Ko je jamija, jamija...

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Ko je jamija, jamija...

Postby 9a6r » Thu Feb 15, 2018 10:33 am

Poštovani kolega Koki ja sam išao još dalje, pa sam,ako se sjećaš rekao da moja generacija neće imati nikakvu mirovinu. :(
Neznamo koliko će tko doživjeti ali ja san ti u ovo sto posto siguran.Javili mi iz Amerike!
Za nekih 13 godina bi triba u zasluženu mirovinu.Međutim,smatram da će dobnu granicu dizat tako da nas što manje nju i "uživa".Eto,to je njihov scenarij. :evil:

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Feb 15, 2018 12:06 pm

Predobro se sjećam, kad su "nicali" mudri priiedlozi za zakon koji je sada na snazi. Kako u nas na Balkanu sve ide metodom toplo-hladno, dobar milicioner-rđav milicioner, i sve u tom smislu, prvi je prijedlog bio američki model, sa 69, odnosno 70 godina starosti, za starosnu penziju. Kad su vidili da je raja popizdila, onda su išli na "dobroga milicionera", i dobnon granicon od 67 godina. I tu je raja popižđivala. Onda, za smiriti moju (ratnu) generaciju, uveli su "olakšicu", pa si u "nultoj" godini važenja zakona moga ić u prijevremenu penziju, ali svake iduće kalendarske godine, taj cenzus je podizan za 3 mjeseca, sve dok ne udre u 67 godina ! Nešto slično je i za žene. Iman dosta prijateljica, koje su počele radit sa 18 godin, rođene u 1957.g. , koje idu u prijevremenu mirovinu sa 31.12.o.g.
Smatram, a tako misli i 99% ljudi u RH, da su žene posebno zafrkane, jer im je, insistiranjem na jednakosti, šačice univerzitetskih profesorica, izjednačen uvjet s muškarcima. Svakodnevno slušan njihove komentare, jebu mater svima u ovoj zemlji, i ko je izglasa takvi zakon ! Svakoj odgovaran : Vaši zastupnici u Saboru !

Prevelika je sličnost s zastupnicima skupštine HRS-a, stanjem u HRS-u, i radioamaterskom pokretu u RH.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Feb 15, 2018 2:37 pm

Po meni ću radit dok budem moga ili dok buden živ.Ja to tako vidim.A moja hanuma doma isto pizdi ali u sebi jer ona nije Bračka! ;) Radi i trpi.Ritko kad san je čuja da o ovome govori.Ja pizdin, jerbo nisan Vlaj,HI.Mater mi je jedna tiha,mirna i povučena žena. :lol: :lol: Ovo Vlaj nisan mislija u negativnom kontekstu,da me neko nebi krivo razumija.

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Feb 15, 2018 4:22 pm

Ako se sjećaš, ja sam pisao 2016.g. , ponukan gorkih iskustvom nekih Slavonki, koje su, kad su išle u penziju, utvrdile da njihove love iz drugog stupnja MO - NEMA ! Za to postoji jednostavna riječ : krađa.
Vladajući to nastoje prikriti, zadnjih dana u Saboru, šupljom retorikom , tipa, "dajte vremena da se to razvije, i umnoži" !!! Stvarno radne ljude drže za budale.

Razloga zašto love nema je isuviše, jedan od njih je činjenica da su dali pivcopevcima i mlatimudanima, bez radnog i životnog iskustva, da za plaću od 20 do 30 tisuća kuna, barataju golemom lovom iz drugog mirovinskog stupa.
I iz prvog su kockali s udjelima u Agrokoru, a da neće i iz drugog ! Šta ih košta ? Odgovornost nula, plaća garantirana, oznoji se samo ispod jezika, ako prikoviše laprda.
Tragedija ovog društva je da je sve rađeno - po zakonu !

Tako je i u HRS-u, pokriju se papirima i odlukama IO-a koje, u stvarnosti, predstavlja samo SEBE. Za to nemaju mandat. To mogu doma, kod žene, ili ljubavnice.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Fri Feb 16, 2018 8:54 am

Svi ti na položajima rade i govore što hoće.Pa čuja si Predsednicu kako je bez aperitiva popljuvala "marginalce", dragovoljce Domovinskog rata.I ja i ti smo u toj skupini,nemoj mislit da nismo! Znači Milanče nije laga kad je izjavija da u rat siromašni očevi daju sinove a bogati volove.Ne bu više dobila puuuuuno glasova ako se uopće kandidira.Samo mi je žaj što se sve skupa nije dogodilo na sami kraj mandata.A bez posla nažalost neće ostat. :x
Pozdrav sa margine društva.Dušu i obraz nisan proda jer nema cine! Za razliku od nekih.Iman ih ja i u rodu,nažalost! :( Čekam i njihove šonete u crvenu novinu. ;)

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Fri Feb 16, 2018 10:02 am

Reni, ti ka da padaš s Marsa ; pa apsolvirali smo činjenicu da je isti zva nju telefonon da primi Vučića, i pisa putne i radne naloge ekspediciji na Z6 ! Ko te kruvon rani, ocen ga zovi !
Ne bojin se ni ja za nju, sad će ona diplomirat, dokle jon traje mandat, a onda se more vratit i u Brisel, još je kancelarija čeka, a Jale, ko ga šta pita, ide di mu se naredi. ;)

Istina jest da je KGK dobila predsjednički mandat prevagom "desnih" glasova, s kojima je koketirala do izbora. Nakon izbora, učinila in je za ljubav micanje Titove biste, i još par sitnica...
E, ali onda prođe po mandata, vlast se omili, tila bi još, i onda (naglo) shvati da podrška mora bit mnogo šira, za ponovni izbor. Sad će se ona počet ulizivat CIJELOM biračkom tijelu, ne samo desničarima.
Pragmatična politika, dobro su je savjetovali ; od sada, pa naprid, samo ligadina.....
9a2jg

Postby 9a6r » Fri Feb 16, 2018 11:29 am

Sve je to jedna velika IZDRKOTINA :!: :x

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Fri Feb 16, 2018 3:11 pm

Pozdrav sa margine društva

Je, slažen se Reni, mi smo marginalci, koji smo išli branit dragovoljno Domovinu, i , kad je finilo, vratili se radit ! Mi smo punili vriću za satničke, bojničke i pukovničke mirovine, i još je punin !
Ja 3.100 kuna, oni dva i tri puta više. Ja 45 godina staža, većina njih, između 5 i 15 ! I, ko je sad tu lud ? Ja znan da ja nisan.
Lako je pojedinima visit deset uri na dan na stanicu, kupovat novu opremu, kad ih je nepravedno i nepripadajuće osiguralo do smrti. Oni koji mu je to osigura, neka krepa od gladi, ili neka rinta, dok ne skonča.

P.S. I "prijatelj" Emir spada u navedeno ; prvi put kad ga vidiš , pitaj ga koliko ima EFEKTIVNOG staža ? Poslin toga ga pitaj kolika mu je mirovina ? Ali, da nije sve po njemu, ima ih u HRS-u i "boljih i zornijih" primjera, sa manje staža, i većon mirovinon.
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Feb 19, 2018 11:27 am

Je.Svakoga triba "vižitat".Meni su ukrali 2(dvi)godine koje su nekome poklonili! :x :evil: :twisted:
Pa nisan ja dvi godine baš drka kurac,znaš! Nisan ni narodni heroj niti Rambi ali znam jednoga koji se po Svilaji vrtija par miseci i malo na kičmu,ima nešto staža,nešto na živce i eto mirovinice koja uredno kapa svaki misec.Sad radi u fušu.A može,kad mu je Zakon dozvolija.Sve je čisto.Takvih je podosta u LN.Ali triba bit pošten pa kazat da ima ljudi koji su je i više nego zaslužili.Neki i dvi! "Imamo Hrvatsku i izgradimo je kako mi hoćemo!" Lipo je to Franjo reka,lipo je bilo za čut.Ima je karizmu i državničkog dara.Ali nemamo za pivo.Franjo se svega libera a mi smo u govnima i nesmimo talasat dokle smu upali. :(
Davno je jedan pametan reka da će nam na kraju ostat zastava,himna i grb.Kuna još koju godinu i ona ode! Eto ti Eura.Neki govore da će bit boje,ja tvrdim da će bit gore.Ko preživi bit će svjedok! A di sa ovima može ikome bit bolje osim njima?
Pa ovo je kažin.Ja Sabor već i ne pratim.Još malo i potuć će se.Fali samo jedan šator i natpis CIRKUS.A da je puno veći..ma neću više pisat..pun mi je K svega.Žaj mi je ća se nisan rodija na Novi Zeland.Jerbo je najdalji! Koliko bi pizdariji bija pošteđen?!

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Feb 19, 2018 11:44 am

Ali nemamo za pivo

Ekipa na zidiću, isprid male, kvartovske, butižice, svaki svoju zidarušu grli, 5 kuna, u kafiću je 20, ona od 0,33 l. Ali to nije sve ! Komunjare, koji su sebe osigurali, sada huškaju policiju da rastiravaju ove jadnike koji tu piju za svoju lovu. Iman primjera u Bolu, di su komunjare na vlasti.
A svi znamo kako je to nastalo, početkom devedesetih, kad su se prvi počeli vraćat sa bojišta, i kad bi ih (najčešće) čeka otkaz, utrnuto radno misto, ili (pokradena) firma u raspadu. Vladajuće elite, koje su se dobro fudrale, su to trpile, 25 godina, poradi socijalnog mira, sada in već oni smetaju, najrađe bi da nestanu.To su oni koji su gledali rat na TV, ili iz inozemstva, i koji su osigurali sebe i potomstvo.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK