Mani pulite

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Mani pulite

Postby 9a2jg » Thu Sep 25, 2025 9:22 am

Nikoga od njih nije briga za QSL karte. Dobijaju amateri po Zagrebu, i to dobrom voljom par ljudi ! Zaludu je Mate iša u JARL po novi paket od 80 kila ! ;) Iša se naslikavat , ka i Ante Markotić u Kinu. To se zove stvaranje kulta ličnosti, i pripada pojavama iz prošlosti, tipa Staljin, Maljenkov, Hruščov, Brežnjev, Andropov, Gorbačov ...

Ali, Mate je reka pošteno šta mu je na srcu, ne da na QSL saobraćaj 5 eurocenti ! To i pokazuje. Kako on osobno, za održane veze, tako i njegov ahbab Zlatko. Čije izvješće čekamo 5,5 godina ! Mašala.

Znači QSL špajza će se pretvorit u pravu ! Javljam se, dragovoljno, za ukuvavanje zimnice, od džemova do ajvara. Da bar nečemu posluži ?

Prije rata je bilo zadovoljstvo i čast posjetiti odaje u Dalmatinskoj 12, danas je HR amateri zaobilaze, ko kiša oko Kragujevca ! Čija li je, naša, ili "njihova" ?
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Sep 26, 2025 3:34 am

Dva i po desetljeća printam sve što je bilo relevantno, a poteklo iz HRS-a, bez obzira da li je to za široko članstvo, ili samo za oči zastupnika u skupštini HRS-a. Neki su mi se smijali, neki vrtili glavom, a većina, valjda, mislila da sam, u najmanju ruku, čudan. Ljudski um najbolje percepira napisano, viđeno, i utisnuto u možđane ! Osim toga, u ovom kompjuterskom dobu, na zaslonu laptopa se tako brzo izmjenjuju informacije, da operater nema šanse da ponovi, ili obnovi pročitano...

U tom svjetlu, pojačanom Matinom poslanicom na HRS forumu ne mogu ne-reagirati. Što, i kako ? Pa, jednostavno, ne mogu zanemariti činjenicu da nas sustavno lažu.
O većini stvari. Nekome je prijemčljiviji izraz "prikazuju kroz SVOJU dioptriju" ?

Dakle , Mate kao ravnatelj ustanove kojoj je na čelu, ne može a da ne brani projekt Buje remote, čiji su oni djelomični vlasnik, financijer, i koji ima svog kompanjona u tome, davatelja opreme. Šta sve nisu, skupa sa drugom Laureatom, napisali u prilog tog projekta, u zadnje 3-4 godine. Večinom netočno, ili onako kako bi možda trebalo biti.
Na taj se projekt nadostavlja projekt ICC, ideja nekoliko istarskih amatera, koji su, golemom većinom (u Istri) poduprli taj projekt. Kako su oni bili za Laureatov (Matin) projekt, tako ovaj dvojac (su)financira ICC. Kako i zašto, opisao sam do u tančine, nemali broj puta.
Kako sve printam, uzimam si slobodu prikazati Vam, dragi štioci, kako je počelo to sustavno laganje, i prilagodba 90% šutljive većine, jednoj ideji, očite manjine !

Ovo je drug Laureat napisao u sumrak 2022, kad je već samovoljno financirao prvi ICC, a kao prijedlog za 2023. :
U suradnji sa glavnim organizatorom, Radioklubom Poreč, 9A1AAX, Savez u jesen 2023. g. planira biti suorganizator višednevnog skupa radioamatera natjecatelja (kontestera) u Poreču. U listopadu 2022.g- na navedenom skupu, koji se održao u hotelu Materada u Poreču, sudjelovalo je više od stotinu radioamatera iz Hrvatske, ali i ostalih zemalja Europe, te iz Saudijske Arebije.
Kaže poslovica da, karta sve trpi, verata vozi, vojska obuče, i pizda rodi. Zadržimo se, na trenutak, na karti. Karta canta.
Drug Laureat, veoma vješt u izvrtanju činjenica, poluistina i laži, maže nama svima oči s podatkom od "više od stotinu" ! Sanak pusti, i nedosanjani. Na molbe članstva da objavi spisak, kako posjetitelja, tako financiranja i troškova, nismo dočekali ništa.
Ali, to je slično njemu, na tragu je onoj njegovoj izjavi da je iz RK Marjan, gdje je dobrovoljni tajnik, bilo 265 hrvatskih branitelja ! Jadnik, zamišali mu se papiri, uzeo spisak članova AKL-a ; dogodi se, gledaju se puste arhive, pa dođe do zabune...
Kako mi svi znamo, i vidili smo na videima tko je bio tamo, ne mogu nas maslat, bar nas koji smo normalni, zdravog očiju i uma.
Nekolicina slobodomislećih u RH je vidjela i zaključila isto što i ja, i, manje-više, rekla isto što i ja. Skup samozvanih elitista koji promoviraju nečije tuđe komercijalne i ine interese, a sve pod kapom HRS-a, i po našem džepu ! Jer, do sada, ja ne vidjeh, ni službeno, ni privatno, koliko je to novaca organizator uložio, a koliko HRS ? Koliko su uložili oni čija se oprema i proizvodi reklamiraju i naturaju kao naša (neizbježna) budućnost ? Da, pod tim sloganom je Mate išao u F-hafen. U čije ime ? Naše, nije.

Da bi to sve bilo podmazano, da se uvijek ima dovoljan broj ruku, postarao se Mate, ili onaj koji ga je predložio i postavio na mjesto predsjednika, stavivši sebe u NO, plus jedan Istrijan, koji je prvi aplaudirao na najavu projekta Buje remote, do ostatka paesana u IO-u. Ljudi znaju znanje, osigurali se, i s lijeva, i s desna.

Posljednja prijevara je jača od prve ; opet se vade mladi, kao joker zovi ! Koji mladi ? Čiji ? Jesu li to oni iz one priče Laureata, Ulipa i tajnice u HAKOM-u ? Ili WW-klinci ?
Kaže Mate, "bez prebrojavanja krvnih zrnaca" ! Mate, a tko ih broji ? Samo, izgrađivanje pogona koji služe isključivo stranoj djeci, i onima koji dobro plate, NIJE SKRB za djecu Hrvatske ! Djeca Hrvatske su do sada bili samo kulisa, onaj fini celofan, u koji se umotavala laž. Laž koja je bila toliko prozirna, od samog početka, da mi je muka.

Ali, oni gaze, zacrtanom stazom. Jer je netko to tražio. Mi nismo.
Zaklela se zemlja raju, da se sve tajne (do)znaju.
Može i ona, puno bliža nama : OZNA sve dozna.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Sep 29, 2025 12:48 pm

prije par dana je pod tvojim userom objavljen neprimjeren post na forumu koji sam maknuo

Ovo je napisao 9a3j na HRS forumu. Dokaz više za moju tvrdnju da vladajući uvijek stave za webmastera cenzora, koji će, u ime i za račun vladajućih, određivati šta je podobno i/ili prihvatljivo za HRS vrhušku, ili nije ?
Mi, obični smrtnici taj inkriminirani tekst nismo mogli pročitati, i sama ta činjenica nam daje za pravo da sumnjamo u kvotiranu tvrdnju da je tekst "neprimjeren".

Do jedan predsjednik HRS-a do sada, u neovisnoj Hrvatskoj, je jednako postupao !
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Sep 29, 2025 1:20 pm

Slovo koje je odabra za sufiks sve govori. :roll:
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Oct 02, 2025 9:46 pm

Iza nas su 3/4 tekuće godine. Nema izvještaja o članarinama, iako je dobro znano da se 95% uplati u 1. kvartalu, zbog manjeg iznosa.
Ne ažurira se 9A adresar, baš kao i pod zadnja tri predsjednika. Zna se i zašto ; iscurilo bi u javnost kome su davani i poklanjani znakovi, neki i prodani.
Nemamo spisak lokacija i ugovora o najmu sa OiV-om, a što tražimo evo već devetu godinu.
Nemamo transparentan i javan dokument iz kojeg se da iščitati koliko je HRS dao novaca ICC-u, po godinama.
Pet i po godina čekamo dokument, u naravi izviješće v.d. QSL managera, koliko je, po godinama, koštao saobraćaj QSL karata.
Devet godina čekamo detaljan odgovor HRS-a glede financiranja IOCA programa, uzdanice svih programa HRS-a, u kojeg se oni kunu, ali mi to ne prepoznajemo ?
Zašto zapisnik o primopredaji dužnosti između druga Laureata i Mate nije objavljen ? Status "tajnog štapskog dokumenta" ?
Tko je, u ime HRS-a i nas, članica i članova, obznanio da je remote tehnika moto HRS-a, i zvijezda vodilja u nastupajućim godinama ?
Gdje su osnovna sredstva HRS-a, radio uređaji i oprema ? Reversi kod stradalih od poplave i krađe, ili samo pozajmica do besvijesti ?
Kad će "češljanje" spiska klubova, članica HRS-a ? Od stotinjak, 60-ak je realno , zakonito i u stvarnosti ; ostalo su "mrtve duše" !
Kako odgovorne osobe Saveza ne znaju tko od stranaca radi u hrvatskom eteru, gdje, kada, su čime ? Kako hrvatski državljani vade dozvole za rad takvima ?
Zašto ne dobivamo javan odgovor, na javno pitanje, nastavno na okolnost - činjenicu, da neki stranci javno izjavljuju, i pišu, da oni rade legalno remote iz Hrvatske - jer su platili !!!? Za QTH daju poznate nam lokacije, znamo čija je oprema na njima !

Ima još neodgovorenih pitanja, prikoviše, javno ćemo ih ponoviti, kao što su i ova reciklirana, jer su neki ljudi slabijeg pamćenja...
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Oct 08, 2025 8:28 am

Onda, ima li prijavljenih kandidata za provjeru sposobnosti u brzoj telegrafiji, ili nema ? Išli svi u Istru ? Nema problema, radi UI platforma...
Zna li se koji su to "mladi" od 30 godina bez prihoda ? Državljani Hrvatske ? Hrvatski porezni obveznici ?

Kaže naša stara narodna poslovica : Kako siješ, tako češ i žeti !
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Oct 10, 2025 8:48 pm

Zove me danas frend, i kaže : Kaj pišeš bedastoće ? Kaj ne znaš da su ti, ispod 30 godina, bez prihoda, sve redom članovi 1CRT, 1ADE i 1A, ili u svakom od njih ? U naše doba smo ih zvali "vječni studenti" ! Roba, između 24 i 30 godina ! Pa dodade : U jednoj stvari si Koki u pravu, već iduće godine će se dobna granica - povećati !

Još se smijen, od jutros, nisan ferma... Pajdo me pročita, uša mi je u templa...
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Oct 15, 2025 6:04 am

Pročitao sam i ja, na HRS-ovoj web naslovnici da je umro Branko , 9A2KD. Slabo sam ga poznavao, ali što čujem, od onih koji su ga dobro znali, svi uglas kažu da je bio dobar stručnjak, a nadasve dobar čovjek.

Ono o čemu ja lamentiram, od kad sam to pročitao je broj članova radiokluba u Sisku. Na HRS naslovnici stoji podatak da je za 2024. godinu iz tog kluba plaćena JEDNA osobna članarina. Na istom izvoru je najranija dostupna godina 2014. , znači 10 godina prije, 67 članova ! Tako nešto je bilo i na izbornoj skupštini 2007. , kada su izabrani, pokojni Krešo za predsjednika, a Mate za potpredsjednika Saveza. Shodno broju, iz Siska su nazočila 3 zastupnika u izbornoj skupštini. U Izbornom povjerenstvu je bila Tihana 6PBT, i moj susjed Tomo 9A4W.
Nije ta diskrapancija samo u Sisku, nego gdje god takneš. Te, "bazne" godine 2014. npr. u Vukovaru bile uplaćene 34 članarine, ja od 2001. do danas, čuo dvije različite postaje, da rade na KV-u, a tamo sam svaki dan. Iz Dubrovnika čujem jednu-dvije stanice preko godine, za koji veći KV contest još dvije, i, to je to, a 39 članarina !
RK Kaštilac 35 a jedva skrpaju jednog, ili dva operatora, Alen 3MA im radi u fildžan contestima, da bi se pokazala "aktivnost i masovnost"!
Interesantan je primjer Pazina, 1IST 2014. 24 člana, 2024. 5 ! Drugi klub iz Pazina, 1CEI 2014. 13 članova, 2024. 9. Tu treba napomenuti da je baš taj klub plaćao 4 - 5 članarina, pa smo ih javno špotali da je tamo išlo više priznanja, nego što dođe članarina, pa su malo povećali.

Velik je broj klubova s članovima koji stanu na prste jedne ruke, a obilato su i redovno financirani državnim sredstvima, na bazi "diskrecionog" prava inokosnog organa.
U svima njima su jedan ili dva operatora, ostali se šlepaju a klub plaća.

Što reći za puste klubove iz kojih ne dolazi nijedna osobna članarina ; od 1RBB, nadalje. Što sa onima koji ne plaćaju članski doprinos HRS-u ni za klub ?
Na desetke klubova koji su samo na papiru.

To jednom predsjedniku, ne Mati, nego ijednom, ne treba. Znamo da je bio jedini kandidat, ta šarada samo kvari image. Nismo zaboravili puste eskapade koje je radio bivši predsjednik, u praskozorje njegovih izbora, skupa sa bivšom i sadašnjom tajnicom, a sve da bi bio izabran. Materijala za ODO i valjanu sudsku tužbu napretek.

Dva mjeseca je do godinu dana, od kako je Mate preuzeo vođenje HRS-a u svojstvu predsjednika. Nismo se nagledali demokracije, transparentnosti, voljnosti da se isuši močvara, i makne žabokrečina, ispod koje je čista voda, obični mali članovi, kakav sam i sam.
Sve nade, da će se Savez resetirati na ishodišne postavke, primjerene imenu i slavnoj povijesti, nekad uzor-krovnog saveza u NTH su se rasplinjale, kako vrijeme teče.

Oni bi, na riječima i parolama, ušli u novi tehnološki napredak , a nisu u stanju prvo dovesti i ustanoviti red, poredak i zakonitost u svojoj matičnoj kući.
Svi dobro znaju o čemu govorim, o redu, radu, etičnosti, moralu, a prije svega - vladavini prava .
Od temeljnog dokumenta, spiska članova i članica, sve počima. Tu je svjesno napravljeni nered, jer je to odgovaralo Matinim predhodnicima. Lov u mutnom, da bi oni ispadali , u najmanju ruku - Spasitelji.
Posvemašnji nered vezan uz dodjelu i prodaju pozivnih oznaka, hrvatskog obiteljskog srebra. Zato i nemamo valjani 9A adresar, jer bi nam njihovim objavljivanjem sami dali streljivo u ruke !
Tajna i netransparentna financiranja, od Vanuatu-a do danas, su im postala rutina, obrazac ponašanja svih predsjednika, na našu žalost, i Mate.
Ordinarne stvari, kao broj, sastav i količina novaca za manifestaciju tipa ICC se kriju, kao zmija noge. Zašto ? Zato jer počiva na iskrivljenim činjenicama i lažima.
Hoće nas se uvjeriti i ubijediti da je ono što Mate s istomišljenicima propagira naša jedina budućnost, i opora istina ? Nije. Nitko u RH, od skupštine, nadalje, nije dao Mati mandat da ide u F-hafen, propovidajući viru Isusovu, tj. uvjeravajući europski puk da je članstvo HRS-a plebiscitarno za remote-maniju. Svi znamo da nije.
Taj film smo već gledali, prvo s D-starom, pa sa DMR-om u glavnim ulogama. Inicijatori, gle čuda, sve Matini ahbabi.

Reka je Isus da nitko ne može služiti bogu i denaru. Zato je i rastjera trgovce iz hrama božjega. ICC i nije ništa drugo doli prodaja ideja i opreme onima koji to nisu voljni prakticirati, ni kupiti, jer za to nemaju ni interes, ni novce.

Mali krug ljudi, okupljen oko trenutne HRS vrhuške nas uvjeravaju u suprotno ; da nam oni žele dobro, progres, samo mi to ne vidimo. Ka boga vas molimo, nemojte nam više otvarat oči, ta vidimo jasno i bez vaše "pomoći".

Na kraju, ali očito ne i zadnje, svi znamo za latinsku izreku quid pro quo ! Vi nam svjedočite, iz dana u dan, da je ne zaboravimo.
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Oct 15, 2025 2:22 pm

Glede latinske izreke...ja od njih ne očekujem ništa.To 35 godina govorim i pišem.Svaka nova garnitura se sve više samozakopava u blato.Ne pomaže tu ni dubinski reset kolega Koki.
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Oct 15, 2025 8:00 pm

Znači, ne važi više ona bosanska ?
https://www.youtube.com/shorts/EqQSNzfH-Z8
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK