Je, u pepeo i prah je jedne godine i Općina u Supetru išla.Neznam zašto ali kad je oganj u pitanju često mi ta zgrada padne na pamet.
9A6R
nije baš lijepo što su ju ovako izvrijeđali... ali dobrim dijelom je i sama zaslužna za to. pristala je biti državna tajnica za sport. sa završenom (?) osnovnom školom. i tečajem za manikuru. da žena ima i grama mozga ne bi pristala na takvu blamažu. ali očito je preglupa da bi shvatila kako skijanje i posao državnog tajnika nemaju baš ništa zajedničko. odlično skijati može i totalno nepismen čovjek, a dobar tajnik za sport MORA imati znanja koja se stiču jedino na fakultetu, a na na snijegu.
MOBILE DXCC ---> The new Mobile DXCC Operating Award is now available to
radio amateurs who have contacted at least 100 DXCC entities from a working
vehicle, with antennas and power source capable of operating while in
motion. This award specifically excludes QSOs made by aeronautical or
maritime mobile stations. The Mobile DXCC is a one-time award and is nonendorsable.
Contacts made any time in the past do count toward the award.
Proof of contact (QSL cards or LoTW) is required, but do not need to be
submitted. Full details, including the application form and the record
sheet, can be found on http://www.arrl.org/mobile-DXCC.
Svaka od tih naših grana radioamaterizma je posebna na svoj način. Među nama imamo vrhunskih stručnjaka za razne od tih grana. Siguran sam da u svakoj od njih možemo naći nešto što bi zainteresiralo javnost. Trebali bi se samo potrudit to prezentirat na takav način. Tko kaže da neka (lokalna) televizija nebi napravila reportažu o strastvenom sakupljaču QSL kartica, kada bi se to prezentiralo na zanimljiv način (umjesto našeg riječnika "potvrdio sam 320 DXCCa", za te svrhe probati s "koristeći osobnu radio stanicu razgovarao je s ljudima iz svih zemalja svijeta, i iz svake od njih dobio razglednicu").
Users browsing this forum: No registered users and 9 guests