by 9a2jg » Sun Sep 15, 2019 11:22 am
Bez uvrede, ali to je površno gledanje. Šta je tvoja mater stavila novi odvod, ugurala cijev fi 110 u šahtu, riješila je SAMO SVOJ, i to, tehnički, problem. Ne može zabit glavu u pijesak, i reć : Sad je sve na gradu Supetru, nek se on misli ! Tek sada nastupaju problemi, koji su iste vrste, od Rovanjske, do Molunta. Svi kapaciteti kanalizacijske mreže su rađeni za broj domicilnog stanovništva, plus turistička špica. Ali, tu nastaje problem, jer se krupni kapital poigrao dvocifrenim brojkama rasta. Sve puca po svim šavovima ! Od kanalizacije, preko vode, do struje ! Tu smo mi, u Bolu, lanjsku zimu, oborili projekt Blue Sun grupe za izgradnju novog hotela Borak, na mjesto postojećeg ! Jer novi bi ima iljadu postelja više. To ti je iljadu sranja više, od vode, preko sranja, do struje.
I sve to mora platit lokalna zajednica ! Jer je takav zakon. A investitor uplati tzv. komunalije, koje nisu ni deseti dio ukupne svote ! Ko plaća, u stvarnosti, investiciju krupnog (inozemnog) kapitala, na Srđu, ili u Bolu ? Domoroci ! Svakome to mogu matematički dokazati u ne više od 5 minuta. Znači, baš kao u Svetom pismu, ko ima, daj mu još, ko nema, uzmi mu i ono šta ima ! Zato su , prije par dana podigli paušal, po jednoj postelji, sa 300 na 350 kuna ! Jer , uvik najebe domorodac.
A sumnjivi međunarodni kapital "pliva", jer je podmitija lokalnu zajednicu, zna se i koga. Nemoj me pitat za Dubrovnik i Bol, jer iman točne podatke, koji se sada, u predizborno vrijeme, narodu servira na kapaljku, da ga ne inkolpa !
Uvijek ponavljam jedno te isto, drugovi i gospodo, usporedite imovinske kartice načelnika i gradonačelnika "sumnjivih" lokacija, 1991' i 2019', s njihovim legalno iskazanim primanjima, neće vam trebati moje objašnjenje, karta kanta !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja