by 9a2jg » Fri Sep 26, 2025 3:34 am
Dva i po desetljeća printam sve što je bilo relevantno, a poteklo iz HRS-a, bez obzira da li je to za široko članstvo, ili samo za oči zastupnika u skupštini HRS-a. Neki su mi se smijali, neki vrtili glavom, a većina, valjda, mislila da sam, u najmanju ruku, čudan. Ljudski um najbolje percepira napisano, viđeno, i utisnuto u možđane ! Osim toga, u ovom kompjuterskom dobu, na zaslonu laptopa se tako brzo izmjenjuju informacije, da operater nema šanse da ponovi, ili obnovi pročitano...
U tom svjetlu, pojačanom Matinom poslanicom na HRS forumu ne mogu ne-reagirati. Što, i kako ? Pa, jednostavno, ne mogu zanemariti činjenicu da nas sustavno lažu.
O većini stvari. Nekome je prijemčljiviji izraz "prikazuju kroz SVOJU dioptriju" ?
Dakle , Mate kao ravnatelj ustanove kojoj je na čelu, ne može a da ne brani projekt Buje remote, čiji su oni djelomični vlasnik, financijer, i koji ima svog kompanjona u tome, davatelja opreme. Šta sve nisu, skupa sa drugom Laureatom, napisali u prilog tog projekta, u zadnje 3-4 godine. Večinom netočno, ili onako kako bi možda trebalo biti.
Na taj se projekt nadostavlja projekt ICC, ideja nekoliko istarskih amatera, koji su, golemom većinom (u Istri) poduprli taj projekt. Kako su oni bili za Laureatov (Matin) projekt, tako ovaj dvojac (su)financira ICC. Kako i zašto, opisao sam do u tančine, nemali broj puta.
Kako sve printam, uzimam si slobodu prikazati Vam, dragi štioci, kako je počelo to sustavno laganje, i prilagodba 90% šutljive većine, jednoj ideji, očite manjine !
Ovo je drug Laureat napisao u sumrak 2022, kad je već samovoljno financirao prvi ICC, a kao prijedlog za 2023. :
U suradnji sa glavnim organizatorom, Radioklubom Poreč, 9A1AAX, Savez u jesen 2023. g. planira biti suorganizator višednevnog skupa radioamatera natjecatelja (kontestera) u Poreču. U listopadu 2022.g- na navedenom skupu, koji se održao u hotelu Materada u Poreču, sudjelovalo je više od stotinu radioamatera iz Hrvatske, ali i ostalih zemalja Europe, te iz Saudijske Arebije.
Kaže poslovica da, karta sve trpi, verata vozi, vojska obuče, i pizda rodi. Zadržimo se, na trenutak, na karti. Karta canta.
Drug Laureat, veoma vješt u izvrtanju činjenica, poluistina i laži, maže nama svima oči s podatkom od "više od stotinu" ! Sanak pusti, i nedosanjani. Na molbe članstva da objavi spisak, kako posjetitelja, tako financiranja i troškova, nismo dočekali ništa.
Ali, to je slično njemu, na tragu je onoj njegovoj izjavi da je iz RK Marjan, gdje je dobrovoljni tajnik, bilo 265 hrvatskih branitelja ! Jadnik, zamišali mu se papiri, uzeo spisak članova AKL-a ; dogodi se, gledaju se puste arhive, pa dođe do zabune...
Kako mi svi znamo, i vidili smo na videima tko je bio tamo, ne mogu nas maslat, bar nas koji smo normalni, zdravog očiju i uma.
Nekolicina slobodomislećih u RH je vidjela i zaključila isto što i ja, i, manje-više, rekla isto što i ja. Skup samozvanih elitista koji promoviraju nečije tuđe komercijalne i ine interese, a sve pod kapom HRS-a, i po našem džepu ! Jer, do sada, ja ne vidjeh, ni službeno, ni privatno, koliko je to novaca organizator uložio, a koliko HRS ? Koliko su uložili oni čija se oprema i proizvodi reklamiraju i naturaju kao naša (neizbježna) budućnost ? Da, pod tim sloganom je Mate išao u F-hafen. U čije ime ? Naše, nije.
Da bi to sve bilo podmazano, da se uvijek ima dovoljan broj ruku, postarao se Mate, ili onaj koji ga je predložio i postavio na mjesto predsjednika, stavivši sebe u NO, plus jedan Istrijan, koji je prvi aplaudirao na najavu projekta Buje remote, do ostatka paesana u IO-u. Ljudi znaju znanje, osigurali se, i s lijeva, i s desna.
Posljednja prijevara je jača od prve ; opet se vade mladi, kao joker zovi ! Koji mladi ? Čiji ? Jesu li to oni iz one priče Laureata, Ulipa i tajnice u HAKOM-u ? Ili WW-klinci ?
Kaže Mate, "bez prebrojavanja krvnih zrnaca" ! Mate, a tko ih broji ? Samo, izgrađivanje pogona koji služe isključivo stranoj djeci, i onima koji dobro plate, NIJE SKRB za djecu Hrvatske ! Djeca Hrvatske su do sada bili samo kulisa, onaj fini celofan, u koji se umotavala laž. Laž koja je bila toliko prozirna, od samog početka, da mi je muka.
Ali, oni gaze, zacrtanom stazom. Jer je netko to tražio. Mi nismo.
Zaklela se zemlja raju, da se sve tajne (do)znaju.
Može i ona, puno bliža nama : OZNA sve dozna.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja