Dobro ti pišeš Viktore, samo san ja ostarija, pa neke stvari ne razumin.
Eto, rečimo, u prošlu subotu bila skupština RK u Bjelovaru, nazočilo 14 (hrvatski, latinica : četrnaest) članova. Dvoje radiooperatera, i dvanaest od ARG-a.
I, sad se otvara priča. Od 250, došli na 14 ! Ovo je inverzni japanski kanister, koji drži 5 litara, u sudu od 250 ! Do sada smo samo imali "obrnuti" slučaj !
Prije cca godinu dana sam javno napisao da, i u Njemačkoj, i u Hrvatskoj, možeš biti član ADAC-a i HAK-a, na volju ti, uzimaš pogodnosti koje ti pružaju.
U uvjetima kada građanska inicijativa nije dovršila svoj posao, i vratila izdavanje znakova HAKOM-u, da on to radi za minimalnu pravičnu naknadu, mi još moramo trpiti ovu godinu neviđeni harač, u vidu "Potvrde o korištenju pozivne oznake". Kao što napisah u prethodnom postu, to je jedan od dva pisma što u kalendarskoj godini, dođu iz HRS-a u radioklub. Drugi je poziv za skupštinu, s materijalima.
Ponavljamo gradivo Pačje škole : Platimo 1.500 kuna, oni imaju na nama troška ne više od 50 kuna, ćar im je 1.450 kuna, na nevoljnom klubu kao što je moj !
U prosjeku 100 klubova, sa puno većim brojem članova, pljuni u plajvaz, i deri po 'artiji ! Dovoljna su 4 razreda pučke škole.
Kad se riješi vraćanje izdavanja znakova HAKOM-u, riješit će se i pitanje QSL biroa. Da korisnici SAMI plaćaju, direktno QSL manageru, imao bi više para, a svi bi bili zadovoljniji. Sasvim je nevažno koje ime i prezime stoji iza te radne funkcije.
I još nešto. Kad i ako se to dogodi, aktuelna HRS vrhuška će odahnuti, jer joj je opozicija skinula "teret" sa pleća ! Oni su kao i dijete koje dobije igračku, a ne zna što bi s njom. Razlika je samo u činjenici da njima ova igračka nosi peneze, i to značajne, od kojih, zorno sam opisao, "ide" radioamaterima nazad 3,5% !
Ostatak se dijelio na nemoralne i nezakonite stimulacije, amoralne i sumnjive jubilarne nagrade, izlete svih vrsta, te , na kraju, podmira duga po pravomoćnoj sudskoj presudi, i fiškalskoj nagodbi.
Svakog onog ko begeniše, da se osnovnoj djelatnosti vrati 3,5%. treba objesiti za jaja, ko Musolinija i Klaru Petacci, s glavom nadolje, na Trgu republike, možda bi im jedino tako došlo iz guzice u glavu. Prvo bi shvatili na kojem su trgu. Ostalo bi došlo samo od sebe.
Capisci,... ?