Novosti sa opsega

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Novosti sa opsega

Postby 9a6r » Sun Jul 03, 2016 10:53 am

Zvali me sa V.Broćanca da in dan punte u kontestu.Pozivni znak novi,9A0KG,contest call,zadnja dva slova oće reć Kaštel Gomilica.Sve je to u redu.Piše na QRZ.COM,crno na bilo a QSL via LoTW.Mašala.Nema karte ni pod razno.Nije to više u modi.I onda nije čudno da nas u emisiji samo usput spomenu.Kad sam sebe i svoj rad ne cijeniš kako će te drugi ozbiljno shvatit :?: A upravo je QSL karta ono bitno u našem hobby-u.Jer veza bez nje kao i da nije održana.Isto kao Skupština bez zapisnika i sl.Radim u QRL-u di ljudi puste papire nose po kancelarijama a niko CD :!: Ali ovo sa QSL-a su oni priko bare sjebali,nismo mi.

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Jul 03, 2016 11:45 am

Još je pokojni Nikša Dragičević ima QSL-ke sa CB-a, prve je štampa kad je bila utrka glisera , od Pescare do Splita, 1965.-e , ti se nisi bija ni rodija. On je od amatera preuzea kult QSL-ke, i usadija ga svim CB-eašima koje je poslin okupija.

Kad je posta pravi radioamater, nije se moglo dogodit da ne pošalje kartu, najčešće prvi. Niki dan mu je umra šef, iz Policije, sićan se, kad je Nikša donija mac karat iz ciloga svita u SUP, ovi ga pita šta je to, Nikša mu je par uri priča o tome, ovi je osta bez riči.
Eto, sad su obojica gori, imaju se vrimena razgovarat...

Ne jedan put san napisa da san iz Gomilice zadnju QSL-ku dobija 1985.g. Od tada, ja njima, i njihovin članovima za svaku vezu posla, oni meni - nijednu ! Tako se goju dica !
Žali Bože te dice u čije su ruke dopali...

A Hamsphere, lova iza brda, Estonija, i kvazi samozvane veličine, koje ih promiču... ?

Kako lipo uče tu mladež, jedino iz Rvaske nisan dobija za zadnje tri godine QSL-ke od YOTA-e ! Nisu dica kriva, iako bi već tribala progledat, i očistit zatrovanu dušu...
Ima dežurnih trovača, koji in truju duše, i vode krivin puten. I, anche bon, za to još uzimaju od HRS-a našu lovu. Jer su sami sebi to izglasali.

Majke ti Božje, kad bi to bilo tako, ka šta karta sve trpi, onda ne bi u HRKljušu prosjek operatorskih godina uzdaničkog kluba Vidova gora u Supetru bija priko 60 !
Svake godine prikažu društveno političkoj zajednici da osposobe 10-20 tečajaca, za toliko uzmu lovu i od HRS-a, toliko prikažu i RTL-u, ZABA-i i ostalima koji viruju u njihove laži, ispalo bi da se mladež na Braču i ne bavi ničin nego radioamaterstvon ! Koliko godina to falsificiraju, puta broj operatora, ne bi moga nać slobodnu frekvencu na bandu !

Jedan put na sezonu ih doživotni predsjednik odvede na Vidovu goru, poslika, i onda to replicira, kako za koju prigodu triba, za izmust lovu od lakovjernih...

U međuvremenu, gori će uredno doć Bosanci, Austrijanci, Nijemci...

Sad ovima zadnjima nije red zabranit, možda mu je tu gori osta ko od svojte 44' , pa je doša odat počast, to je u redu.

Ali, reklamirat gostima i obećavat društvenu lokaciju, to je, ako ne ništa za dat dvi po čunki, bez obzira o kojoj se lokaciji u RH radi, od Zvjezdanog sela, priko Vidove gore, nadalje.

Ima još, stay tuned...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Jul 03, 2016 12:08 pm

Partija je Nikša i mnogi drugi.Svi ćemo poć Bogu za kurira.Ovo san namjerno napisa.Ko ima malo soli u glavi more svatit. ;) Svaka slučajnost je namjerna!
Samo mi ostaje još jedna nedoumica.Kad odu ovi Lauerati oće li sve stat,Zemlja se prestat vrtit,klubovi se raspast,deštrigat. :!: :D
Kome ćedu ostavit ključe od lokacija,uređaje,opremu.Ko će to odnit doma? To te ja pitam !

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Jul 03, 2016 12:53 pm

Ko će to odnit doma? To te ja pitam !

Lupežima je već sve puno, nima di stat. Poštenome je čoviku dosta i ono šta ima.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Jul 03, 2016 1:01 pm

Jedan je iša ća iz kluba jer se naidija kad mu je rečeno da vrati klubski SWR/DUMMY LOAD metar. ;)
Oću reč...nekome nikad dosta!
Ima toga...pomalo.

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Jul 03, 2016 1:17 pm

Stvarni problem nastane onda kad više nemaš di poć. Na staro misto se niko ne vraća, a drugih klubova je sve manje. Ustvari, niko nije ni dužan bit u klubu. Evo, za zoran primjer naš Milan, rasformira je klub, ka da je Seljačka radna zadruga iz 1948' Niko ne zna di su dva klupska TS530S i donirani beam ! Grad ima skladište, ali tamo ih nema !

Znači, ka šta je moj bivši klupski kolega Boro odnija isti taki, dok je obnaša dužnost predsjednika skupštine ZTK Split, i nikad ga nije vratija ! Šta bi onda razno razni Zdenki, Žekiji, Kiwiji i ostalo voće, bili gori od njega. Osin tega, odnija je i TR7 šta su nan ga Muslimani donirali, kao naknadu za izraubovane uređaje. Pa par UKW-a, watmetar, signalgenerator, stalo bi u Tamić.

Godinama su pizdili da su RA uređaji iz RK Vis završili u Boku. Ja san tek prije par godin sazna istinu. NI jedan vojnik ni oficir JNA , dok su još bili na Visu, nije uša u Centar za OiU, u Kutu, di su se, osim ostalih nalazila tri KV RA uređaja, dva mobilna UKV-a i par vokaca.
Završili su u privatnim kućama Hrvata u Hrvatskoj, samo još ne smin objavit imena, a znaju se.

Ima još...
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Jul 03, 2016 1:33 pm

I sa Visa se prodavalo.Za jedan znan 100 posto.UKV uređaj.

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Jul 03, 2016 1:55 pm

To te ja pitam ! Samo, ne smin objavit imena prodavača i kupaca. Ne još.
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Jul 04, 2016 3:12 pm

Marija Sorić, 9A5PAX, nova administrativna referentica u stručnoj službi Hrvatskoga radioamaterskog saveza, od 1. srpnja 2016. godine započinje s radom. Radni odnos se zasniva na određeno vrijeme u trajanju od 3 (tri) mjeseca, sa mogućnošću produljenja Ugovora o radu na neodređeno vrijeme (Marina, 9A3AYM).

Jel' to profesionalka ne zna ni nečiji pozivni znak korektno napisat ? Ili je "pravi" spisak još u Ljiljinoj bilježnici ? Nabada.....
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Jul 05, 2016 6:50 am

Krivi znak još stoji na HRS web naslovnici, danima... Da li to znači da je profesionalka na godišnjem odmoru ? Tipa školski , po lita ? Ka i do sada ? Pa će opet Damir pisat da niko ne diže slušalice u D-12 ! On se čudi na ono što članstvo trpi godinama....

Novu će djelatnicu, tobože, ocijeniti za njezin rad, nakon tri miseca, profesionalku nisu nijednom, u deset godina ! Ko koga ovdje guzi ? I vrti mu uši, lijevu ušku u smjeru kazaljke na satu, desnu obrnuto, da ne krivi !
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK