Dragi Reni, u moje vrijeme je bila obvezna školska lektira knjiga Sluga Jernej i njegovo pravo. Profesor hrvatskog jezika nas je tjerao da ga učimo, maltene napamet, i mrzili smo ga zbog toga. Sada smo mu zahvalni. Ali, zaludu zahvalnost, kad je mojoj generaciji ukradeno vrijeme. Ono vrijeme, kada si u naponu snage, i možeš se odužiti društvu na najbolji mogući način. Prvo rat, zatim privatizacija (pljačka) na hrvatski način, dvojim što je od to dvoje više naudilo Hrvatskoj, a prvo i drugo preko mojih (naših) leđa. Mojoj su generaciji ukrali sve, osim onog što ne mogu, čast i ponos. Zato branitelji i umiru od tuge. Sinoć ti je ministar Kujundžić lijepo rekao, citiram, "ukidaju se bolnice u Kninu, Vukovaru, i Pakracu (Požegi),jer nemaju opravdanja". Nisam senilan da se ne sjetim kako su, u predizborno vrijeme govorili , citiram, "4 bolnice za branitelje, na 4 kraja Hrvatske, da se prevenira, i da branitelj u svakoj bolesti ima odmah skrb" Bolnice u Kninu i Vukovaru su dvi, od navedene četiri !
Očeš još žuči ? Prvi radni dan ove godine sam bio na Firulama za zapisati se kod reumatologa. Zapisalo me za 26. listopada o.g. Dan oslobođenja Splita ! Pitam tamo šeficu je li to skrb za branitelje, i dragovoljce DR-a ? Odgovori mi, da je UPRAVO ONA ta osoba koja se brine za dragovoljce, da uzmen uputnicu, otiđen na odjel, i da se javin priko reda, da in rečen da san dragovoljac !!!!!!!!
Ja, koji sam rječit, osta san bez teksta, i otiša vanka, bija mi je, i osta, grop u grlo.
Za to se nismo borili.