QSL-završetak QSO-a

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: QSL-završetak QSO-a

Postby 9a2jg » Sun Sep 10, 2017 8:27 am

Danas se na misama čita Evanđelje po Mateju, Mt. 18, 15-20 . Lajtmotiv je "Pogriješi li tvoj brat, idi i pokaraj ga nasamo. Ako te posluša, stekao si brata. Ne posluša li te, uzmi sa sobom još jednoga ili dvojicu, neka na iskazu dvojice ili trojice svjedoka počiva svaka tvrdnja."

Sve smo mi pokušali, ali kad neko umisli da je nepogrešiv, k tome bezobrazan i silnik, onda pomoći nema.
Tako se QSL manager ukazao u metropoli ovaj vikend. Odma su mu hodočastili istomišljenici, iz istog ešalona, valjda da posvjedoče vrhovništvo da QSL biro "odlično" radi.
U nas, 72 godine poslije rata, još uvijek funkcionira samo ono što je po Mirku i Slavku.
Evo, umra je i Ljubiša, sad nan je otpa Prle i Tihi. Davno prije nan je umra Roko, oću reć Dimnjačar. Spala knjiga na dva slova, Mirka (ne onog iz Grubišnog polja), i Slavka.

Priča san na bandu s licenciranim RA u 9A. Nekima je Marinko vraća QSL-ke za Vlada UA4WHX, jer , kao tobože, on ne šalje via biro. Kad sam mu se , u zadnjem razgovoru, požalio da nisam primio od njega već dvije godine ništa preko biroa, on mi ozbiljno reče da na sve QSL-ke via biro odgovori, a sigurno svima u 9A, koji su mu poslali. To isto piše i na qrz.com.
Osobno ga poznajem, i znam da ne laže. Znači, postavlja se pitanje gdje su moje QSL-ke upućene Vladu, preko biroa, zadnjih par godina ?

Penzioner nema toliko novaca da sve puste ekspedicije plaća PayPal-om, Marinko laže HRS vrhovništvu, njima je lakše povjerovat , nego prekontrolirat, evidencije nema, samo Marinkova neizmjerna demagogija, laži i prijetnje.

Kad takva naopaka osoba odgovara meni službeno, umjesto odgovorne osobe Saveza, onda je to dno dna. Jer, osnovano mogu smatrati da, u tom slučaju, iza ružnih riječi stoji HRS.

Od kako je postao QSL manager, Marinko nije NI JEDNOM podnio valjano izviješće odgovornoj osobi Saveza, a, slijedom toga, ni taj, zastupnicima Skupštine, i članicama.
Koliko dugo će trajati ova anarhija ?
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Sep 11, 2017 5:55 am

Nije primjer sa Vladom , UA4WHX, usamljen. Ima ih još, napretek ! Na primjer, 4K9W, Marinko nama vraća naše karte, jer tobože ovaj ne QSL-ira via biro, a njegove karte taj isti Marinko distribuira po Hrvatskoj !

Sinoć me zovu, vele, kako je umro Ljubiša, umro je i Valter ! Znači , još jedan manje, za nosat uokolo kartice...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Sep 12, 2017 5:34 pm

Zvao sam danas, nasumice, 5 klubova, niko nije dobio karte. Znači, nije samo AKL u Kažnjeničkoj bojni ! Samo silnici naši, da vam se to ne obije o glavu, a...?
Ili, nije bilo dosta za put u Njemačku, pa uzeli od poštarina ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Sep 13, 2017 10:42 am

Rajca nas , jedan od stupova režima, "pametni" Martin, kako ga je posjetio nacionalni QSL manager i donio im karte. To su prsti iste ruke, u iste diple pušu, ništa nas ne čudi.

Podržava ga Emir, veli došlo na klub 5 kg karata ! Uopće ne sumnjam u istinitost njegovih riječi. Samo ljudi nisu blesavi, svak ko to pročita će stavit prst na čelo, i reć sam sebi :
Koliko treba to stajati, i taložiti se na birou, da dosegne 5 kg ? Dugo, to svi znamo, između 10 i 12 mjeseci. To je odgovor mudrom vrhovništvu, koji već poodavno vodi politiku nezamjeranja, i blagog odnosa prema neradniku i lažovu, a na štetu radioamatera, koji su to platili unaprijed. Znamo kome se unaprijed plaća, zar ne ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Sep 14, 2017 6:10 pm

Nema ništa, od (nekoć) nacionalnog Saveza, njegovog QSL biroa, koji je privatna prčija jedne osobe, čiji su zatočenici uredne platiše (unaprijed). Šta je previše, previše je.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Sep 16, 2017 12:47 pm

Nije kriv Marinko, kriva je odgovorna osoba Saveza, što ga trpi, vjeruje njegovim lažima o urednosti QSL-iranja, i , što je najgore, uvjerava članstvo u tu, stoput ponovljenu, laž!

Kao i u poslovici, za sve je potrebno dvoje. Jedan laže, i ne radi kako spada, i što je potpisao, a drugi laže sve ostale potencijalne korisnike, da je sve u redu, ali da oni to ne razumiju.

Više ljudi mi je reklo, da je Mato uzeo QSL-ki za desetak klubova i pojedinaca, a sve da bi branio demagogiju da "sve radi, kak treba" ! Moš mislit.

Mi ćemo i u 22. stoljeće sa Mirkom i Slavkom...

Rodila majka...
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Sep 17, 2017 9:48 am

http://www.hilp.hr/liturgija-dana/

Oprostili smo mu mi, do sada, 7 puta 70 puta...
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Sep 19, 2017 8:19 am

A da se prebacite na HamSphere ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Sep 20, 2017 10:14 am

Čitam 425dxnews , i dobro san se nasmija. U rubrici QSL stoji da je 9A161NT via 9A7R. Možeš zapisat na led kad je primiš ! Na qrz.com ista info by 9A2R ! Ista pašta !
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Sep 21, 2017 9:54 am

Osobno sam mu je uručio na zadnjoj skupštini HRS-a na kojoj sam nazočio. Uvjeravao me da njihova "stiže". Kako onda, tako danas. Rodila i' majka Rvatica. Slika i prilika HRS-a.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK