Pa dobro dokle ćemo mi na naslovnici morati čitati vijesti koje su pune gramatičkih i pravopisnih grešaka ?!? Pa zar tajnica i njena pomoćnica koje pišu te vijesti nemaju VSS? Ako imaju ovo je već prevršilo svaku mjeru
!
Hrvoje , ja se tebi čudim, što se čudiš ? Pa znaš s kim imaš posla. Vlast u HRS-u se brani cenzurom izražavanja, zadnjih 20 godina. Zato i postoji moderator. Kad se moderator ne diže na zadnje noge, onda su to one snage koje imaju korist od ove i ovakve HRS vlasti. Koji su to, ta naveo sam ih , pojedinačno, stoput, i još ću...
I zadnjem optimisti i naivcu je jasno da je mladež ili omladina, kako vam drago, samo zaštitni znak, grudobran ili mantra, kojom vladajući zaluđuju svekoliko članstvo, više od 25 godina. Veliki sukrivac su zastupnici u skupštini, koji redovito ne pročitaju materijale, ne prodiskutiraju ih kritički, kako na predsjedništvu kluba, tako čak ni u 4 ili 6 očiju. Vladajući namjerno te materijale nepotrebno predimenzioniraju, nafiluju fotkama i dijagramima, tako da to bude 50-ak stranica, plus prilozi. Znam to, jer sam, svih ovih godina, to printao, dijelio, molio da se pročita, nađe vremena za otvoren i konstruktivan razgovor.
Što se dogodi na kraju ? Pošaljemo svoje mišljenje, ocjene, primjedbe, prijedloge. NIKADA se NIŠTA nije prihvatilo ! I ne samo na prijedlog Plana i programa za slijedeću kalendarsku godinu ; tako je bilo i sa pokušajem da se suočimo sa nužnim korjenitim promjenama Statuta, od HRS-a, do klubova, 2015.g.
Pa nije valjda da oporba ovakvoj vlasti ne zna ništa, ne može iznjedriti nikakav pametan i konstruktivan prijedlog, ili argumentiranu kritiku ?
Prije će biti, ono što ja stalno tvrdim i mogu dokazati, da je ovakva vlast autokratska, s pozicija sile i jednoumlja !
Glasanje o ponuđenim planovima je elektronski, nitko nema mogućnost uvida u stvarne rezultate glasanja, sve skupa je jedna golema farsa !
I, onda se ko fol taj plan prihvati, i on je legalni instrument da sve što vladajući urade u slijedećoj godini ima formalno pokriće. Što to nije želja i potreba članstva, to je njima nevažno, oni tjeraju po svome.
Ali, ni to nije sve ! Tijekom godine predsjednik , na nagovor bližnjih, donosi samovoljno puste odluke, koje poslije ozakonu telefonskim razgovorom. Silnicima i autokratima je corona došla ko kec na desetku ! I ono mrvu demokracije su satrali pod noge da im je lakše bahatiti se, ko da im je HRS ćaća ostavio.
Pošteni članovi HRS-a, a to je (šutljiva) većina, ovakvu vlast, postupanje sa članstvom, i vladanje, nisu zaslužili.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja