Kako da pomognemo sebi

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Kako da pomognemo sebi

Postby 9a2jg » Fri Jan 19, 2018 10:39 am

Darko, mi za svako rješenje imamo problem

Sve je sadržano u ovoj današnjoj poslanici druga Hrleta ! Jer, oni su se i postavili, i organizirali, iznad društva, iznad baze, koja nije njihova, Bogu hvala, i u svom feudu su napravili ustroj kako im paše.

Očito je portparol dobio zadatak da i danas, u njihovo ime, i račun, kojeg plaćamo mi, istrese dnevnu količinu umotvorina...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Jan 21, 2018 2:19 pm

Sva sreća da te ne shvaćamo ozbiljno (ja, a vidim i ostali).
U radioamaterizmu se točno zna što i kako i tu nema dileme, što je prije kokoš ili jaje...

Martine, upoznaj se malo sa poviješću radioamaterizma, kako u svijetu tako i kod nas.
Floskula da imamo frekvencijska područja zato jer smo učlanjeni u IARU, HRS je obična glupost.

Povijesno, frekvencijska područja iznad 1.5MHz su bila nezanimljiva i neperspektivna za države i vlast.
Upravo stoga su ih radioamateri koristili kako god su htjeli.
Ti isti nisu bili udruženi u nikakve klubove i saveze.

Ako se ne varam počeci radioamaterizma u Hrvatskoj bili su u Osijeku ili Slavoniji i u Dubrovniku.
Tada nije bilo ni klubova ni saveza nego su postojali zaljubljenici u radio.
Dakle puno ranije nego se u Zagrebu počeo slušati radio, u ostatku Hrvatske se već debelo emitirao i odrađivao veze.
A i ovaj Radio klub Zagreb sa svojom obljetnicom mi je sumnjiv... tada je to bio klub slušača gdje nije bilo dovoljno prijamnika pa su se ljudi okupljali i slušali zajedno radio.
Nešto slično kao što se danas okupljamo u "kafani" i zajedno gledamo tekme uz žuju. I sad bi mi trebali biti TV radioamateri i someljeri jer popijemo "kišu Isusovu" ;D

Istina je upravo dijametralna, dakle radioamaterima su kroz povijest oduzimata frekvencijska područja upravo kako su radioamateri otkrivali "toplu vodu".
Nikakav IARU nas ne može spasiti od uskraćivanja frekventnih područja. Najočifledniji primjer je recimo RSGB. U Engleskoj se oduzimaju frekventna područja potezom pera jer je to potrebno za komercijalnu uporabu.
Najnoviji je dokaz to da VDSL guraju do tih brzina gdje ne samo da će širokopojasni šum pokriti KV što se već događa nego prijeti pokrivanjem i VHF područja do 110 Mhz.
Nikakav IARU tu ne može pomoći.

Činjenica je i to da je više radioamatera van klubova i saveza u svijetu a vidim i kod nas.
Dosta ljudi se bavi radiom kao hobijem i ostvaruju zanimljive rezultate.

HRS i radioamaterizam u Hrvatskoj je pao na niske grane.....

QV

Ključna Adamova rečenica pametnom Martinu je "da je sva sreća da ga ne shvaćamo ozbiljno !

Dodao bih : Odavno !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a4db » Sun Jan 21, 2018 4:07 pm

Neki se smiju i Bakićevim micro:bitovima (koji je bio prisutan na tom ISS kontaktu)

Kaže drug Hrle...
Pa Bakić se sigurno smije svim budalama koji su popili štos jer je "prodao" zastarjeli koncept
blesavoj ministrici kao State of the art, a usput se o njemu priča/piše kao o prosvjetitelju
a ne kao dioničaru tvornice naouružanja ĐĐ :mrgreen:
9a4db
Site Admin

Postby 9a2jg » Thu Jan 25, 2018 9:34 pm

Zovu me večeras iz Daruvara, veliju , odakle ja znam koji klub NIJE platio svoju članarinu za 2017.g. ? Pemci moji, ne kopam ja rupu u zemlji, i stavljam uvce, ka Mika Špiljak, da čujem vijesti iz zemlje !
Ljudi zovu, pričaju, pošalju i pokoji dokument, a i FINA nije tuđa, nego hrvatska kompanija...
A to, šta su i drugi ljudi, po drugim gradovima, dobili istovrsne dokumente, to je dobro.
Veselje se širi na sve strane, sad slobodni po zemlji idemo,.....
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Jan 26, 2018 2:23 pm

Ivo, kako se zove dokument temeljem kojeg HRS šalje prijavu za programe u HZTK? Gdje to u članku 34. Statuta piše da takav dokument usvaja Skupština?
Skupština daje mandat IO da donosi prijedlog plana rada i financijskog plana i Skupština usvaja ili ne.. Skupština može mijenjati i plan rada i financijski plan. Može reći: dragi IO, nama ti novci i projekti ne trebaju, mi ćemo raditi nešto sasvim drugo i IO se onda može zahvaliti i Skupštini i HZTK i reći "naša skupština je rekla da ne želi te novce i te programe".

Neki dan si tvrdio da ljudi ilegalno uplaćuju novac na račun saveza, danas tvrdiš da ilegalno usvajamo plan rada i financijski plan...

Na čemu je ovaj Hrle ? Celo selo šmrče belo ?

On ZAISTA pravi budalama sve zastupnike, a posebno one koji su se drznuli imati drugačije viđenje Plana i programa za 2018.g. Pa ovakvim elektronskim glasovanjem, kakvog su uprizorili, sve može proći, jer je sve u njihovim rukama (manjine) !

I nastavlja laži... Niko nije tvrdio da su uplate nelegalne, nego sustav, kojim su došli do onoliko zastupnika, koliko im je trebalo ruku ! To vide i mala djeca.
Zagrabi malo, dragi Hrle, ispod površine, pogledaj koliko je ISTIH imena u spisku članova pojedinih klubova. Samo im je JEDAN matični, ali svi ostali su ga računali da pređu magičnu brojku 31 !
Daruvar, Bjelovar, Varaždin, Gomilica, Vukovar.....

Ako si muško, kao što tvrdiš da jesi, objavi spisak uplaćenih članarina pojedinaca prema HRS-u, i iz kojeg je kluba došlo. Ili, pošto si u zadnju godinu dana savladao excel, za naše pare, objavi listu OSOBA, članova klubova, s oznakom kojem MATIČNOM klubu pripada. Jal tura, jal jazija ! Il gaće uz guzicu, il gaće niz guzicu ! Da vidimo kako Musa dere jarca !

Lako ti je sa Ivom, koji je prefin za vaše balkanske marifetluke i ujdurme.
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue May 29, 2018 2:32 pm

Rješavao sam se stare nepotrebne dokumentacije kluba, nešto sam snimao, nešto mikrofilmirao, i, dođe mi u ruke zanimljiv dopis od 5.1.1986.
Šalje ga "predsednik kluba Vis" Semen Drić Samir, iz Vojne pošte 8022/9 , telefon 058/71001 lok. 137.

Citiraću neke dijelove dopisa :
- kao što ste videli, ovaj klub već duže vreme je potpuno neaktivan, i nigde ne učestvuje, ni u akcijama koje se organiziraju, niti u takmičenju
- ovaj klub održava naša vojna jedinica, pošto u ovoj opštini nema zainteresovanih za ovu vrstu posla, a da budemo iskreni i nema tko, jer mladi odlaze, i nema tko da radi
- sve što se tiče ovog kluba ide preko naše jedinice, kvarovi, financiranje, članovi, prostorije, kompletni uređaji i sredstva
- nas stalnih (misli se na JNA kadar) ima svega 5, što mislim da je dovoljno
- imamo dosta stari TS-510 (kojeg sam ja donio, montirao i obučio ih, u školi na Rivi 1971.g.), pa mi recite kako da nabavim bolji uređaj

I onda je neke čudilo, kad su me poslali 25.8.91' s zadnjim hrvatskim plovilom koje je posjetilo Vis prije rata, da su me u COiU Vis dočekali na "nož" , maltene potjerali, i napali me, citiram, "da kvarim dobre odnose Višana s JNA" !!!!!!!!!!!

Sve što se događalo poslije, predobro znamo.
9a2jg

Postby 9a6r » Tue May 29, 2018 11:07 pm

Znamo tvoj susret s njima 91 I što je bilo.Ali ovaj Samir je ipak bio pošten kad je rekao da kod lokalnog stanovništva nema zainteresiranih za RA !
Kako je rekao "Nema tko da radi jer mladi odlaze".A u ta doba je još bila milost Božja kako je danas.Onome se iz Komiže neda poć do rep.malo zavrnut squelch što se kaže!
Otok od 95 km2 i jedan CB-aš na njemu !Jer ko ne radi CW on je CB-aš.

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Wed May 30, 2018 7:15 am

Ali to nije sve ! Pod ruku mi je doša dokument s početka 1989', gdje predsjednik našeg RK opetovano moli Višane da nam vrate FT223, kojega smo in bili posudili, jer su kukali da nemaju odakle kupit. Nikad vraćen, navodno (pre)prodan.

Vidiš, koliko se JNA STARALA i skrbila o jedinom klubu NT na otoku. Za popizdit. Njima je jedino bilo bitno da imaju nadzor i kontrolu nad klubom, i da su njihovi ljudi na ključnim mjestima. Tako je bilo i u Zadru, Šibeniku, Lastovu, Puli, Pazinu, i mnogim drugim lokacijama.

Šta misliš zašto je u mom klubu bija zastavnik Dragoslav Gmitrović ? Kako je JNA imala potpunu kontrolu nad RK Marjan, njeni su predstavnici bili u SVIM ispitnim komisijama, čak je i u drugom gradskom (mom) radio klubu uspila instalirat zastavnika za predsjednika kluba u jednom mandatu, i za sekretara partijske organizacije u dva mandata ? Njemu, zastavniku, zvjezdani trenuci, nama, normalnim apolitičnim ljudima u klubu, stalna borba s uskogrudnim vojničkim stavovima, i nastojanje da se stalno bude "na liniji".
Tu smo iskrvarili, i potrošili se, pokojni Jakša 2FH i ja, zbog konstantnog rata s njim, stalno smo morali bit amortizer i tampon-zona između njega i mladaca, jer je on stalno tražio "ispravne stavove" kod naše omladine, vagao im, apotekarskom vagom, riječi, i ponašanje.
Pobiga je u Srbiju, tamo se među svojima, valjda, osjeća bolje.

P.S. I on je maznija klupski uređaj, ka "zaslužni drug". Vidiš da trenutne lokacije beneficiranih uređaja, kod doživotnih predsjednika radio-klubova ima svoju tradiciju, u bliskoj povijesti. I Velat je drža TS-510 s vanjskim VFO-om i ispravljačem, sve ganc novo, u zidnom ormaru u hodniku svoga stana. Obadva aktivna vojna lica, dakuda će. Sve ja vidio na vlastite oči.
9a2jg

Postby 9a6r » Wed May 30, 2018 11:04 am

Sad je ista govno samo sa drugim akterima. :x
9a6r

Postby 9a2jg » Wed May 30, 2018 11:48 am

Oni je na Marjan umra, ima je, dok je radija, treću plaću po visini u Gradu Splitu, uvik se žica za klupski uređaj, i umar je, ma nije rodbina donila klubu šta je klupsko !
Tako će i oni u XX divizije, tamo ispod tebe.

Nisu oni sami, ima i bivših predsjednik, ima članova, sve u svemu 5 KV uređaja, plus ona dva, iz prethodnog stava, to je sedan.

Ima i onih sa linearon, i pustin risiverima i mjernon tehnikon, sve će doć na svoje.

A di su antene, rotatori, match boksi, elektronci, UKV-ejci, vokci... ?
Sve u "snalažljivih" drugova.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK