju svega 4 iznosa, lako i pregledno ćemo prikazati gdje je očiti prijepor :
Iznos kuna Iznos tražen od HRS-a u eurima Iznos po zakonu o tečaju, i pretvaranju kune u euro, u eurima
40 10 5,31
120 25 15,93
150 35 19.91
200 40 26,54

Ovo vrijedi od rujna 2024, sve ovo piše u IOCA pravilima koja su tada osvježena. Također piše da je aktivator dužan poslati dokaze o aktivaciji u roku od 60 dana, od urađene aktivacije, u protivnom se aktivacija ne priznaje ni njemu , ni lovcima !
Odakle je Neno izmislio 90 dana, kojima u polemici barata, ne znam .

Da ne širim priču, jer neće biti svakome ugodno, pametnima dosta.

P.S. Ni 90 dana mu ne drži vodu, ali on tjera svoju... ;)
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Feb 06, 2025 6:48 am

Suspregnuo sam sam sebe, da ne pišem, pod ovim topicom, 10 dana, da ne bi iz mog pera izlazila žuč, a ne činjenice. A tajni nema, pravila IOCA programa su jasna, manager ih je prekršio pogodujući interesnoj skupini sa istoka Hrvatske, i to ne prvi put. Zadnji put, kad se radilo o ISTIM ljudima, sam odšutio. Sad ne mogu, i neću, jer sam u pravu.
RK Split NE dijeli prvo mjesto, to je štela, RK Split jest prvi, u trci za godišnju IOCA nagradu.

I još par riječi o teškoj politici nezamjeranja, kakva već dugo vije ovim prostorom. Neno nešto nemušto piše da je eto dobio dnevnike od 9A24RRC, ali da ih nitko nije upozorio koliko veza trebaju učiniti da bi im se aktivacija priznala ?!!! Ovo ne bi progutala ni djeca u vrtiću !
Od početka je sve počelo naopako ; Ogi izvadio dozvolu za rad, radili Rusi, članovi RRC kluba, on nije znao ni gdje rade, ni kada, ni za dnevnike, ni kada su počeli, još manje kada su završili ! Nakon što sam ja dosta puta pisao o tom cirkusu, točnije, nepoštivanju HRS-a, i zemlje domaćina Hrvatske, stigoše dnevnici, ali daleko IZA roka da bi se uzeli u obzir za plasman stanica za godišnje priznanje !
Mali miš mi je prišapnuo da su LOG-ovi stigli tek nakon intervencije sa istoka Hrvatske ?!!! Dakudaće, ta nisam ja išao na gostovanja u susjedne zemlje...

Zec, gadiš mi se...

P.S. A da mi predložimo da ukinemo pojam "odgovornog operatora postaje" ?
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Feb 15, 2025 1:31 pm

Idu dani, a nezadovoljstvo raste... Ne samo zbog štele, u korist par (uvijek istih) operatora iz istočne Hrvatske , nego i zbog činjenice da ne dobismo zaslužena priznanja.
Meni kolege sa istoka RH ne smetaju, ta ionako rade sa klupske postaje, kilovati, antene, ne možemo mi biti u istoj kategoriji... No, bitno je da svak ima svoje veselje.
Njima je bitan cilj, pod svaku cijenu, nama je to ipak samo hobi, u grbu kluba nam piše Friendship and peace, toga se i držimo.
Bitno je da nismo bedaci, i vidimo što se događa...

Ja, naivac, mislio da je bivši predsjednik (po ne znam koji put) laga da je ostavija u kasi 50.000 eura, pa da nema za medalje ? Kad tamo para ima, samo je štela bila malo komplicirana. ;) Međunarodna, čak !
Lani su, bez štele, poslali medalje početkom veljače. Sad nema ni najave.

A bar para ima, ostavio bivši predsjednik u kasi, i podigli cijene IOCA priznanja, kod mućke sa konverzijom, tako da na kraju je kriv digitron, a ne onaj koji je zaokruživao, naviše, i to "obilato". Jer, BTW, nisam nigdje pročitao odluku da su naknade povećane ? A jesu, ispod stola, na ovaj način, nezakonito. Sve po našim džepovima.

Kaže dalmatinska poslovica da kad tovar nauči na batine, i jedan dan mu ih gazda ne da, on sam dođe, i podmisti leđa.
Pametnom dosta.
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Feb 21, 2025 6:57 am

Jesu li to, ove godine, dali izraditi medalje u kovačkoj radnji ? Mujo kuje, a majka ga kune....
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Feb 22, 2025 10:44 pm

Danas popodne, donosi mi pošćer kuvertu, sa medaljama, za mene i klub. Pitam ga : Oli radiš i subotom ? Ma kakvi, veli on, ali od Nove godine me pitaš za kuvertu sa mjehuričima, pa kad je došla, da ti donesem ! Popili mi orahovicu, on otišao, ja gledam žig na kuverti, od prije tri dana ! Da nije išla Terezijanom, pa zapela na Baškim oštarijama ?

Osvanula i dva posta. Neno piše :
Niti jedna 9A stanica, koje su sudjelovale u IOTA kontestu s Hrvatskih otoka, nije poslala svoj log.
Ako im je više stalo do stranog nego do nacionalnog programa otoka, neka im je! Čestitke osvajačima lijepih medalja !
O tome sam pisao više puta, a petoricu sam i nazvao, i poslao mail. Rezultat : Samo je jedan od te petorice poslao, i to preko k...a, a ona četvorica se više ne javljaju...

Ali, to nije sve. Javio se i drug Goran. Njegov otrovni jezik je mislio da je našao metu, pa piše :
Ali istine radi valja reći da izvode iz svog dnevnika ne šalju samo sudionici u nekom natjecanju, nego i oni koji imaju boravište na otocima. Pa i oni koji se tako ponašaju, ali ne zaboravljaju zbog toga prozivati nekog drugog.

Proziran je, ka čovječja ribica, naravno da je mislio na mene. Samo, i za druga s Muzila vrijedi ona : Fata je Fata, a dvaput je dvaput ! U zadnja dva mjeseca ja (unaprijed) pišem da Juda ne bude u dvojbi. Cijeli život pišem u papirnati dnevnik, i tako ću do smrti. Nisam nikoga zakinuo u IOCA programu, jer učesnika tog programa u mom LOG-u, u random vezama NEMA, a u IOTA natjecanju ne učestvujem.

Jedne sam godine, na molbu Nene, napisao godišnje veze sa 9A postajama, u propisnom programu i poslao mu, da mu udovoljim, NI JEDNA OD TIH POSTAJA NE UČESTVUJE U IOCA PROGRAMU ! Još sam mu se jedne godine ponudio, bez obzira što je to jalov posao, ostavio me bez odgovora.

Suma sumarum, nečlan HRS-a, po rutini, laže, maže, podmeće i muti vodu na HRS forumu. Može mu bit, gori je onaj koji ga je pripustio na taj forum, i koji mu to dozvoljava, od njega. To mu zasigurno nije njegov prijatelj Mate, ta drug Goran je podoban, pod svakim predsjednikom.
Sve ono što godinama pišem za pametnog Martina, da hoće uvijek biti ka ulje svrh vode, vrijedi i za njega.

P.S. Sve ono što sam (argumentirano) napisao za hiperprodukciju ovogodišnjih medalja i dalje stoji. Isto kao i povećanje naknada za priznanja. Ispeci, pa reci.
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Feb 23, 2025 2:21 pm

Tu samo glogov kolac pomaže.
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Feb 23, 2025 8:44 pm

Primih dva poziva, pozivatelji tvrde da naopako pišem, da su Mate i Goran ababi, da nema te sile koja ih može razdvojiti...
Sve begenišem, samo, malo TV kalendara, za zaboravne (a takvih je u HRS-u većina!), ili za one koji su se upisali u HRS nakon 2007.g.

Dakle, paz vako, na izbornoj skupštini 2007. je svrgnut Pero, koji je do skupštine obnašao tu dužnost. Neću ulaziti u detalje, samo ću naglasiti dvije stvari. Pokojni Nikola, 2FW, i narečeni Goran, su toliko bili sigurni da će Pero biti ponovo izabran da je Nikola otiša u kafić, i preša na konjake. Drug Goran je šeta po dvorištu D-12.
U neko doba, vurtutma, uznemirili se drugovi, viču Goranu i ostalima u bašti, da idu po Nikolu, jer da će ponovo biti glasanje. Da skratim, ni to im nije pomoglo, ni muljaža sa vjerodajnicama (jel tako Djani ? ;) ), krepo Velež. Bratija zijanila. Isti tren, drug Goran se pokušao priključiti uz novu kompoziciju, ko vagoni za Sombor, na vinkovačkom ranžirnom kolodvoru. Dobio je odjebaus, manirom kojeg se ne bi bi posramila ni bečka vlastela ; i Mate i pokojni Krešo su to odradili vrhunski !

Što dalje bješe, kakav je kraj, pričat ću i to, potanko, znaj...

Dva intelektualca, al pari, su skužila u hipu, da je drug Goran, do zadnje sekunda pokušao sjediti na dvije stolice. Kao i uvijek u životu, Marfi ti izmakne obje !

Sve poslije toga je otužno, bolje da ne pričam, osim ako se drugačije ne naredi... Naređenje - izvršenje.
9a2jg

Postby 9a4db » Tue Feb 25, 2025 9:11 pm

Sve stoji....
Ali stoji i činjenica da im se uvalio za pendrek bačija samo godinu dana kasnije.
Sada opet mrči koliko i kako god može.
Samo budala može pomisliti da to može izać na dobro :mrgreen:
9a4db
Site Admin

PreviousNext

Return to PHRK