Ko je jamija, jamija...

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Ko je jamija, jamija...

Postby 9a6r » Fri Jun 01, 2018 4:18 pm

Bez komentara.

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Fri Jun 01, 2018 4:59 pm

Ne moran pisat da u arhivi nema zapisnika navodne sjednice Predsjedništva, ni pisane odluke. Bilo je jedino vazno imat "svoga" čovika tamo.
Pa kad ih je pošlo... Bio je to početak jednog dugog prijateljstva. Koji nije završio s Collinsom.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Sat Jun 02, 2018 3:21 pm

Zadnji put je bija ljut na tebe a mene proziva.Nemoj da opet ja ispaštam.Ja san bija u Marjana.Tamo je situacija bolja ali me ni to više ne zanima.Jebe mi se.
9a6r

Postby 9a2jg » Sat Jun 02, 2018 5:23 pm

Slušaj, povijest, majka svih nauka, i učiteljica života, nas uči da se nikad niko na laž ne ljuti, nego na istinu. Na laž ljudi mahnu rukom, i procijede : Pusti budalu...
Ovdje to nije slučaj, za sve što pišem imam pismene dokaze, ili dokaze da ih NEMA !

Tri neovisne obitelji su mi prijetile, jer sam javno pisao da su, makar poslije smrti, vlasnika nepostojećeg reversa (lipši izraz za otimača klupske imovine), mogli donit u klub klupske uređaje, opremu, antene, instrumentarij...
Sin od jednoga od tih umrlih mi je poručija da će me istuć, čim me vidi. Usra san se u gaće, s obziron da mu je otac, ka UDBA-š, bija poslat vanka, ka vozač-domar, u jednu našu ambasadu. Još dršćen.

Ali, sad će jematva, približava se kosac, sad će biti povrata MTS-a, s nekih lokacija i puno auto...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Jun 03, 2018 12:28 pm

Kad jedan od tih umre, valjda će mi njegova obitelj vratit moju knjigu Antennenbuch, koju mi je Karl Rothamel osobno poklonio, i napisao posvetu na drugom listu. Dam glavu da je već odavno istrgnut.
Čekam "samo" 33 godine na povrat. Malenkost...
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Jun 05, 2018 7:47 am

Taj repetitor su neki zadnji trzaji i pokusaji uvaljivanja Motorlinih repetitora na nase trziste u ovoj vrsti kucista, sve te verzije GR-xxx su napravljenje sa dvije stanice back-to-back i rade kako rade. Flat kabel sa prednjih panela mozes slobodno skinuti jer sluzi iskljucivo programiranju preko onih "cetronix"konektora na plocici kontrolera.

Flat kablovi sa donje strane imaju iskoristene samo 3-zice i imas po dva kratkospojnika u samim konektorima.

- Koliko se sjecam delay je odredjen kontrolerom na neki Vulgaris nacin, mozda cak i RC na bazi tranzistora a imas ona dva prekidaca sa tri polozoja za rucne modove PTT, AUTO, OFF, ON,

- Da imas RICK kontroler onda bi mogao podesavati delay i slicne stvari ali ovo je bilo max.jefitno nabaljeno i prodano jako skupo onima koju su trosili drzavne pare... :-)

Poanta je u zadnjoj rečenici, jer kad neko troši državne pare, i zna da kupuje jako skupo, u zraku visi samo jedna moguća riječ : Provizija. E sada, da li je protuzakonita, ili "samo" amoralna, to vi, dragi čitatelji , pojasnite sami sebi, ja imam svoje mišljenje.

Identična je bila situacija s nabavkom beneficiranih uređaja, kad su mi nekoliko (neovisno jedan o drugome) radioamatera, koje "vrhovnici HRS-a" posprdno nazivaju šverceri, podastrli dokaze da je ta nabavka bila skupa, i da je to trebalo biti puno jeftinije. A možda i je bilo jeftinije, ali je dobijena provizija u vidu nekoliko uređaja ? Jedan je od aktera te nabavke takav uređaj prodavao nakon nekoliko godina na Njuškalu ! Pekla ga savjest ? Čisto sumnjam. Sve se radi samo za pare.
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Jun 06, 2018 9:53 am

Popustila zima, a samim time su nekome popustile i kočnice...

Raspiso se RA Mimara, šta će, piše sam sebi.

Ja ću (opet) o tasterima. U matični klub smo ih nosili pokojni Joško Puizina, i ja. On je nosio one engleske, W.T.8AMP No.2 MK III, i svaki ima svoj biljeg.
Ja sam donosio, iz skladišta u Potkonju i Golubiću, TS1, J37, i J48A. Šta bi odnio više rakije za starijeg vodnika I klase, više bi opreme ukrcao za klub.
Osim navedenih, klub je i kupovao tastere s zujalicom, TS4, koje je radila firma Iret, u kojoj je radilo dosta članova kluba.
Postoje dokazi da je neke donirao Plovput, ali nisu uspjeli naći put do kluba.

U klubu je bila kompletna telegrafska učionica za 30 mjesta, i na svakome je bio taster. Sve je to pokradeno i (pre)prodano.

Sad će Mimara, ošini po prašini........
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Jun 06, 2018 1:05 pm

Oni iz engleskog admiraliteta su iz kompleta PYE, sa engleskih, poslije jugoslavenskih , razarača, Split, Kotor, Pula, došli u CBM, onda pokradeni, zna se ko i kada. Bude i skeniranih dokumenata, pomalo, dugačko će biti ovo ljeto.......
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Jun 06, 2018 6:03 pm

Inpicaju me oni koji sve znaju , a muče, bar javno. Zva me jedan, stariji od mene, pita da kako ja znan i za tastere iz CBM-a ? Jednostavno, jer san JA kuca s njime, i ureza znak na mistu koje samo ja znan, odgovorih ja.
Nemojte me više vuć za jezik, ka Boga vas molin....
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Jun 07, 2018 6:51 am

A da švercer oće (javno) reć ko mu je iz AKL-a prodava ukradeno... ?
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK