Kako da pomognemo sebi

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Kako da pomognemo sebi

Postby 9a2jg » Fri Sep 08, 2023 1:14 pm

I, usput budi rečeno (tzv. BTW), članski doprinos Savezu nije plaćanje za ''korištenje usluga''

Kad nije mogo hećim iz Travnika, što ja, neznatan rab božji mogu ? Da sam specijalista, napisao bih mu uputnicu, vako mogu samo podsjetiti ga da dođe na Malu gospu u Vepric, ili u Solin, druge nema.
Martine, pametnice nazionale, bar jedan put pročitaj, što tvoji nalogodavci napisaše, u zadnjih 30 godina. Nema džabe ni u stare babe !
A u vagonu lijepo piše, od 1945. , citiram, " Ne seri dok je vlak u stanici !" Latinica, da ceo svet razume.
Ne daj da se tinta proli, daleko je onaj koga voli...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Sep 21, 2023 4:28 pm

Kako raditi CW veze a neznate telegrafiju ?

Ovaj naslov grupe postova već dugo figurira na onom sterilnom forumu. Za divno čudo, nikome ne bode oči ! Što fali jedan zarez, i ne znate se piše odvojeno! Zar nisam, odmah nakon proglašenja odabira pomoćnice tajnice, napisao da ćemo se nagledati nakaradne uporabe hrvatskog jezika? Provjereno. Ni pametni Martin nije aboliran od nepismenosti. Prima naše pare a ne trza! Trzo bi, da je bio u pitanju koji nepoćudan element, bez brige! Daje se na znanje.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Sep 27, 2023 4:43 am

Pa dobro dokle ćemo mi na naslovnici morati čitati vijesti koje su pune gramatičkih i pravopisnih grešaka ?!? Pa zar tajnica i njena pomoćnica koje pišu te vijesti nemaju VSS? Ako imaju ovo je već prevršilo svaku mjeru
!

Hrvoje , ja se tebi čudim, što se čudiš ? Pa znaš s kim imaš posla. Vlast u HRS-u se brani cenzurom izražavanja, zadnjih 20 godina. Zato i postoji moderator. Kad se moderator ne diže na zadnje noge, onda su to one snage koje imaju korist od ove i ovakve HRS vlasti. Koji su to, ta naveo sam ih , pojedinačno, stoput, i još ću...
I zadnjem optimisti i naivcu je jasno da je mladež ili omladina, kako vam drago, samo zaštitni znak, grudobran ili mantra, kojom vladajući zaluđuju svekoliko članstvo, više od 25 godina. Veliki sukrivac su zastupnici u skupštini, koji redovito ne pročitaju materijale, ne prodiskutiraju ih kritički, kako na predsjedništvu kluba, tako čak ni u 4 ili 6 očiju. Vladajući namjerno te materijale nepotrebno predimenzioniraju, nafiluju fotkama i dijagramima, tako da to bude 50-ak stranica, plus prilozi. Znam to, jer sam, svih ovih godina, to printao, dijelio, molio da se pročita, nađe vremena za otvoren i konstruktivan razgovor.

Što se dogodi na kraju ? Pošaljemo svoje mišljenje, ocjene, primjedbe, prijedloge. NIKADA se NIŠTA nije prihvatilo ! I ne samo na prijedlog Plana i programa za slijedeću kalendarsku godinu ; tako je bilo i sa pokušajem da se suočimo sa nužnim korjenitim promjenama Statuta, od HRS-a, do klubova, 2015.g.

Pa nije valjda da oporba ovakvoj vlasti ne zna ništa, ne može iznjedriti nikakav pametan i konstruktivan prijedlog, ili argumentiranu kritiku ?
Prije će biti, ono što ja stalno tvrdim i mogu dokazati, da je ovakva vlast autokratska, s pozicija sile i jednoumlja !

Glasanje o ponuđenim planovima je elektronski, nitko nema mogućnost uvida u stvarne rezultate glasanja, sve skupa je jedna golema farsa !
I, onda se ko fol taj plan prihvati, i on je legalni instrument da sve što vladajući urade u slijedećoj godini ima formalno pokriće. Što to nije želja i potreba članstva, to je njima nevažno, oni tjeraju po svome.
Ali, ni to nije sve ! Tijekom godine predsjednik , na nagovor bližnjih, donosi samovoljno puste odluke, koje poslije ozakonu telefonskim razgovorom. Silnicima i autokratima je corona došla ko kec na desetku ! I ono mrvu demokracije su satrali pod noge da im je lakše bahatiti se, ko da im je HRS ćaća ostavio.

Pošteni članovi HRS-a, a to je (šutljiva) većina, ovakvu vlast, postupanje sa članstvom, i vladanje, nisu zaslužili.
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Jul 19, 2024 3:15 pm

Hello: While the Logbook program is now allowing customers to submit Awards applications, the Awards Department is unable to complete DXCC applicaitons at this time. Logbook and paper applications feed into the DXCC central processing system. The DXCC program is currently offline. WAS applications, endorsement stickers, and certificates are now being processed. VUCC applications are also being finished. Also of note, the Online DXCC progam is not operational yet. Future updates regarding Awards processing are available from the ARRL website at: www.arrl.org under ARRL Systems Service Disruption. Thank you.

Kad upitate, nakon nekoliko mjeseci, što je sa vašim stanjem na DXCC listi, dobijete ovaj uniformirani odgovor. Sramota, za takvu organizaciju. Sve plaćeno.
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Jul 22, 2024 2:47 pm

Čak i vi kojima ''smeta remote rad'' ili ''vražji izum FT8'', imate izbor:
nemojte si kvarti zadovoljstvo, jednostavno ignorirajte.
Budite fer, nemojte kvariti zadovoljstvo drugima koji drugačije misle.
73 i svima dobre propagacije prema KH5.
Martin 9A2JK

Neuništiv je, otporan i na Mišomor ! Postoje ljudi, rođeni i pristojno odgojeni u socijalizmu, koje su učili, i naučili, da redovno završe škole, rade pošteno, najmanje 40 godina, i da će ih čekati zaslužena i dostatna mirovina. Ti ljudi, u koje spada i moja malenkost, nisu učeni, ni naučeni na prečace, na lagan put, nešto kao LSD ili trava.

Ti, i tebi slični, nudite mladima prečace, od 1993. do danas. Počelo je s ukidanjem telegrafije, kao obveznog znanja, završava sa remote-om i FT8 ?
Tvoj problem, i onih za koje radiš, leži u činjenici da vam je osnovna postavka pogrešna ; ova (moja) generacija, ne mrzi nikoga, jer nije naučena mrziti !
Niko nikome ne smeta, ali za sve ima prirodan tijek, vrijeme, i proces , vi ste ti koji hoće to prelomiti preko koljena ! Imamo prikoviše dokaza za ovu tvrdnju.

FT8 nije "vražji izum", nego jedan od prečaca. Ako sam ja od 1968 do 1986. došao do DXCC 286, a sada to mladac napravi u godinu dana, koristeći FT8, šta je to, nego "leb bez motike" ? Onda na to još dođe dvoslovni, znak, pa jednoslovni ; svi "starci", koji su trpjeli hard work, noći i dane uz stanicu, osjećaju i jesu izigrani. Jer, na kraju dana, u istu trku mećemo kruške i i jabuke, sviđala se nekome istina, ili ne.
Jedan od prvih koji je to prepoznao je talijanski amater koji ide po ekspedicijama u Africi, Silvano Borsa. On je to detektirao, i od prve ekspedicije je jedan znak za FT8, a drugi za sve ostale vrste rada.

I, na kraju, ne možemo kvariti zadovoljstvo drugima, jer ga oni nisu ni osjetili. Baš kao ni onaj ruski pas Lajka, koji je isto znao šta smije pritisnuti, a šta ne.
9a2jg

Previous

Return to PHRK